LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bilo je i vrijeme

Napokon smo dočekali besplatan internet u tramvajima

Zagrebački električni tramvaj radi na modernizaciji i podizanju standarda usluge javnog prijevoza te je uvođenjem besplatnog interneta u vozilima ugodno iznenadio mlađe generacije.

Zagrebački električni tramvaj radi na modernizaciji i podizanju standarda usluge javnog prijevoza te je uvođenjem besplatnog interneta u vozilima ugodno iznenadio mlađe generacije.

Nakon što je Zagrebački električni tramvaj pilot-projektom opremio tri tramvajska i autobusna vozila besplatnim internetom, sada to čini i na ostalim vozilima. Projekt se pokazao vrlo učinkovitim i odobravajućim te su od petka, 16. studenog, 60 tramvaja i 58 autobusa dobila mogućnost spajanja na Wi-Fi. Sva vozila koja tu mogućnost nude  na sebi imaju prigodnu naljepnicu koju je lako uočiti na samom ulazu u vozilo.

Iz ZET-a nam objašnjavaju kako je riječ o podizanju standarda usluge javnog prijevoza i okretanju modernizaciji. Pilot-projekt koji su proveli mlađa je generacija iznimno prihvatila te će na njemu nastaviti raditi. U planu im je do polovice 2019. godine opremiti sva tramvajska i autobusna vozila. 

Korištenje Wi-Fija u ZET-ovim vozilima ograničeno je na svega 30 minuta, nakon čega je potrebno ponovo se prijaviti na mrežu ako se želi nastaviti s daljnjim surfanjem. 

– Ulazila sam u tramvaj i slučajno vidjela naljepnicu na vratima na kojoj piše Wi-Fi! Odmah sam isprobala i u tom trenu me spasilo jer je bio kraj mjeseca i nisam više imala megabajta. Predobro! Meni je to odlična zamisao. – kaže studentica Antonija.

Bilo je i vrijeme, smatraju neki studenti. Gabrijela smatra kako ne bismo trebali biti fascinirani previše oko toga jer živimo u 21. stoljeću i to je nešto čime se odavno trebalo pozabaviti.

– ZET bi se trebao pozabaviti nekim drugim stvarima prvenstveno jer u njihovom sustavu štošta ne štima. Wi-Fi ne bi trebao biti primarna stvar, ali opet s druge strane naravno da je to nešto pozitivno, mislim da su ga već odavno trebali uvesti s obzirom na to se nalazimo u vremenu u kojem se nalazimo.

FOTO: IVAN PERKOV / STUDENTSKI.HR