LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Social Impact Award

Najveći europski edukacijski program za studente stiže u Hrvatsku!

Social Impact Award, edukacijski progam za studente u području društvenog poduzetništva, ove godine stiže u četiri nove zemlje među kojima se našla i Hrvatska.

Social Impact Award, edukacijski progam za studente u području društvenog poduzetništva, ove godine stiže u četiri nove zemlje među kojima se našla i Hrvatska.

Najveći europski edukacijski program za studente u području društvenog poduzetništva napokon stiže u Hrvatsku! Studentsko natjecanje pod nazivom Social Impact Award promiče društveno poduzetništvo i kreiranje društvenih inovacija među studentskom populacijom.

Natjecanje je pokrenuo Institut za poduzetništvo i inovacije na bečkom fakultetu ekonomije 2008. godine te je do sada donijelo pozitivan utjecaj pokretanjem niza start-upa, čiji su ciljevi rješavanje određenog društvenog ili okolišnog problema u lokalnim zajednicama ili društvu općenito. Nakon što je uspješno pokrenuto u Austriji, Češkoj Republici, Slovačkoj i Rumunjskoj, program od ove godine kreće i u Hrvatskoj, Švicarskoj, Grčkoj i Rusiji. Natjecanje se fokusira na poslovne ideje koje su u začecima te nudi besplatne edukativne radionice te networking evente. Nakon završetka radionica i isteka roka za prijavu, odabire se 10 finalista. Hrvatska i internacionalna zajednica mogu glasati za svog favorita te mu donijeti posebnu nagradu zajednice, a tri najbolja projekta odabire stručni žiri.

Pobjednički projekti nagrađuju se bogatim novčanim nagradama, a tri pobjednička projekta ostvaruju i profesionalnu podršku Impact Huba Zagreb kroz neograničeno članstvo tijekom tri mjeseca, kojim će imati podršku postojećih članova, poduzetnika i društvenih inovatora, kao i stručnog Impact Hub tima. Članstvo uključuje infrastrukturnu podršku, odnosno, prostor Impact Huba može se koristiti kao ured, prostor za razvoj ideje, stvaranje poslovnih partnerstva i održavanje poslovnih sastanaka. Timovi triju najboljih projekata osvajaju plaćeni put i boravak na dvije internacionalne konferencije na kojima će sudjelovati pobjednici iz svih zemalja te razni stručnjaci iz područja društvenog poduzetništva.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama SIA Hrvatska i na Facebook profilu SIA

FOTO: SOCIAL IMPACT AWARD