Natječaj za mlade do 19 godina

Najbolje kratke priče osvajaju nagrade na Festivalu europske kratke priče u Rijeci

Pisanje

Na osamnaestom izdanju Festivala europske kratke priče (FEKP) u Rijeci birat će se najbolje napisane kratke priče osnovnoškolaca i srednjoškolaca do 19 godina. Prijave se zaprimaju do 22. svibnja.

FEKP19 nova je kategorija natječaja koji pokreće Festival europske kratke priče (FEKP), Gradska knjižnica Rijeka i Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola do 19 godina. Tema je osamnaestog izdanja HOMO NARRAS, te će se kroz nju istraživati temeljna ljudska potreba za pričanjem.

Neka od pitanja na koja će sudionici probati dobiti odgovor jesu Uživamo li svi jednaka prava i mogućnosti da ispričamo svoju priču? te Jesmo li kao pojedinci i društvo spremni čuti priče drugih? Postoje li zabranjene priče? Priče sudionika koje će biti izabrane kao najbolje, bit će predstavljene na FEKP-u u Rijeci, jednom od središnjih književnih događaja u našoj zemlji.

FEKP želi čuti i vaše snove i misli u formi kratkih priča. Odabir je žanra na vama, ali potrebno je zadržati se oko teme Trebaš čuti ovu priču. Radove će ocjenjivati žiri koji čine pisac i novinar Davor Mandić, spisateljica Dunja Matić i profesorica Helena de Karina, a najbolje očekuju nagrade.

Natječaj je otvoren do 22. svibnja 2019. godine u 23:59. Proglašenje najbolje priče održat će se, dakle na Festivalu europske kratke priče u Rijeci od 5. lipnja do 6. lipnja 2019. godine

Na poveznici možete pronaći informacije o uvjetima prijave na natječaj.

Komentari na članak

Vezani članci

Volonteri Info zone

Natječaj za volontere

Info zona traži suradnike na medijskim projektima

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za volontiranje na medijskim projektima Info zone. Ona je razvila portal, kontinuirano realizira radijske emisije, ima tiskani magazin, a snimala je i brojne video priloge te televizijsku emisiju za mlade.

Ritam kulturizma 2016.

Ritam kulturizma 2016.

Osmislite promotivnu kampanju i osvojite 1000 kuna

Sudionici moraju osmisliti kampanju koja će promovirati Dalmaciju kao destinaciju zdrave hrane i zdravih životnih navika. Prijave su otvorene do 8. travnja. Rješenja je potrebno predati do 17. travnja 2016. godine.

Predstavljen Student Day Festival 2017

Glazba, kultura, sport i zabava

S receptom raznovrsnog programa očekuje nas još jedan Student Day Festival

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Kruno Topolski te Tomislav Maslak iz benda PleteRI predstavili su nadolazeće ovogodišnje izdanje Student Day Festivala.

EUSA natječaj za volontiranje

Europske sveučilišne igre

Natječaj za stručno osposobljavanje na Europskim sveučilišnim igrama

Na natječaju za stručno osposobljavanje, koji je objavila EUSA, ostala su još tri mjesta.

Isto

Financijska podrška

Filozofski fakultet otvorio natječaj za sufinanciranje studentskih projekata; dodjeljuje 90 000 kn

FFZG u 2019. dodjeljuje ukupno 90 000 kn studentskim projektima. Prijave su otvorene do 15. ožujka, a sudjelovati mogu studenti, udruge i klubovi Fakulteta.