Natječaj za mlade do 19 godina

Najbolje kratke priče osvajaju nagrade na Festivalu europske kratke priče u Rijeci

Pisanje

Na osamnaestom izdanju Festivala europske kratke priče (FEKP) u Rijeci birat će se najbolje napisane kratke priče osnovnoškolaca i srednjoškolaca do 19 godina. Prijave se zaprimaju do 22. svibnja.

FEKP19 nova je kategorija natječaja koji pokreće Festival europske kratke priče (FEKP), Gradska knjižnica Rijeka i Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola do 19 godina. Tema je osamnaestog izdanja HOMO NARRAS, te će se kroz nju istraživati temeljna ljudska potreba za pričanjem.

Neka od pitanja na koja će sudionici probati dobiti odgovor jesu Uživamo li svi jednaka prava i mogućnosti da ispričamo svoju priču? te Jesmo li kao pojedinci i društvo spremni čuti priče drugih? Postoje li zabranjene priče? Priče sudionika koje će biti izabrane kao najbolje, bit će predstavljene na FEKP-u u Rijeci, jednom od središnjih književnih događaja u našoj zemlji.

FEKP želi čuti i vaše snove i misli u formi kratkih priča. Odabir je žanra na vama, ali potrebno je zadržati se oko teme Trebaš čuti ovu priču. Radove će ocjenjivati žiri koji čine pisac i novinar Davor Mandić, spisateljica Dunja Matić i profesorica Helena de Karina, a najbolje očekuju nagrade.

Natječaj je otvoren do 22. svibnja 2019. godine u 23:59. Proglašenje najbolje priče održat će se, dakle na Festivalu europske kratke priče u Rijeci od 5. lipnja do 6. lipnja 2019. godine

Na poveznici možete pronaći informacije o uvjetima prijave na natječaj.

Komentari na članak

Vezani članci

Traženje posla (job)

Riječki studentski servis

Studentski poslovi: Sve što vas zanima, a niste sigurni gdje pitati

Brucoš ste ili se jednostavno prvi put susrećete s radom preko Studentskog servisa? Ako niste sigurni kako se prijaviti, gdje tražiti posao i koja su vaša prava, provjerite ovdje. Za vas smo istražili najrelevantnije podatke vezane uz studentski posao za grad Rijeku.

https://pixabay.com/en/money-money-tower-coins-euro-2180330/

Financijska podrška

Vlada Mađarske raspisala natječaj za dodjelu stipendija

Zainteresirani kandidati moraju izvršiti online prijavu na mrežnim stranicama mađarske zaklade Tempus do 26. ožujka 2019. godine do 23 sata za semestralni/djelomični studij, cjelokupan studij i istraživački boravak, a za ljetne tečajeve prijave traju do 28. ožujka 2019. godine do 23 sata.

SCZG izvana

Smještaj u studentskim domovima

Studenti ne mogu rezervirati „stare” sobe, drama na društvenim mrežama

Premda su objavljeni termini rezervacija „starih” soba i svih ostalih u zagrebačkim studentskim domovima, „online” sustav ih mnogim studentima ne omogućava. Gdje je nastao problem, još nije otkriveno.

Radi se na konstrukciji bolida

Bolid Phoenix

FOTO: Riteh Racing Team predstavlja bolid za ovogodišnju Formulu Student

Donosimo vam fotogaleriju petog bolida riječkog Riteh Racing Teama za koji kažu kako bi po raznim simulacijama i analizama mogao biti najbolji do sada.

uniri

Poticanje poduzetništva

Sveučilište u Rijeci osiguralo dva milijuna kuna za poslovne ideje znanstvene zajednice

Sveučilište u Rijeci osiguralo je dva milijuna kuna kako bi podržalo najbolje poslovne ideje i pothvate svojih članova znanstvene zajednice, kao i bivših i sadašnjih studenata te potaknulo bolje povezivanje znanstvene zajednice i poduzetništva