Natječaj za mlade do 19 godina

Najbolje kratke priče osvajaju nagrade na Festivalu europske kratke priče u Rijeci

Pisanje

Na osamnaestom izdanju Festivala europske kratke priče (FEKP) u Rijeci birat će se najbolje napisane kratke priče osnovnoškolaca i srednjoškolaca do 19 godina. Prijave se zaprimaju do 22. svibnja.

FEKP19 nova je kategorija natječaja koji pokreće Festival europske kratke priče (FEKP), Gradska knjižnica Rijeka i Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola do 19 godina. Tema je osamnaestog izdanja HOMO NARRAS, te će se kroz nju istraživati temeljna ljudska potreba za pričanjem.

Neka od pitanja na koja će sudionici probati dobiti odgovor jesu Uživamo li svi jednaka prava i mogućnosti da ispričamo svoju priču? te Jesmo li kao pojedinci i društvo spremni čuti priče drugih? Postoje li zabranjene priče? Priče sudionika koje će biti izabrane kao najbolje, bit će predstavljene na FEKP-u u Rijeci, jednom od središnjih književnih događaja u našoj zemlji.

FEKP želi čuti i vaše snove i misli u formi kratkih priča. Odabir je žanra na vama, ali potrebno je zadržati se oko teme Trebaš čuti ovu priču. Radove će ocjenjivati žiri koji čine pisac i novinar Davor Mandić, spisateljica Dunja Matić i profesorica Helena de Karina, a najbolje očekuju nagrade.

Natječaj je otvoren do 22. svibnja 2019. godine u 23:59. Proglašenje najbolje priče održat će se, dakle na Festivalu europske kratke priče u Rijeci od 5. lipnja do 6. lipnja 2019. godine

Na poveznici možete pronaći informacije o uvjetima prijave na natječaj.

Komentari na članak

Vezani članci

mikroskop

Volontersko stjecanje znanja i vještina

Studentski „startup” traži nove članove uSCOPE tima koji će razvijati 3D printane mikroskope

Ukoliko vas zanima znanost i razvoj novih tehnologija, a student ste jedne od sastavnica Sveučilišta Jurja Dobrile, postanite dio tima na zanimljivom projektu. Rok za prijavu je 1. lipnja.

prir.lep.

Projekt Gornjogradske gimnazije

VIDEO: „Prirodoslovna lepeza“ olakšava učenicima upis na željeni fakultet

Zahvaljujući projektu „Prirodoslovna lepeza“ učenici triju hrvatskih škola iskusili su novi pristup pojedinim granama znanosti. Profesori Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije mentorirali su radne grupe koje su izrađivale nove kurikulume i osigurale njihovu kvalitetu.

Timski rad, grupni rad

Sveučilište u Rijeci

Inovativna radionica „Riverzija” briše granice među studentima

Sveučilište u Rijeci i ove godine organizira „Riverziju”, interdisciplinarnu radionicu i predavanja za sve studente otvorenoga uma. Rok za prijavu je 1. svibnja.

Naslovna

Motivacijski razgovori uoči Rektorove nagrade

"Savjetujem svima kojima nedostaje taj neki čimbenik samopouzdanja i vjere u svoj rad da se prijave"

Ususret prijavi na natječaj za ovogodišnje Rektorove nagrade, razgovarali smo s prošlogodišnjim dobitnikom Markom Petrićem. Saznajte što ga je inspiriralo i motiviralo u izradi rada i ostvarivanju ideje te na koji način mijenja naše društvo.

uniri

Poticanje poduzetništva

Sveučilište u Rijeci osiguralo dva milijuna kuna za poslovne ideje znanstvene zajednice

Sveučilište u Rijeci osiguralo je dva milijuna kuna kako bi podržalo najbolje poslovne ideje i pothvate svojih članova znanstvene zajednice, kao i bivših i sadašnjih studenata te potaknulo bolje povezivanje znanstvene zajednice i poduzetništva