Studentski zbor FFZG-a

Na zgradi Filozofskog fakulteta transparent „Silovatelje u zatvore!”

ffzg

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu transparentom Silovatelje u zatvore! i objavom na Facebook stranici poziva na prosvjed koji se zalaže za adekvatnu zaštitu žrtava seksualnog nasilja.

Slučaj grupnog silovanja u kojem se petoricu mladića iz Zadra sumnjiči da su godinu dana silovali, ucjenjivali te psihički i fizički zlostavljali petnaestogodišnju djevojčicu zgrozio je javnost i medije. Osim ozbiljnošću slučaja, javnost je zgrožena odlukom suca zadarskog Županijskog suda koji je osumnjičenima dopustio da se brane sa slobode.

Zbog toga se, pod parolom Nekažnjavanje zločina je zločin u subotu, 19. listopada, u 10 sati na Trgu kralja Tomislava održava prosvjed pod nazivom Pravda za djevojčice.

Punu podršku prosvjedu dao je i Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a na zgradi Fakulteta osvanuo je transparent s jasnom porukom: Silovatelje u zatvore! Time je Filozofski fakultet još jednom pokazao, kako kaže, nultu toleranciju prema zlostavljanju i spremnost na borbu za rodnu jednakost. 

– Zgroženi slučajem iz Zadra u kojem se petoricu mladića sumnjiči da su preko godinu dana opetovano silovali i ucjenjivali petnaestogodišnju djevojčicu te odlukom suca Županijskog suda u Zadru da osumnjičene pusti da se brane sa slobode, na pročelje zgrade zagrebačkog Filozofskog fakulteta postavili smo transparent s jasnom porukom – Silovatelje u zatvore!
Pozivamo vas na prosvjed Pravda za djevojčice u subotu u 10h na Tomislavovom trgu. Uvijek ćemo se boriti za apsolutnu rodnu jednakost te isticati nultu toleranciju našeg Fakulteta prema svim oblicima zlostavljanja. – stoji u objavi Studentskoga zbora. 

Komentari na članak

Vezani članci

Prosvjedi u Brazilu

Štrajk učitelja

Neredi na prosvjedima u Brazilu

Štrajk učitelja u Riju traje već dva mjeseca. Traže se bolji uvjeti rada i povećanje plaća. Prosvjedi u drugim gradovima kao što su Brazilija, Salvador i Belo Horizonte prolaze mirno, ali osim u Riju neredi su i u Sao Paulu

Logo Sveučilište u Zagrebu

Novi izborni kolegiji na Sveučilištu u Zagrebu

Studenti pozvani učiti o sportu u kulturi Dalekog istoka, o srednjoegipatskom jeziku i pismu te o psihodrami

Na Sveučilištu u Zagrebu pokrenuti su kolegiji koje mogu upisati svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija na Sveučilištu. Donosimo vam kratke opise...

Sveučilišni kampus

Susret u Stanici 50

O problemima dubrovačkih studenata na Info danu Studentskog zbora

Studenti koji će sudjelovati na ovogodišnjem Info danu Studentskog zbora moći će iznijeti sve što ih muči po pitanju studiranja u Dubrovniku te dati svoje konstruktivne prijedloge za daljnji rad ovog predstavničkog tijela.

učenje

Riječki Studentski zbor

Za 25 najbržih organizira se radionica pisanja projektnih prijedloga

Priprema se još jedna radionica na kojoj studenti mogu naučiti kako izraditi projektni prijedlog kako bi ostvarili financijsku potporu za realizaciju svoje ideje. Održat će se 17. siječnja, a prijave su već započele.

FOTO

Potraga za kreativnim dizajnerom

Zbor raspisao natječaj za vizualni identitet Student Day Festivala; nagrada iznosi 7500 kn

Studentski zbor Sveučilišta otvorio je natječaj za najkreativniji vizualni identitet Student Day Festivala kojemu dodjeljuje 7500 kn. Prijave se primaju do 15. ožujka. Nagrada je 7500 kn.