Međunarodni simpozij

Na iTHEom-ov simpozij stiže 19 izlagača s hrvatskih, ali i europskih sveučilišta

Sveučilišna knjižnica u Splitu

Izlaganja koja se bave analizom prikaza problema poput ljudskih prava, kapitalizma, ekologije u suvremenoj književnosti, filmu, glazbi, zatim panel-rasprava o učincima neoliberalizma i načinima na koje književnost može pomoći u zamišljanju boljih budućnosti te predstavljanje prošlogodišnjih radova obilježit će novo izdanje međunarodnog simpozija udruge iTHEom na kojem gostuje čak 19 izlagača.

Od 4. do 6. listopada 2018. u splitskoj Sveučilišnoj knjižnici (D5) održava se treći međunarodni simpozij Udruge studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom, ove godine naslovljen Express the Repressed. Okupit će 19 izlagača sa sveučilišta u Osijeku, Zadru i Zagrebu, ali i sa sveučilišta u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Portugalu, Rumunjskoj, Srbiji i Škotskoj.

Njihova izlaganja bave se analizom prikaza problema poput ljudskih prava, kapitalizma, ekologije u suvremenoj književnosti, filmu, glazbi. Naći će se, tako, izlaganja i o seksualnosti u serijalu James Bond, ekologiji u rock glazbi i hibridnim identitetima u romanima afričkih autora. Osim studenata, izlaganja će održati i dva profesora splitskog sveučilišta – dr. sc. Simon Ryle govorit će o zoēpoetici, novoj estetici koja bi uključila u diskurse marginalizirane neljudske točke gledanja, a dr. sc. Jurica Pavičić o problemu periodizacije hrvatskog filma 1950-ih i njegovoj vezi s industrijalizacijom Jugoslavije.

Središnji je, ipak, događaj panel-rasprava o učincima neoliberalizma i načinima na koje književnost može pomoći u zamišljanju boljih budućnosti, a održat će se u petak, 5. listopada, u 11:30 sati. Na panelu će sudjelovati Ivana Perić, glavna urednica portala H-Alter, fizičar Antonio Šiber, široj javnosti poznat kao bivši sudionik emisije Peti dan, i Hrvoje Tutek, asistent s Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. 

Uza sve to vrijedi izdvojiti i da će tijekom simpozija biti predstavljen Zbornik radova međunarodnog simpozija mladih anglista, kroatista i talijanista. Radi se o kolekciji devet znanstvenih radova s prošlogodišnjeg simpozija koju su recenzirali profesori sa Sveučilišta u Splitu i Rijeci, uredile članice Udruge, a izaći će u nakladi Filozofskog fakulteta u Splitu.

Svi se zainteresirani mogu pridružiti. Službeni je jezik simpozija engleski, a više se informacija može pronaći na službenoj Facebook stranici

Komentari na članak

Vezani članci

Na faksu volontiraj

„Na faksu volontiraj“

Saznajte zašto treba volontirati tijekom studiranja

Zašto volontiraju ili su volontirali tijekom studiranja, gdje su volontirali i što su od toga dobili, studentima će ispričati gošće tribine: Lidija Piskač, Deni Milišić, Marija Marušić i Matea Bešlić.

FFZG pročelje

Filozofski fakultet u Zagrebu

U tijeku prijave za simpozij Udruženja studenata filozofije „Kontrola? Sloboda? Subjekt?”

Cjelokupna kultura počiva na suzdržavanju i usmjeravanju što upućuje na ambivalentnu prirodu pojma kontrole, a time zahtijeva i propitivanje njezine samorazumljivosti.

Udruga studenata novinarstva i komunikologije

Udruga komunikologije „Komuna” organizira

Studentski simpozij „Mediji na drukčiji način” na temu „Stvaranje imidža”

Sedmi simpozij „Mediji na drukčiji način” donosi pregršt zanimljivih predavanja od još zanimljivijih predavača!

Kreativna riznica, aplikacija

Simpozij na EFOS-u

Nagrađivana Kreativna riznica ove godine kruži kroz 12 sektora kreativne industrije

Od 10. do 13. travnja izlagači novog izdanja Kreativne riznice bavit će se kružnom kreativnošću s ciljem izgradnje pretpostavki za institucionaliziranje kreativne industrije u Republici Hrvatskoj te postavljanja kreativne industrije u ulogu pokretača gospodarskoga rasta.

Otvorenje Kreativne riznice 2019.

Simpozij na EFOS-u

Kreativna riznica u punom je jeku, a zainteresirani se još stignu pridružiti

Nakon što je prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju, red. prof. art. Robert Raponja, svečano otvorio Kreativnu riznicu, započeo je bogat ovogodišnji program koji će do 13. travnja obuhvatiti više od 60 događanja.