Međunarodni simpozij

Na iTHEom-ov simpozij stiže 19 izlagača s hrvatskih, ali i europskih sveučilišta

Sveučilišna knjižnica u Splitu

Izlaganja koja se bave analizom prikaza problema poput ljudskih prava, kapitalizma, ekologije u suvremenoj književnosti, filmu, glazbi, zatim panel-rasprava o učincima neoliberalizma i načinima na koje književnost može pomoći u zamišljanju boljih budućnosti te predstavljanje prošlogodišnjih radova obilježit će novo izdanje međunarodnog simpozija udruge iTHEom na kojem gostuje čak 19 izlagača.

Od 4. do 6. listopada 2018. u splitskoj Sveučilišnoj knjižnici (D5) održava se treći međunarodni simpozij Udruge studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom, ove godine naslovljen Express the Repressed. Okupit će 19 izlagača sa sveučilišta u Osijeku, Zadru i Zagrebu, ali i sa sveučilišta u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Portugalu, Rumunjskoj, Srbiji i Škotskoj.

Njihova izlaganja bave se analizom prikaza problema poput ljudskih prava, kapitalizma, ekologije u suvremenoj književnosti, filmu, glazbi. Naći će se, tako, izlaganja i o seksualnosti u serijalu James Bond, ekologiji u rock glazbi i hibridnim identitetima u romanima afričkih autora. Osim studenata, izlaganja će održati i dva profesora splitskog sveučilišta – dr. sc. Simon Ryle govorit će o zoēpoetici, novoj estetici koja bi uključila u diskurse marginalizirane neljudske točke gledanja, a dr. sc. Jurica Pavičić o problemu periodizacije hrvatskog filma 1950-ih i njegovoj vezi s industrijalizacijom Jugoslavije.

Središnji je, ipak, događaj panel-rasprava o učincima neoliberalizma i načinima na koje književnost može pomoći u zamišljanju boljih budućnosti, a održat će se u petak, 5. listopada, u 11:30 sati. Na panelu će sudjelovati Ivana Perić, glavna urednica portala H-Alter, fizičar Antonio Šiber, široj javnosti poznat kao bivši sudionik emisije Peti dan, i Hrvoje Tutek, asistent s Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. 

Uza sve to vrijedi izdvojiti i da će tijekom simpozija biti predstavljen Zbornik radova međunarodnog simpozija mladih anglista, kroatista i talijanista. Radi se o kolekciji devet znanstvenih radova s prošlogodišnjeg simpozija koju su recenzirali profesori sa Sveučilišta u Splitu i Rijeci, uredile članice Udruge, a izaći će u nakladi Filozofskog fakulteta u Splitu.

Svi se zainteresirani mogu pridružiti. Službeni je jezik simpozija engleski, a više se informacija može pronaći na službenoj Facebook stranici

Komentari na članak

Vezani članci

Strah, zabrinutost

Simpozij

Nove droge: Od prošle je godine u optjecaju 740 novih psihoaktivnih tvari

– Nove psihoaktivne tvari sačinjavaju širok spektar droga koje nisu pokrivene UN-ovom Konvencijom o opojnim drogama iz 1961. godine. Paralelno s porastom broja novih psihoaktivnih tvari raste i baza korisnika, u kojoj je sve više rekreativnih konzumenata i ljudi koji žele poboljšati svoj izgled, odnosno poboljšati svoje performanse na poslu ili tijekom učenja. – naglasio je Ivan Ćelić.

Javna tribina posvećena osobama s invaliditetom

Profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Javna tribina posvećena osobama s invaliditetom

Povodom prve godišnjice primjene zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, u splitskoj Sveučilišnoj knjižnici organizira se javna tribina. Stručni gosti predavači će, zajedno s voditeljem Savjetovališta za studente, aktivno progovoriti o ovoj temi.

PoC
https://unist.hr/novosti/znanost-i-tehnologija/artmid/2419/articleid/12418/informativna-radionica-kako-dokazati-i-financirati-inovativni-koncept-%E2%80%93-do-500000-kuna-bespovratnih-sredstava

SUFINANCIRANJE INOVATIVNOG KONCEPTA

PoC daje i do pola milijuna kn za projekte; za prijavljene organizirana informativna radionica

Na Sveučilištu u Splitu organizira se informativna radionica gdje će se zainteresirane upoznati s uvjetima natječaja „Programa provjere inovativnog koncepta“ te kako napisati projekt vrijedan do 500 000 kuna sufinanciranja tijekom godine dana.

https://pixabay.com/en/classroom-guiyang-tables-textbooks-2787754/

Studentski simpozij

Istraživanje odnosa politike i ekologije na FFZG-u

Udruga studenata filozofije „Scopus" te novoosnovano udruženje studenata filozofije „Nous" otvorili su poziv za radove za simpozij koji će se održati 28. i 29. svibnja 2018. godine. Radove s tematikom odnosa politike i ekologije u obliku sažetka možete prijaviti sve do 7. svibnja.

IZVOR: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216480812425552&set=gm.356718498273399&type=3&theater

Farmaceutsko-biokemijski fakultet

Na simpoziju FARMEBS doznajte sve o lijekovima, od dizajna i sinteze do dijagnostike

U bogatom programu osmoga Simpozija studenata farmacije i medicinske biokemije 1. lipnja sudjeluju i studenti s fakulteta iz susjednih zemalja. Krovna je tema istraživanje lijekova u svim aspektima, a najuspješnijima će biti osigurane vrijedne nagrade i priznanja.