Obnova remetinečkog rotora

Na godinu i pol obustavlja se tramvajski promet Novim Zagrebom

Tramvaj iznutra II

Uvodi se izvanredna autobusna linija koja će koristiti uobičajena stajališta buseva 109 i 222.

Zbog rekonstrukcije remetinečkog rotora koja će trajati 36 mjeseci, od ponedjeljka, 6. kolovoza, obustavlja se tramvajski promet Novim Zagrebom, i to na godinu i pol, prenosi Zagreb.info. Umjesto tramvaja ovom će rutom voziti izvanredna autobusna linija.

Iako su pripreme za rekonstrukciju krenule već tijekom srpnja, rekonstrukcija počinje u ponedjeljak. Zbog toga tramvajske linije 7 i 14 neće voziti Novim Zagrebom. Linija 7 okretat će se u Sopotu, a 14 na Savskome mostu.

Umjesto tramvaja, između Savskog mosta i Sopota vozit će izvanredna autobusna linija 607 Savski most – Sopot – Savski mostVozit će trasom (prema jugu): Savski most – Studentski dom Stjepan Radić – Savski gaj – Trnsko – Velesajam – MSU – Sopot. Iz Središća će autobus voziti trasom Sopot – MSU – Velesajam – Trnsko – Savski gaj – Savski most. Linija 607 koristit će uobičajena stajališta i ugibališta autobusnih linija 109 i 222.

Komentari na članak

Vezani članci

Naslovna

TEA BABIĆ

Djevojčica u kariranom kaputiću

Znaš kako djeca žele kućice za igranje, lego kockice, autiće, tramvajske pruge, plišane medvjediće i lutke. Vjerojatno roditelji češće čuju od svoje djece „Mama, kupi mi autić." nego „Tata, gladna sam." Ona nije bila takva. Ni približno. Ona je bila daleko od uobičajenog pojma djevojčice.

Glavni kolodvor i ljudi

Tramvajski promet

Radovi u Ilici unijet će kratkotrajne promjene za putnike ZET-a

U kratkotrajnom periodu putnike ZET-a zbog radova u Ilici očekuju promjene u prometovanju nekih tramvajskih linija. Promjene ne očekuju slavnu četrnaesticu iz popularnog hita „Tango“ grupe Vatra, a o kojim tramvajskim linijama je riječ i kuda će se kretati, donosimo u članku.

biobus

„Poo poo” autobus

Autobus koji pokreću ljudski izmet i otpatci

Prvi autobus koji pokreće ljudski izmet i otpatci hrane vozi ulicama Britanije

ZET tramvaj

Po Cjeniku za studente

Od danas mjesečne pokaze ZET-a mogu kupiti i izvanredni studenti

Mjesečne pretplatne karte ZET-a, po Cjeniku za studente od 1. svibnja bit će dostupne i izvanrednim studentima. Prilikom prve kupnje potrebno je otići na prodajno mjesto ZET-a.

Šetanje i vožnja na Zrinjevcu

Današnji svjetonazor

Sindikat biciklista se pita: je li grad namijenjen ljudima ili automobilima?

Problem je u jednostranom načinu razmišljanja koji je prerastao u način života, a onda i u svjetonazor “iza volana automobila”.