Obnova remetinečkog rotora

Na godinu i pol obustavlja se tramvajski promet Novim Zagrebom

Tramvaj iznutra II

Uvodi se izvanredna autobusna linija koja će koristiti uobičajena stajališta buseva 109 i 222.

Zbog rekonstrukcije remetinečkog rotora koja će trajati 36 mjeseci, od ponedjeljka, 6. kolovoza, obustavlja se tramvajski promet Novim Zagrebom, i to na godinu i pol, prenosi Zagreb.info. Umjesto tramvaja ovom će rutom voziti izvanredna autobusna linija.

Iako su pripreme za rekonstrukciju krenule već tijekom srpnja, rekonstrukcija počinje u ponedjeljak. Zbog toga tramvajske linije 7 i 14 neće voziti Novim Zagrebom. Linija 7 okretat će se u Sopotu, a 14 na Savskome mostu.

Umjesto tramvaja, između Savskog mosta i Sopota vozit će izvanredna autobusna linija 607 Savski most – Sopot – Savski mostVozit će trasom (prema jugu): Savski most – Studentski dom Stjepan Radić – Savski gaj – Trnsko – Velesajam – MSU – Sopot. Iz Središća će autobus voziti trasom Sopot – MSU – Velesajam – Trnsko – Savski gaj – Savski most. Linija 607 koristit će uobičajena stajališta i ugibališta autobusnih linija 109 i 222.

Komentari na članak

Vezani članci

S.D. Stjepan Radić

Radovi u tijeku

Tramvaji ne voze Savskom, uvedena nova autobusna linija

Tijekom produženog vikenda mijenjaju se trase linijama 4, 5, 14 i 17 te se uvodi autobusna linija Savski most – Trg Mažuranića.

Stari tramvaj

Prometna upozorenja iz ZET-a

Privremeno je obustavljen tramvajski promet Savskom cestom

Ako ste se zaputili prema gradu (ili tek planirate) naoružajte se strpljenjem!

Sreća

Antonela Bulajić

Sreća za kasnije

Sreća je putovanje, a ne odredište.

Kolumna: Leona i krave

„Sorbus Aucuparia”

Akademik u akciji promatranja divlje seoske flore i faune

Uzbudljivo je bilo prvi dan natjerivati purane po dvorištu, voziti se na traktoru, skompati se sa 70-godišnjim susjedom i svakodnevno s njim voditi krave na ispašu. A onda...

Rotor

Javni prijevoz

Bliži se zatvaranje rotora; pogledajte kako će prometovati autobusne linije u Novom Zagrebu

Od 16. prosinca u potpunosti se obustavlja promet remetinečkim rotorom zbog čega će i autobusi ZET-a, 19 linija, mijenjati trase kretanja.