Obnova remetinečkog rotora

Na godinu i pol obustavlja se tramvajski promet Novim Zagrebom

Tramvaj iznutra II

Uvodi se izvanredna autobusna linija koja će koristiti uobičajena stajališta buseva 109 i 222.

Zbog rekonstrukcije remetinečkog rotora koja će trajati 36 mjeseci, od ponedjeljka, 6. kolovoza, obustavlja se tramvajski promet Novim Zagrebom, i to na godinu i pol, prenosi Zagreb.info. Umjesto tramvaja ovom će rutom voziti izvanredna autobusna linija.

Iako su pripreme za rekonstrukciju krenule već tijekom srpnja, rekonstrukcija počinje u ponedjeljak. Zbog toga tramvajske linije 7 i 14 neće voziti Novim Zagrebom. Linija 7 okretat će se u Sopotu, a 14 na Savskome mostu.

Umjesto tramvaja, između Savskog mosta i Sopota vozit će izvanredna autobusna linija 607 Savski most – Sopot – Savski mostVozit će trasom (prema jugu): Savski most – Studentski dom Stjepan Radić – Savski gaj – Trnsko – Velesajam – MSU – Sopot. Iz Središća će autobus voziti trasom Sopot – MSU – Velesajam – Trnsko – Savski gaj – Savski most. Linija 607 koristit će uobičajena stajališta i ugibališta autobusnih linija 109 i 222.

Komentari na članak

Vezani članci

Stari tramvaj

Zagrebački javni prijevoz

ZET i policija najavili obustavu prometa u Zagrebu

Policija moli građane za strpljenje i razumijevanje te savjetuje da na posao dođu prije 7:30 kako bi izbjegli jutarnje gužve u prometu.

Kolumna: Leona i krave

„Sorbus Aucuparia”

Akademik u akciji promatranja divlje seoske flore i faune

Uzbudljivo je bilo prvi dan natjerivati purane po dvorištu, voziti se na traktoru, skompati se sa 70-godišnjim susjedom i svakodnevno s njim voditi krave na ispašu. A onda...

Javni gradski prijevoz

Google usluga Transit

Od sutra putem Googlea saznajte kad stiže tramvaj ili bus

Google usluga Transit uživo prati točno vrijeme dolaska i odlaska ZET tramvaja, autobusa i prigradskih vlakova.

Stari tramvaj

Sve zanimljivosti tramvajskog prometa

Od konjskog tramvaja, preko „Stojadina”, do mirogojske nesreće i ukinuća linija 10 i 16

Imamo jedan od najljepših svjetskih tramvaja, popularnu stojedinicu, kod nas se dogodila i jedna od najvećih tramvajskih nesreća u povijesti. O svemu tome možete pročitati u članku, a saznali smo i gdje su nestali tramvaji s brojevima 10 i 16.

Tramvaj "72 sata bez kompromisa"

Ususret beskompromisnom maratonu

Volonterski tramvaj vozio centrom grada

U brendiranom tramvaju, kružnom rutom od Zapadnog kolodvora preko Britanca, Trga bana Josipa Jelačića, Glavnog kolodvora do Trga žrtava fašizma povezli su se volonteri i brojni građani zainteresirani za informacije o projektu koji već petu godinu zaredom okuplja oko 3000 mladih spremnih odvojiti svojih 72 sata u akcijama volonterskog maratona