Obnova remetinečkog rotora

Na godinu i pol obustavlja se tramvajski promet Novim Zagrebom

Tramvaj iznutra II

Uvodi se izvanredna autobusna linija koja će koristiti uobičajena stajališta buseva 109 i 222.

Zbog rekonstrukcije remetinečkog rotora koja će trajati 36 mjeseci, od ponedjeljka, 6. kolovoza, obustavlja se tramvajski promet Novim Zagrebom, i to na godinu i pol, prenosi Zagreb.info. Umjesto tramvaja ovom će rutom voziti izvanredna autobusna linija.

Iako su pripreme za rekonstrukciju krenule već tijekom srpnja, rekonstrukcija počinje u ponedjeljak. Zbog toga tramvajske linije 7 i 14 neće voziti Novim Zagrebom. Linija 7 okretat će se u Sopotu, a 14 na Savskome mostu.

Umjesto tramvaja, između Savskog mosta i Sopota vozit će izvanredna autobusna linija 607 Savski most – Sopot – Savski mostVozit će trasom (prema jugu): Savski most – Studentski dom Stjepan Radić – Savski gaj – Trnsko – Velesajam – MSU – Sopot. Iz Središća će autobus voziti trasom Sopot – MSU – Velesajam – Trnsko – Savski gaj – Savski most. Linija 607 koristit će uobičajena stajališta i ugibališta autobusnih linija 109 i 222.

Komentari na članak

Vezani članci

Norijada

Posebna regulacija prometa u Zagrebu

Izmjene u prometu povodom obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata

Na Dan zagrebačkih maturanata očekuju se povremena zaustavljanja i preusmjeravanja linija u tramvajskom i autobusnom prometu.

Stari tramvaj

Sve zanimljivosti tramvajskog prometa

Od konjskog tramvaja, preko „Stojadina”, do mirogojske nesreće i ukinuća linija 10 i 16

Imamo jedan od najljepših svjetskih tramvaja, popularnu stojedinicu, kod nas se dogodila i jedna od najvećih tramvajskih nesreća u povijesti. O svemu tome možete pročitati u članku, a saznali smo i gdje su nestali tramvaji s brojevima 10 i 16.

Grafit

Marija Bionda

Kako ti se da?

Zapitate li se ikad zašto ste toliko mrzovoljni? Ja baš i ne.

Beba s roditeljima u autu

Kampanja promicanja sigurnosti u prometu

Hrvatski autoklub nagrađuje sigurnu vožnju s 2000 kuna

Kao dio kampanje promicanja sigurnosti u prometu HAK je organizirao nagradni natječaj na društvenim mrežama za sve sadašnje i buduće vozače. Foto ili video sadržajem kojim se potiče korištenje sjedalica za prijevoz djece u automobilima možete osvojiti do 2000 kuna.

Konferencija "Intranslaw"

Transportno pravo

Pravni fakultet jedan je od organizatora međunarodne konferencije "Intranslaw"

Transport je danas dominantno intermodalan te se odvija sinergijom usluga različitih grana prometa. Stoga, znanstveno-stručna međunarodna konferencija "Intranslaw" pruža priliku stručnjacima u području transporta i osiguranja da se okupe i razmijene specijalizirana znanja i iskustva.