Edukativne radionice

„Most prema USPJEHU”: bez radnog iskustva do društvenog poduzetništva

Radionica, "Most prema uspjehu"

Kroz projekt udruge OAZA polaznici će moći saznati što to zapravo znači biti poduzetnik, zašto je važno poznavati svoje strasti ili talente te tipove osobnosti, kako se financirati iz svojih snova, zašto je društveno poduzetništvo važno za razvoj društva i koje su navike potrebne za stvaranje društvenog poduzetnika.

Novi krug edukacija Most prema USPJEHU o društvenom poduzetništvu održat će se nakon božićnih i novogodišnjih blagdana. Riječ je o projektu koji traje od 1. lipnja 2017. do 30. svibnja 2018. Namijenjen je nezaposlenim mladim osobama do 30. godine života koje imaju završeno srednjoškolsko ili fakultetsko obrazovanje, a nemaju radnog iskustva te žele pokrenuti svoje društveno poduzeće u budućnosti.

Edukativne radionice očekuju ih jednom tjedno u prostorijama udruge OAZA, koja je nositeljica projekta, u zagrebačkoj Petrićevoj ulici 5. Uz pomoć dvojice predavača, gospodina Filipa Brničevića i gospodina Roberta Rosandića, polaznici će moći saznati što to zapravo znači biti poduzetnik, zašto je važno poznavati svoje strasti ili talente te tipove osobnosti, kako se financirati iz svojih snova, zašto je društveno poduzetništvo važno za razvoj društva i koje su navike potrebne za stvaranje društvenog poduzetnika.

Do sada je kroz navedene edukacije u Zagrebu i Karlovcu uspješno prošlo više od 164 ljudi, a jedno je mikropoduzeće dobilo i financijsku potporu. Ukupna je vrijednost projekta 731 369,09 HRK, provodi se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a kao partneri na projektu sudjeluju i Razvojna Agencija Zagreb, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj (CEDRA) te Udruga Carpe Diem. 

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na poveznici. Sve se dodatne informacije nalaze na službenoj stranici

Komentari na članak

Vezani članci

Come to the dark side

Studentski.hr otvara svoja vrata

(Budući) HR manageri, prijavite se za rad na Studentskom.hr!

Ako si zainteresiran za radno mjesto HR managera, bez obzira na prethodno iskustvo, pošalji molbu i životopis na ivana.herceg@studentski.hr do 1.10.2014.

Međunarodno online natjecanje GeCCo

Global eCollaboration Competition

Prijavi se na međunarodno online natjecanje, prihvati izazov i priušti si nezaboravno iskustvo rada unutar virtualnog tima!

U tijeku su prijave na međunarodno online natjecanje GeCCo (Global eCollaboration Competition) koje bi moglo zanimati sve one koji vole upravljati projektima. Prijave se zaprimaju do 15. veljače.

72 sata bez kompromisa 1

72 sata bez kompromisa

Završena 1. volonterska akcija Splitsko-makarske nadbiskupije

Od 24. do 26. listopada mladi su volonteri pod geslom volontiRAJ NA ZEMLJI sudjelovali u kreativnim radionicama te uređenju okoliša.

Kazalište

Festival u Savskoj 25

Kritike iz pera studenata i uređenje atrija &TD-a na novom Ganzu

U tijeku su prijave za mlade kazališne kritičare na novom Ganz novom festivalu te za besplatnu radionicu „Atrij je vrt je pozornica je atrij“.

Oxford

Financijska podrška

Prijavi se za stipendiju i studiraj u Oxfordu

Clarendon Fund godišnje dodjeljuje 140 stipendija koje pokrivaju školarinu i troškove života izvrsnim i motiviranim studentima. Prijave su još otvorene, a traju do 8. siječnja.