Edukativne radionice

„Most prema USPJEHU”: bez radnog iskustva do društvenog poduzetništva

Radionica, "Most prema uspjehu"

Kroz projekt udruge OAZA polaznici će moći saznati što to zapravo znači biti poduzetnik, zašto je važno poznavati svoje strasti ili talente te tipove osobnosti, kako se financirati iz svojih snova, zašto je društveno poduzetništvo važno za razvoj društva i koje su navike potrebne za stvaranje društvenog poduzetnika.

Novi krug edukacija Most prema USPJEHU o društvenom poduzetništvu održat će se nakon božićnih i novogodišnjih blagdana. Riječ je o projektu koji traje od 1. lipnja 2017. do 30. svibnja 2018. Namijenjen je nezaposlenim mladim osobama do 30. godine života koje imaju završeno srednjoškolsko ili fakultetsko obrazovanje, a nemaju radnog iskustva te žele pokrenuti svoje društveno poduzeće u budućnosti.

Edukativne radionice očekuju ih jednom tjedno u prostorijama udruge OAZA, koja je nositeljica projekta, u zagrebačkoj Petrićevoj ulici 5. Uz pomoć dvojice predavača, gospodina Filipa Brničevića i gospodina Roberta Rosandića, polaznici će moći saznati što to zapravo znači biti poduzetnik, zašto je važno poznavati svoje strasti ili talente te tipove osobnosti, kako se financirati iz svojih snova, zašto je društveno poduzetništvo važno za razvoj društva i koje su navike potrebne za stvaranje društvenog poduzetnika.

Do sada je kroz navedene edukacije u Zagrebu i Karlovcu uspješno prošlo više od 164 ljudi, a jedno je mikropoduzeće dobilo i financijsku potporu. Ukupna je vrijednost projekta 731 369,09 HRK, provodi se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a kao partneri na projektu sudjeluju i Razvojna Agencija Zagreb, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj (CEDRA) te Udruga Carpe Diem. 

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na poveznici. Sve se dodatne informacije nalaze na službenoj stranici

Komentari na članak

Vezani članci

Čaj

Na današnji dan

Međunarodni dan muzeja provedite na filmskoj čajanki u društvu pete mumije

Kako izraditi vlastiti balzam i ukusni namaz od kikirikija, kako usporiti starenje te prepoznati šećernu bolest možete naučiti u „Muzejskoj ordinaciji“ Arheološkog muzeja u Zagrebu. Dan završite uz ukusan čaj i film u kojem glavnu ulogu ima mumija iz muzeja.

Fotograf

Budi kreativan za bolje društvo

Natječaj za mlade kreativce koji žele rješavati društvene probleme

Otvoren je natječaj b.creative za umjetnike i poduzetnike u kulturi kojim se razmatra kako kulturnjaci i kreativci mogu pomoći u rješavanju problema današnjeg društva. Prijavite se na natječaj jer pobjednike očekuju mnogobrojne nagrade.

Splitski organizacijski tim

Tjedan Harryja Pottera u Splitu

INTERVJU i FOTO: Saznajte kako bezjaci igraju metloboj

Za sve koji su posjetili ovogodišnji Tjedan Harryja Pottera u Splitu, ali i za one koji nisu imali prilike, saznajte što ste propustili, čemu ste svjedočili i što možete očekivati u budućnosti uz dojmove samih organizatora.

Grad Split

Edukacija u Splitu

Trodnevna radionica produkcije u Kino Klubu za sve zainteresirane

Do 5. lipnja zaprimaju se prijave za trodnevnu edukaciju produkcije s fokusom na nezavisni film. Broj polaznika ograničen je na 12.

Tijesan mi bijaše vijek, a velebna bješe mi duša

Natječaj za sudjelovanje

DSP "Lucius" bavi se entuzijastima kroz povijest na novom interdisciplinarnom simpoziju

U tijeku su prijave za četvrti simpozij Društva studenata povijesti "Ivan Lučić - Lucius" nadahnut stihom "Tijesan mi bijaše vijek, a velebna bješe mi duša." Bit će zanimljivo vidjeti kako studenti razmišljaju o bezvremenskoj lepezi pojedinaca.