Konferencija u Stubičkim Toplicama

Mladi, poZOR!: predstavlja se položaj mladih radnika u Hrvatskoj

Konferencija

Na završnoj konferenciji projekta Mladi, poZOR! predstavit će se njegovi rezultati, ali i analiza o položaju mladih radnika u Hrvatskoj. Prijave za sudjelovanje moguće su još 11. siječnja.

Mreža mladih Hrvatske i Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju u suradnji sa Sekcijom mladih Saveza samostalnih sindikata Hrvatske organiziraju završnu konferenciju projekta Mladi, PoZOR : glas mladih radnica i radnika u izmjenama radnog zakonodavstva. Održat će se 19. i 20. siječnja 2019. u hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama.

Projekt financira Agencija za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus+, a konferenciji će biti predstavljeni njegovi rezultati i analize o položaju mladih radnika/ica u Hrvatskoj. Organizatori konferencije snose troškove hrane i smještaja sudionika/ica konferencije u dvokrevetnim sobama. Troškovi putovanja financiraju se pod pretpostavkom korištenja javnog prijevoza, osim ako sudionici konferencije imaju dokaz o teškoj izvedivosti putovanja do Stubičkih Toplica.

Prijaviti za konferenciju može se do petka, 11. siječnja, na poveznici. Unutar tri radna dana sudionici će dobiti povratnu informaciju o rezultatima selekcijskog postupka. Kandidati/kinje će se izabirati prema procjeni doprinosa jačanju radničkih prava mladih, a prednost imaju oni koji mogu sudjelovati u cijelom programu.

Mreža mladih Hrvatske (MMH) savez je udruga mladih koji osnažuje mlade za aktivno sudjelovanje u društvu, doprinosi razvoju kvalitetnih politika za mlade i civilnog društva. U svom radu zastupa članice i teži djelovati u interesu svih mladih umreživanjem, zagovaranjem, informiranjem, neformalnim obrazovanjem i istraživanjem, zalažući se za suradnju s tijelima javne vlasti, odgojno-obrazovnim i znanstvenim institucijama, akterima civilnog društva i medijima.

Komentari na članak

Vezani članci

Isto

Trening udruge Prizma

Naučite prepoznati lažne vijesti

Sudionici različitih europskih zemalja pozivaju se na trening o razvoju vještina i znanja o medijskoj pismenosti. Rok za prijavu je 25. srpnja.

EU zastava

Regionalne konzultacije u Splitu

Otvara se pitanje europskih politika za mlade

– Predstavit će se strukturirani dijalog kao način ostvarivanja kvalitetne suradnje mladih i donositelja odluka o politikama za mlade, ali razgovarat će se i o ulozi Hrvatske u tom procesu na razini Europske unije. – najavljuje Svjetlana Marijon

Pisanje

Književna nagrada Sedmica & Kritična Masa

Kritična masa i Sedmica nagrađuju mlade autore

Svi mladi autori imaju priliku pokazati svoje umijeće pisanja proznih tekstova prijavom na natječaj Kritične mase i Sedmice.

Šetnja ulicom

SveKuž u Splitu

Četvrti Sveučilišni kružok: Mladi u politici

Tema ovoga Sveučilišnog kružoka bit će „Mladi u politici“, a u tu svrhu će doći mladi koji su aktivni u različitim političkim strankama.

Mobitel na stolu

Za sve poklonike novinarstva

Traju prijave za Future News Worldwide konferenciju u Edinburghu

Studenti zainteresirani za novinarstvo mogu se prijaviti za sudjelovanje na konferenciji Future News Worldwide. Konferencija će se održati u Edinburghu ovoga ljeta.