LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija za novinare

Mladež HDZ-a održala konferenciju „Odlazak mladih i obrazovanih u inozemstvo“

Mladež HDZ-a je 11. travnja u Murskom Središću održala konferenciju za novinare.

Mladež HDZ-a je 11. travnja u Murskom Središću održala konferenciju za novinare.

Predsjednik Mladeži Josip Bilaver, predsjednik međimurske organizacije Mladeži HDZ-a Matija Žugec i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak su 11. travnja održali konferenciju za novinare u Murskom Središću. Tema konferencija bila je „Odlazak mladih i obrazovanih u inozemstvo“. 

Josip Bilevar je na konferenciji izjavio da smatra da jedino oni u oporbi stalno ukazuju na probleme iseljavanja i lošu gospodarsku situaciju. Nastavio je i rekao da će se njihov gospodarski program objaviti na vrijeme te će biti vidljiv građanima. Bit će i pojašnjen svaki detalj iz programa. 

Predsjednik međimurske Mladeži Matija Žugec, govoreći o situaciji u Međimurju, naglasio je da je oporbeni HDZ na ovom području već sit idilične slike o Međimurju i hvaljenju Međimurja kao najrazvijenije županije u Hrvatskoj.

– Je li idilično to što imamo najniže plaće u Hrvatskoj? Je li idilično to što smo, prema podacima Fine, među najviše blokiranih u Hrvatskoj? – upitao je Žugec. Istaknuo je da je lani Međimurje napustila 1161 osoba.

Središćanski gradonačelnik Srpak upozorio je na opasnu činjenicu da su nekada u inozemstvo odlazili radnici „na baušteli“, a sada odlaze visokoobrazovani jer ovdje ne vide budućnost. 

FOTO: MHDZ