LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stožer civilne zaštite RH

Mjere bi se mogle donositi na lokalnoj razini, uključujući one o nastavi

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak otkrio je planiraju li se nove mjere.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak otkrio je planiraju li se nove mjere.

Zbog velikog porasta u dnevnom broju novooboljelih od koronavirusa čini se da Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske ima u pripremi raznorazne mjere – ograničena okupljanja, obavezne maske i slično.

Međutim, Nacionalni stožer civilne zaštite RH sastat će se u ponedjeljak s lokalnim stožerima, pri čemu će se razmotriti mogućnost uvođenja mjera u pojedenim županijama. To bi funkcioniralo tako da bi lokalni stožeri predlagali mjere sukladno stanju na tom području, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u RTL-u Danas.

Zasad nema odgađanja početka školske godine:
– Mi uvijek kažemo, sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Bit ćemo spremni za sve scenarije. Ako situacija to neće dopustiti, to bi trebalo biti značajno pogoršanje i da imamo u toj dobnoj skupini velik broj zaraženih i da se zbog toga ne može krenuti u školu. To bi moglo biti i na lokalnoj razini. Ako je u nekoj županiji problem, ne znači da negdje gdje je nula zaraženih škola ne bi počela na vrijeme. Mi zasad računamo da će škola početi 7. rujna, a vidjet ćemo kakva će biti epidemiološka situacija. – rekao je Capak za RTL
FOTO: PIXABAY