Veliki humanitarni projekt

Maštovito zabavni zmaj Anđelko pomaže bolesnoj dječici

Zmaj Anđelko pomaže djeci

Priključite se velikom humanitarnom projektu distibucije slikovnica po bolnicama diljem zemlje naziva „Zmaj Anđelko pomaže djeci". Donacije mogu biti financijske, promotivne ili volonterske.

Zmaj Anđelko pomaže djeci naziv je velikog humanitarnog projekta kojemu je cilj stvaranje i distribucija slikovnica djeci pacijentima i djeci u potrebi, odnosno onoj bez odgovarajuće roditeljske skrbi i slabog imovinskog stanja, na području Hrvatske. Cilj je prve akcije prikupljanje donacija za prvu slikovnicu u nizu – Zmaj Anđelko i dugački rep. Organizator i pokretač iste dječji je pisac koji je i sam teško pokretna osoba s invaliditetom. Piše priče, kako u šali kaže, s tri i pol prsta.

Anđelko je mladi neiskusni zmaj, ali je zato smion, znatiželjan, veseo i drag. Nastao je iz pera, točnije tipkovnice, pisca za djecu Gorana Čučkovića. Goran je također smion, znatiželjan, veseo i drag momak koji već tri godine živi s rijetkom i teškom bolesti perifernog živčanog sustava. Sam naziv stanja u kojem se trenutno nalazi, mlohava tetraplegija, daje naznačiti da mu ruke i noge sustavno otkazuju. Ali zmaj kakav je, ne predaje se očaju, već se protiv takvih trenutaka bori maštanjem i stvaranjem. Na prvoj liniji fronta moguće ga je vidjeti kako s ljubičastom tipkovnicom pod prstima uporno i čvrsto pruža otpor bolesti te širi veselje, radost i šarenilo svojim slikovnicama. U svakodnevnom životu ponosni je otac Lavu, Adamu i Maxu. Pokretač je sastava T.E.T.R.A. i umirovljeni fotograf.

Za fantastičan kolorit slikovnice Zmaj Anđelko i dugački rep te simpatičnost samog Anđelka zaslužna je ilustratorica i dizajnerica Milica Vezmar Basara. Dok ne sjedi za ekranom i crtaćim tabletom, pretače Goranove riječi u sliku. Voli putovanja, vožnje skuterom i šetnje sa svojim patuljastim pinčevima, Betom i Pinkijem. Prva je osoba, od njih 80, koja se javila na natječaj i već s prvim oglednim primjerkom i pristupom poslu zaslužila status partnera-kreativca. Njene radove možete vidjeti na poveznici.

Svaka priča slikovnice maštovito je zabavna i krajnje poučna. Popraćena vedrim i šarenim ilustracijama, zasigurno će usrećiti i utješiti svako dijete. Distribucija slikovnice po bolnicama diljem zemlje organizirana je i provest će se uz pomoć organizacije Crveni nosevi/Klaunovi doktori, te uz pomoć organizacija i ustanova koje vode brigu o djeci u potrebi i njihovim pravima.

Svaki oblik donacije mnogo znači. Donacija može biti financijska (pokrivanje produkcijskih i distributivnih troškova), promotivna (televizijske i radijske najave, PR asistencija, prodaja u vašoj prodajnoj mreži, selfiji poznatih osoba sa slikovnicom, direktno poklanjanje knjige, lajkovi, sheranje fotki i informacija o akciji) ili volonterska (pomoć u distribuciji, PR).

Nemojte zaboraviti da mnoga bolesna djeca nemaju izbora i provode dugačke dane i samotne noći, tjednima pa čak i mjesecima, na bolničkim odjelima. Mnoga su silom prilika prikovana uz krevet i spojena na jedan ili više aparata. Zašto im ne bismo uljepšali djetinjstvo, makar na tren, i olakšali im boravak u hrvatskim zdravstvenim institucijama zajedno?

Komentari na članak

Vezani članci

Cvjetno naselje dvorište paviljoni 2019

Humanitarni projekt

FOTO: 30 studenata organiziralo prvi Advent na Cvjetnom; prikupljeno 6200 kn

Advent na Cvjetnom humanitarnim karakterom okupio je studente kako bi pomogli onima koji trebaju pomoć. Akcija je trajala nekoliko dana te su volonteri, uz pomoć gostiju, uspjeli sakupiti velik iznos koji će se donirati Dječjem domu „Zagreb”.

Vino, zdravica; izvor: https://unsplash.com/photos/tAH2cA_BL5g

Projekt Rotaract kluba

Organizira se gala večera stotinjak mladih u Splitu, humanitarnog je karaktera

– Prvi put organiziramo ovakvu vrstu događaja s ciljem kupnje vrijednog uređaja za elektrokirurgiju, koji se koristi u operacijskim zahvatima odstranjenja kožnih tumora te uređenja Odjela za maksilofacijalnu kirurgiju u splitskom KBC-u. – poručili su iz Rotaract kluba.

Gladijatori – igraj se i uči!

Predstavljanje pop-up slikovnice i bojanke

Inovativan, zabavan i interaktivan način učenja o kulturnoj baštini

Manifestacija „Spectacvla Antiqva“, mobilne aplikacije, slikovnica i bojanka „Gladijatori – igraj se i uči!“ te pilot suveniri doprinose revitalizaciji antičkog naslijeđa, jačaju identitet i prepoznatljivost Pule i Istre na mapi kulturnog turizma te razvijaju „brand“ Pula+heritage.

Bolnički krevet

Nemar ili nesreća?

Nestala pacijentica pronađena mrtva nakon 17 dana u istoj bolnici

Pretražili sve osim mjesta na kojem je nestala

KS

Humanitarni projekt

Kopačka solidarnosti: Malonogometnim turnirom do kvalitetnijeg obrazovanja mladih

Turnir Kopačka solidarnosti održava se devetu godinu zaredom, a sva prikupljena sredstva ove će se godine utrošiti za kupnju didaktičke opreme za slijepu djecu i odrasle.