LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Manifestacija globalnih razmjera

Marš za znanost u Zagrebu i Splitu

I ove godine, u subotu, 14. travnja, organizirat će se marševi za znanost u preko 20 zemalja, a kod nas u Zagrebu i Splitu.

I ove godine, u subotu, 14. travnja, organizirat će se marševi za znanost u preko 20 zemalja, a kod nas u Zagrebu i Splitu.

Marš za znanost manifestacija je nastala 2017. godine kao reakcija na odluke američke administracije kojima se u pitanje dovode znanstvene činjenice poput globalnog zatopljenja i kojima se ugrožava sloboda i javno financiranje znanosti. Kako su slični problemi prepoznati diljem svijeta, poprimila je globalne razmjere te se u nju uključila i Hrvatska.

I ove godine, u subotu, 14. travnja, organizirat će se marševi u preko 20 zemalja, a kod nas u Zagrebu i Splitu.

Od prošlogodišnjega Marša za znanost svjedočimo daljnjem srozavanju obrazovanja i znanosti u našoj zemlji, stoji u priopćenju organizatora. Smatraju da se svakodnevno izvrću znanstvene činjenice u svrhu osobne promocije i političkih bodova, a pritom se zdravlju i kvaliteti života građana u hrvatskom društvu koje desetljećima teži biti moderno, zapadno europsko društvo, čini nepopravljiva šteta. Ističu da posljedice štetnih ponašanja vidimo svakodnevno u vidu društvenih sukoba, nezadovoljstava, općeg beznađa i sve većeg iseljavanja svih dobnih skupina stanovništva, osobito mladih.

Ako želite podržati ovu manifesraciju, pridružite se navedenog datuma 5 minuta prije podneva u Zagrebu kod spomenika Nikoli Tesli u Preradovićevoj ulici i u Splitu u Đardinu. 

FOTO: PIXABAY