Manifestacija posvećena ekološkom razvoju i gospodarstvu

Manifestacija „Pazi što jedeš“ u Puli

Manifestacija „Pazi što jedeš“

U sklopu manifestacije obilježava se i „Studentski dan“ s nizom predavanja za studente o tradicijskoj prehrani, zelenom gospodarstvu te ekološkom i održivom razvoju.

Manifestacija „Pazi što jedeš“ održava se 7. i 8. studenog 2015. od 10 do 19 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli, najavljeno je na medijskoj konferenciji. Za njenu organizaciju zaslužni su Etnografski muzej Istre i Udruga Istarski eko proizvod. Ovogodišnje peto izdanje manifestacije bit će ispunjeno stručnim predavanjima, radionicama i ekološkim sajmom. Poseban naglasak stavit će se na fenomen ekoloških solidarnih tržnica, kao iznimno važnog segmenta gradske ponude.

– Novitet na manifestaciji je zapravo da ćemo obilježiti i Studentski dan, tako da će „nulti“ dan manifestacije biti 6.11. 2015.  kada ćemo na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković  u dvorani „Pula“ od 14 do 16 sati ponuditi studentima, ali i drugim zainteresiranima, set predavanja na temu tradicijske prehrane, zelenog gospodarstva, ekološkog i održivog razvoja. – rekla je voditeljica projekta i kustosica Etnografskog muzeja Istre, Tanja Kocković Zaborski.

Dodala je da će prezentacije izložiti studenti koji su upravo na tim temama izradili svoje seminare i specijalističke radove, a da je za kreiranje studentskog programa zaslužna uspješna suradnja sa sveučilišnim profesoricama Kristinom Afrić-Rakitovac i Danijelom Doblanović. Ovo peto izdanje posebno je i iz razloga što će na sajmenom dijelu manifestacije biti čak 59 certificiranih eko proizvođača iz Hrvatske i inozemstva, čime ono postaje najveći ekološki sajam u Hrvatskoj.

– Manifestacija postaje prilika za bolju prezentaciju i udruživanje eko proizvođača iz cijele Hrvatske na jednom mjestu – istaknuo je Dorian Siljan, proizvođač OPG-a Eko Siljan i stručni suradnik za sajam ispred Udruge Istarski eko proizvod.

Posjetitelje manifestacije očekuje i osam stručnih predavanja na temu tržnica u Hrvatskoj i svijetu, solidarnih ekoloških grupa, a predstavit će se Zajednička poljoprivredna politika Europske unije i Program ruralnog razvoja 2014-2020. Megi Kožul, voditeljica radionice „Pašta po starinski“ najavila je besplatne radionice za djecu i odrasle, i naglasila da se za sudjelovanje nije potrebno prethodno najaviti. Ove godine na repertoaru su već tradicionalna radionica „Pašta po starinski“, radionica sađenja, pripovijedanja, pletenja i izrade lampiona.

Za kraj, Tanja Kocković Zaborski reklala je da su suradnici na manifestaciji Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, udruga Pusti priču, Zelena knjižnica, Udruga Waldorf i Udruga ZUM, a pokrovitelji manifestacije su Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, Istarska županija, Turistička zajednica Pula, Grad Pula i tvrtka Medit. Medijski pokrovitelji manifestacije su Radio Pula, Glas Istre, H-alter, Naturala, Agroklub i portal Mamatataja.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

„Eurodinner“

Erasmus Student Network Hrvatska

Mjesec multikulturalizma, solidarnosti, aktivizma i empatije među studentima

Erasmus Film Festival, humanitarni karaoke, „Dinner in the dark“ i uspon na Sljeme samo su neke zabavne aktivnosti i događaji u kojima su kroz listopad i studeni mogli sudjelovati Erasmus studenti u Hrvatskoj.

SF Week Zadar

Sveučilište u Zadru

I ove godine kreće SF Week u Zadru!

SF Week vam je pripremio niz kvalitetnih izlaganja koja će održati profesori i studenti Sveučilišta u Zadru te gostujući predavači.

TraSh it! srijeda u Historyu 7, Foto: Vedran Tolić

Pogledajte kako izgleda History u Tkalči srijedom

TraSh it! je najluđa studentska zabava preko tjedna

Bacite oko na fotogaleriju i otkrijte zašto je posjet Historyu u Tkalčićevoj ulici već ovu srijedu - obavezan!

Voće kao izvor energije

Recepti za studente

Dvanaest ukusnih jela koje možete pripremiti u mikrovalnoj pećnici

Neovisno o tome znate ili ne znate kuhati, ovo su jela koja ćete obožavati pripremati. Osim što su ukusna, pripremaju se u svega nekoliko minuta.

Klopa s klupa

Fina hrana

Klopa s klupa: street food događanje na zagrebačkom Dolcu

Klopa s klupa pokazat će građanima da hrana pojedena s nogu ili kupljena na ulici ne mora biti svedena na nezdrave zalogaje. Naprotiv, ona može biti pripremljena od zdravih, svježih i domaćih namirnica po sasvim pristupačnim cijenama!