Humanitarna akcija u Samoboru

Krug dugačak 720 metara započinje ispred Centra za mlade, a svaki istrčani pomoć je djeci

Humanitarna akcija "Velika srca trče"

– Pozivamo sve sportaše, zaljubljenike u trčanje i sve ljude velika srca da nam se pridruže u što većem broju. Pozivamo i sve sportske klubove, udruge i društva koji kao ekipa žele nastupiti u nizanju krugova da sudjeluju u ovoj akciji. – poručuju iz Kluba cestovnog i planinskog trčanja „Samobor".

Samoborci će i ove godine humanitarnom akcijom Velika srca trče pokazati da imaju velika srca. Akcija se održava u nedjelju 1. prosinca s početkom u 10 sati ispred Centra za mlade Bunker u bivšoj vojarni Samobor. Već šestu godinu zaredom Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor organizira ovu akciju kojoj je cilj prikupljanje sredstava za pomoć djeci, štićenicima Udruge Nova budućnost. Za njezinu je organizaciju nedavno primio Nagradu Grada Samobora, što je najveće priznanje lokalne zajednice.

Od 10 do 14 sati dobrodošli su svi zainteresirani da otrče nekoliko krugova duljine 720 metara, prošeću ili podrže akciju svojim skromnim doprinosom. Naime, svaki od sudionika svojim će prilogom, bez obzira na iznos i dužinu koju je pretrčao, osigurati nastup u utrci, a istrčanim krugom dodatno će doprinijeti povećanju iznosa koji će donatori uplatiti na žiroračun Udruge.

– Pozivamo sve sportaše, zaljubljenike u trčanje i sve ljude velika srca da nam se pridruže u što većem broju. Pozivamo i sve sportske klubove, udruge i društva koji kao ekipa žele nastupiti u nizanju krugova da sudjeluju u ovoj akciji. Prijave započinju u 9 sati. – poručuju organizatori.

Prošle godine bilo je 524 sudionika uz 30-ak volontera, od kojih su neki sportaši, a neki građani koji žele pomoći. Ukupno su istrčana 5524 kruga, čime je prikupljeno najviše sredstava dosad. Donacijama sudionika prikupljeno je 16 885 kuna, a kontrolori letenja poklonili su bon vrijedan 7000 kuna te su osigurali i božićne darove za svih 30 štićenika.

– Pomozite nam da ove brojke budu još ljepše te da i ove godine uljepšamo Božić našim mališanima! – dodaju iz organizacije.

Komentari na članak

Vezani članci

Komuniciraj humanitarno

Studentska humanitarna inicijativa

"Nema ljepšeg osjećaja nego vidjeti sretno lice druge osobe"

Studenti organiziraju humanitarnu akciju za pomoć siromašnim obiteljima s područja Ivanić Grada. Traže donacije u obliku hrane, odjeće i higijenskih potrepština.

Humanitarni božićni sajam

Humanitarni božićni sajam

Blagdanski duh na kampusu Borongaj

Tradicionalni humanitarni božićni sajam USKN Komuna.

https://pixabay.com/en/harp-musical-instrument-classical-384557/

New Note Croatia 2017.

Prijavite svoje skladbe na međunarodno natjecanje i osvojite bogate novčane nagrade

I ove godine otvoren je natječaj New Note Croatia 2017. za skladatelje svih nacionalnosti i dobi. Riječ je međunarodnom skladateljskom natjecanju, a prijave traju do 4. lipnja 2017. godine.

Hands

Oprečna istraživanja o povezanosti životnog vijeka i stvaranja potomstva

Potomstvo može drastično smanjiti životni vijek majki

Biti roditeljem najljepša je i istovremeno najzahtjevnija životna odluka. No jeste li ikada pomislili da ta odluka uskraćuje ljudski život? Saznajte produžuju li djeca život svojih roditelja ili ga skraćuju.

https://pixabay.com/en/body-of-water-summer-nature-beach-3325234/

Luka Basa

Kad odrastem, bit ću dijete

Nisam odrastao. Odbijat ću to odrastanje. Kad se to dogodi, bit ću dijete. Dijete koje se iskreno smije i plače. Dijete koje iskreno voli.