Hrvatsko Nadzemlje Split

Korizmeni susret mladih grada Splita

Korizmeni susret mladih grada Splita

Pojam grijeha danas se koristi i za nešto privlačno i primamljivo pa se kaže da je nešto slatko kao grijeh. S druge strane je molitva. Što je ona i čemu služi? Zašto je potrebna? Na ta i druga pitanja na susretu mladih odgovorit će profesor na splitskom KBF-u, mr. sc. don Jenko Bulić.

Hrvatsko Nadzemlje, u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, organizira korizmeni susret mladih grada Splita. Tema ovog susreta je Grijeh volim, kad zaškripi molim?. Na susretu će se raspravljati o dvije stvari koje obuhvaćaju život svakog vjernika: grijehu i molitvi.

– Često se naš vjernički život svodi na to da ne vodimo brigu o grijesima koje činimo, ali kad nam nešto treba onda se brže-bolje obratimo molitvi. Stoga ćemo na susretu postaviti pitanje zašto je to tako? I što je uopće grijeh? Tek neka apstraktna riječ ili jedna stvarnost? Postoji li iskonski grijeh i u čemu se on sastoji? Zašto nam svećenici uvijek „dosađuju" o grijehu? Zašto bih ja uopće morao govoriti nekome što sam ja sve radio? – zapitali su se mladi iz Hrvatskog Nadzemlja.

Pojam grijeha danas se koristi i za nešto privlačno i primamljivo pa se kaže da je nešto slatko kao grijeh i slično. S druge strane je molitva. Što je ona i čemu služi? Zašto je potrebna molitva i može li se biti kršćanin bez molitve? Na ta i druga pitanja odgovorit će profesor na splitskom KBF-u, mr. sc. don Jenko Bulić.

Susret će se održati 16. ožujka 2016. u 20.30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Uveličat će ga pjevanjem glazbeni sastav mladih VIS Angelus iz Jesenica. Susret vodi i animira Hrvatsko Nadzemlje.

Detalje pronađite na Facebook događaju. U videozapisu pogledajte najavu susreta i poziv don Jenka Bulića upućen mladima:

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO: Hoću knjigu

Novo top mjesto dalmatinskih knjigoljubaca

Mlađi brat zagrebačkog Interlibera zablistao u Splitu

Nakon uspješnog Interlibera, hrvatske knjigoljupce dočekala je još jedna književna manifestacija, ovog puta u Splitu. S daškom dalmatinskog štiha, smjestila se u centru Joker pod nazivom Interlibar, a traje do 19. studenog.

S.A.R.S.

Produkcija Filipa Dizdara

Novi ljubavni spot S.A.R.S.-a „Neka te kraj mene”

U novom spotu glume pravi ljubavni parovi, zbog čega će vam se sviđati svaka scena!

https://pixabay.com/en/laptop-office-hand-writing-3196481/

Stručna praksa

Studenti FFST-a sada mogu na praksu u Gradsku upravu

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu od sada praktičnu nastavu mogu obavljati u Gradskoj upravi Grada Splita i time steći vrijedno iskustvo. Prošle je godine Grad Split postao nastavna baza Pravnom fakultetu, a iskustva su te suradnje izvrsna.

http://duff.kinematografi.org/2017/11/02/duff-2017/

Natjecateljski program

Prilika za sudjelovanje na „Dubrovnik Film Festivalu" za mlađe od 20

Još se uvijek stignete prijaviti za ovogodišnji „Dubrovnik Film festival" koji traje od 18. do 21. listopada 2018. Svoje uratke i prijavnice možete poslati do 15. srpnja 2018.

Antonov

Krešo Celić

Mladi u ekonomskom progonstvu: uzalud nam trud svirači

Šizofrenost naše društvene situacije svakim danom postaje sve očitija, diskrepancija između onih koji jesu i onih koji nisu (uspješni, poduzetni, optimistični, zadovoljni ili tobože ostvareni) svodi se na puku činjenicu iznosa novca na računu.