Hrvatsko Nadzemlje Split

Korizmeni susret mladih grada Splita

Korizmeni susret mladih grada Splita

Pojam grijeha danas se koristi i za nešto privlačno i primamljivo pa se kaže da je nešto slatko kao grijeh. S druge strane je molitva. Što je ona i čemu služi? Zašto je potrebna? Na ta i druga pitanja na susretu mladih odgovorit će profesor na splitskom KBF-u, mr. sc. don Jenko Bulić.

Hrvatsko Nadzemlje, u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, organizira korizmeni susret mladih grada Splita. Tema ovog susreta je Grijeh volim, kad zaškripi molim?. Na susretu će se raspravljati o dvije stvari koje obuhvaćaju život svakog vjernika: grijehu i molitvi.

– Često se naš vjernički život svodi na to da ne vodimo brigu o grijesima koje činimo, ali kad nam nešto treba onda se brže-bolje obratimo molitvi. Stoga ćemo na susretu postaviti pitanje zašto je to tako? I što je uopće grijeh? Tek neka apstraktna riječ ili jedna stvarnost? Postoji li iskonski grijeh i u čemu se on sastoji? Zašto nam svećenici uvijek „dosađuju" o grijehu? Zašto bih ja uopće morao govoriti nekome što sam ja sve radio? – zapitali su se mladi iz Hrvatskog Nadzemlja.

Pojam grijeha danas se koristi i za nešto privlačno i primamljivo pa se kaže da je nešto slatko kao grijeh i slično. S druge strane je molitva. Što je ona i čemu služi? Zašto je potrebna molitva i može li se biti kršćanin bez molitve? Na ta i druga pitanja odgovorit će profesor na splitskom KBF-u, mr. sc. don Jenko Bulić.

Susret će se održati 16. ožujka 2016. u 20.30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Uveličat će ga pjevanjem glazbeni sastav mladih VIS Angelus iz Jesenica. Susret vodi i animira Hrvatsko Nadzemlje.

Detalje pronađite na Facebook događaju. U videozapisu pogledajte najavu susreta i poziv don Jenka Bulića upućen mladima:

Komentari na članak

Vezani članci

Projekt "Mladi za 54+"

Projekt „Mladi za 54+”

Svjetskom savezu mladih dodijeljeno preko 200 tisuća kuna za rad sa starijima od 54 godine

– Naš projekt teži poticati aktivnosti u području umjetnosti i kulture koje doprinose poboljšanju socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine te njihovoj aktivaciji, nediskriminaciji, dostojanstvu i većoj uključenosti u društvo. – ističe voditeljica.

Curica

Svjetski savez mladih Hrvatska

Hrvatskoj je potrebna hitna izrada adekvatne demografske strategije

Nemoguće je osigurati sigurnu i održivu budućnost bez promocije obiteljske kulture i jačanja mlade obitelji. Iz tog razloga hrvatski organak udruge Svjetski savez mladih provodi istraživanje na temu rađanja djece.

John Lennon 1

Na današnji dan

35. godišnjica smrti Johna Lennona

Na današnji dan 1980. godine ubijen je John Lennon, jedan od najpoznatijih tekstopisaca i član svjetski poznatog benda The Beatles.

Test your English

Procjena razine znanja

Besplatno testirajte znanje engleskog jezika

STIP i Jezični centar Sintagma provode testiranje znanja engleskog jezika. Sudionici će dobiti službenu potvrdu kojom će dokazati razinu navedenu u životopisu.

Alpe; Izvor: https://pixabay.com/en/nature-france-alps-haute-savoie-3221782/

Europski forum Alpbach

Stipendije za okupljanje mladih u Alpama oko raznolikosti i otpora

Mladi do 30 godina starosti mogu se do 30. ožujka prijaviti za stipendiju za sudjelovanje na Europskom forumu Alpbach o temi „Raznolikost i otpor“.