Lijepa Naša postaje pravi turistički hit

Korčula se našla na popisu najpoželjnijih turističkih odredišta u 2016. godini

Korčula se našla na popisu najpoželjnijih turističkih odredišta u 2016. godini

Naš predivan otok našao se na popisu mjesta koja jednostavno morate posjetiti u 2016. godini.

Ljepote naše domovine sve su više prepoznate i izvan naših granica i turističkih tržišta koja tradicionalno gravitiraju našoj obali Jadrana. Tako je poznati američki magazin The New York Times odabrao 52 najpoželjnija turistička odredišta koja morate posjetiti u 2016. godini, među kojima se našla i naša Korčula, zauzevši 17. mjesto među destinacijama poput Washingtona, Barcelone i Dublina.

Ovaj Dalmatinski biser našao se na ovom popisu prvenstveno zahvaljujući svojoj nedirnutoj ljepoti, šarmantnim ribarskim mjestima i šljunčanim obalama. Kako i sami autori popisa predlažu, nemojte se ograničiti samo na gradove Korčulu, Velu Luku ili Blato. Unajmite moped i proputujte ovaj predivan otok. Pogledajte stare maslinike i guste šume, ili skrenite sa glavnih cesta i kušajte korčulansko autohtono vino Grk u nekoj od brojnih obiteljskih vinarija. Zaista, bolju reklamu i pozivnicu za turiste teško je zamisliti.

Valja napomenuti kako je prvo mjesto na ovom popisu zasluženo zauzeo Mexico City. Sa svojim spojem povijesne baštine, fantastične kuhinje i kozmopolitizmu prave svjetske metropole magnet je za svakog putnika. 

Komentari na članak

Vezani članci

Nastup kulturno-umjetničkog društva

34. turističko-kulinarska manifestacija

Manifestacija "Kaj su jeli naši stari" održana u Vrbovcu

Ove je godine ponovno održana manifestacija pod nazivom „Kaj su jeli naši stari“ u Vrbovcu u razdoblju od 29. do 31. kolovoza. Kroz tri dana posjetitelji su mogli degustirati tradicionalna jela, uživati u folklornoj glazbi, sudjelovati na radionicama i sličnim aktivnostima.

Plaža

Učenje stranih jezika

Povoljan tečaj engleskog za turizam u Klubu mladih Split

Klub mladih Split nudi priliku da izvježbate svoj engleski s fokusom na turizam. Prijave za pohađanje predavanja traju do 9. travnja.

Studentski.hr

Pripremite se, odbrojavanje počinje

LJETNA PAUZA: Ali i dalje radno!

Uzimamo kratku stanku kako bismo u novu akademsku godinu ušli bolji i uspješniji!

This is Croatia

Intervju s pokretačicama portala This is Croatia

„Cilj nam je prikazati hrvatsku turističku ponudu kroz jednu cjelovitu video priču“

This is Croatia turistički je portal dviju mladih poduzetnica koje su odlučile prikupiti što više videomaterijala na jednom mjestu i pokazati stranim turistima kako izgleda Hrvatska kroz oko njihove kamere.

Panorama 2

Američki Thrillist sastavio listu podcijenjenih mediteranskih graodva

Split među top 6 nerazvikanih turističkih gradova na Mediteranu

Na listi se uz Split nalaze Tarifa, Ajaccio, Chania, Valetta i Majorca.