Advent u Koprivnici

Koprivnička bajka spremna je zabljesnuti u svom punom sjaju

Božić Town Hall

Potaknuti odličnim odazivom građana Koprivnice i okolice na „Ljeto na Zrinskom“, gdje su svi zainteresirani mogli uživati u raznolikim sadržajima, Gradska je uprava odlučila sličan događaj organizirati i u zimskim mjesecima.

Manifestacija Koprivnička bajka održavat će se od 15. do 31. prosinca u glavnom gradskom parku u Koprivnici. Njezina posebnost bit će u tome što će se glavni paviljon pretvoriti u dvorac Djeda Mraza u kojem će se svakodnevno održavati radionice za djecu koje će voditi stručni animatori. Oko paviljona bit će postavljene drvene kućice u kojima će lokalni obrtnici i proizvođači predstaviti svoje domaće proizvode, a te će kućice prigodno oslikati podravski umjetnici.

Kao i za vrijeme ljetnih mjeseci, svakodnevno će se moći uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu te će se iz tog razloga odmah do paviljona postaviti pozornica koja će također biti bajkovita. Na njoj će nastupiti svi, od mladih do starih, profesionalci i amateri, a neka poznata imena koja se spominju jesu Ivana Kindl, Ricardo Luque, brojni tamburaški sastavi, komorni zbor Vox Varietas iz mađarskog Letenya, zbor veleopćine Filež iz austrijskog Nikitscha, Pihalniški orkestar radeških papirničarjev iz Slovenije, Cice i mnogi drugi. U ovu su se manifestaciju uključili i mnogi crkveni zborovi, ali i vrtičanci i školarci što pokazuje kako svi žele biti dio Koprivničke bajke.

Nadalje, klizalište koje je prijašnjih godina bilo postavljeno na Zrinskom trgu ove će godine biti premješteno uz sam rub parka odmah do osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Otvoreno će biti od 10. prosinca, svakog radnog dana od 12 do 20 sati, subotom od 10 do 21 sat te nedjeljom od 12 do 21 sat. Za klizanje će biti potrebno izdvojiti simboličnu jednu kunu, a ako nemate svoje klizaljke, iste ćete moći iznajmiti za pet kuna. Pored klizališta bit će postavljen i mali štand na kojem će se svi moći ugrijati uz kuhano vino ili čaj.

Vrhunac Koprivničke bajke bit će ispraćaj stare i doček Nove godine jer je na Trgu organiziran nastup sve popularnijeg benda Tragovi i đurđevačkog tamburaškog sastava Dangube. Svi posjetitelji moći će uživati u kuhanom vinu i šampanjcu, a  točno u ponoć v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić svima će okupljenima zaželjeti sretan i uspješan ulazak u novu godinu.

Prije samog otvorenja Koprivničke bajke, u 18 će se sati na Zrinskom trgu pustiti lampioni s lijepim željama, a nakon toga u gradskom parku slijedi koncert sada već udomaćene operne dive Barbare Otman i Marka Škugora te tamburaškog sastava Štimung.

Komentari na članak

Vezani članci

prejedanje

Savjeti

Kako spriječiti blagdansko prejedanje?

Prepun blagdanski stol lako bi vas mogao namamiti da izgubite osjećaj samokontrole. Prepoznajte jeste li podložni ovom efektu i na vrijeme ga spriječite.

Xufeng Jia na Sjeveru

Ljetni upisni rok

Čak četiri nova studijska programa na Sveučilištu Sjever

Osim na dosadašnje studije, studenti se po prvi put mogu upisati i na četiri nova sveučilišna diplomska studija: Ambalažu, Održivu mobilnost i logistiku, Medijski dizajn i Novinarstvo.

Tradicionalne uskrsne igre s jajima – pisanice

Najslađi Uskrs

Četiri recepta za savršeni uskrsni desert

Oduševite obitelj i prijatelje ovim četirima jednostavnim, brzim i ukusnim desertima.

Santorini

Global Citizen

Make a move: Ljeto ti ne mora biti dosadno!

Studiraš i žao ti je što nemaš više vremena koje možeš iskoristiti za putovanja i volontiranje?

Blagdanska depresija

Blagdanska depresija

7 praktičnih savjeta za preživljavanje blagdana ako niste u prazničnom raspoloženju

Donosimo vam praktične savjete koji će vam olakšati ovo blagdansko vrijeme ako se osjećate tužno ili anksiozno.