Društveno korisno učenje

KMS započeo milijunski projekt u suradnji sa sveučilištem Penn State

KMS započeo milijunski projekt

Stručnjaci sa Sveučilišta Penn State vrše obuku splitskih profesora i voditelja udruga za pokretanje Centra za društveno korisno učenje kroz upravo pokrenut projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu 3. rujna započela je dvotjedna edukacija i priprema projekta KMS-a teškog cca.1 200 000,00 kuna. Projektom se nastoji pokrenuti Centar za društveno korisno učenje, a odvijat će se u dvije faze.

U prvoj fazi u trajanju od 12 mjeseci razradit će se program Društveno korisnog učenja (DKU), koji će se provoditi u nastavi, a sve u suradnji s projektnim partnerima – Ekonomskim fakultetom u Splitu, Udrugom MoSt, Udrugom Srce, Udrugom tjelesnih invalida TOMS i Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica. U drugom semestru kreće pilot-program ovog kolegija u sklopu stručne prakse, čime bi studenti mogli ostvariti 5 ECTS bodova. Predmet će moći upisati studenti svih studija te će ovisno o smjeru svog studija u sklopu DKU raditi na odgovarajućim društvenim problemima.

Druga faza projekta također traje 12 mjeseci, a nakon pilot-programa provest će se evaluacija i potrebno unaprjeđenje istoga, čime će se program otvoriti svim organizacijama civilnog društva Splitsko-dalmatinske županije. Namjera je da se program multiplicira i na ostale sastavnice splitskog Sveučilišta.

Cijeli projekt provodi se pod budnim okom mentora, profesora američkog Sveučilišta Penn State koji imaju dobro razvijen program Društveno korisnog učenja. Oni će svojim splitskim kolegama, profesorima Ekonomskog fakulteta i voditeljima navedenih udruga, podijeliti svoja znanja.

Inače, radi se o jednom od najvećih projekata Kluba mladih Split dosada. Financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/photos/people-man-woman-couple-jacket-2603521/

Predavanje u Klubu mladih Split

Terapeutkinja otkriva je li ljubav povezanost ili ovisnost

Na predavanju „Ljubav = povezanost ili ovisnost" imate priliku osvijestiti korijene problema u ljubavnim odnosima.

Znanstveni kutak

Klub mladih Split

Znanstveni kutak dovodi mlade mozgove splitske Medicine u Klub mladih

Klub mladih Split će u utorak, 19. siječnja, ugostiti članove NeuroSplita na prvom ovogodišnjem Znanstvenom kutku.

Mršavljenje, jabuka

Događanja u Klubu mladih Split

Radionica "Sila se budi" pomaže pri mršavljenju

Koji se principi kriju iza uspješno provedenih programa u cilju regulacije potkožnog masnog tkiva, koje su metode najefikasnije te koji je odabir vježbi optimalan s obzirom na budžet kojim raspolažete, otkrijte na radionici fitness tematike "Sila se budi – Fat loss happens on Monday".

OTP banka

Tribina u CISOK-u

Stručnjaci otkrivaju isplati li se samozapošljavanje

Stručnjaci iz HZZ-a i mladi poduzetnici progovorit će o samozapošljavanju na tribini namijenjenoj mladima i ostalima koji razmišljaju o samostalnom pokretanju posla.

Humanitarna aukcija muškaraca

Kako se zabaviti čineći dobro djelo?

Humanitarna aukcija muškaraca

Klub mladih Split, nadahnut prošlogodišnjom akcijom u metropoli, organizira humanitarnu aukciju muškaraca 16. prosinca u Caffe baru Academia. Sav iznos koji djevojke uplate za „kupnju" poklanja se socijalnoj samoposluzi Solidarnost Split. Pozvani su svi koji žele pomoći drugima i pritom se dobro zabaviti.