Društveno korisno učenje

KMS započeo milijunski projekt u suradnji sa sveučilištem Penn State

KMS započeo milijunski projekt

Stručnjaci sa Sveučilišta Penn State vrše obuku splitskih profesora i voditelja udruga za pokretanje Centra za društveno korisno učenje kroz upravo pokrenut projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu 3. rujna započela je dvotjedna edukacija i priprema projekta KMS-a teškog cca.1 200 000,00 kuna. Projektom se nastoji pokrenuti Centar za društveno korisno učenje, a odvijat će se u dvije faze.

U prvoj fazi u trajanju od 12 mjeseci razradit će se program Društveno korisnog učenja (DKU), koji će se provoditi u nastavi, a sve u suradnji s projektnim partnerima – Ekonomskim fakultetom u Splitu, Udrugom MoSt, Udrugom Srce, Udrugom tjelesnih invalida TOMS i Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica. U drugom semestru kreće pilot-program ovog kolegija u sklopu stručne prakse, čime bi studenti mogli ostvariti 5 ECTS bodova. Predmet će moći upisati studenti svih studija te će ovisno o smjeru svog studija u sklopu DKU raditi na odgovarajućim društvenim problemima.

Druga faza projekta također traje 12 mjeseci, a nakon pilot-programa provest će se evaluacija i potrebno unaprjeđenje istoga, čime će se program otvoriti svim organizacijama civilnog društva Splitsko-dalmatinske županije. Namjera je da se program multiplicira i na ostale sastavnice splitskog Sveučilišta.

Cijeli projekt provodi se pod budnim okom mentora, profesora američkog Sveučilišta Penn State koji imaju dobro razvijen program Društveno korisnog učenja. Oni će svojim splitskim kolegama, profesorima Ekonomskog fakulteta i voditeljima navedenih udruga, podijeliti svoja znanja.

Inače, radi se o jednom od najvećih projekata Kluba mladih Split dosada. Financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Komentari na članak

Vezani članci

Klub mladih te poziva da postaneš promjena koju želiš vidjeti u Splitu

Motivacijski govori aktivnih mladih

Klub mladih te poziva da postaneš promjena koju želiš vidjeti u Splitu

Treće izdanje motivacijskih govora aktivnih mladih pod nazivom "Budi promjena koju želiš vidit u Splitu" održava se ove srijede u Klubu mladih. Imate priliku čuti brojne volonterske, aktivističke i poduzetničke priče.

Monopoly novac

Program Kluba mladih Split

Na jednom mjestu radionica kineske kaligrafije, motivacijski govori i igra

Pred mladim je Splićanima nekoliko besplatnih prilka za učenje i drugačiju vrstu zabave, a nalaze se unutar programa Kluba mladih Split, koji vam donosimo.

happy

Događanja u Klubu mladih

„Stand-up” komedija zaživjela u Splitu

Split Stand Up večer održat će se 22. svibnja u Klubu mladih Split. Publiku će nasmijavati Josip Škiljo, Tomislav Primorac, Ante Travizi, Ivica Lazaneo i Vanja Dobrijević.

5. Motivacijski govori u KMS

Pokretanje promjena

Motivacijski govori pomiču sve granice u splitskom Klubu mladih

Marko Kumrić, Ana Krolo, Ivan Baranović, Maja Jurišić, Danijell Nikolla, Erik Lončar, Boris Miodrag i Nenad Ćuk gostuju na novom izdanju motivacijskih govora u splitskom Klubu mladih.

Stipendije novinarstvo

„SveKuž”

Otvara se pitanje potrebe za studijem novinarstva na Sveučilištu u Splitu

Splitski novinari Ana Krolo, Tihana Marović, Matej Sunara i Augustin Markota svoje viđenje objektivnog novinarstva i utjecaja medija na društvo podijelit će sa svim zainteresiranim posjetitelja novog susreta „SveKuž”.