Fina hrana

Klopa s klupa: street food događanje na zagrebačkom Dolcu

Klopa s klupa

Klopa s klupa pokazat će građanima da hrana pojedena s nogu ili kupljena na ulici ne mora biti svedena na nezdrave zalogaje. Naprotiv, ona može biti pripremljena od zdravih, svježih i domaćih namirnica po sasvim pristupačnim cijenama!

Tržnica Dolac u subotu 27. rujna od 18 sati bit će oaza brze i zdrave hrane zbog finog projekta Klopa s klupa i restorana koji će svoje zalogaje pripremati na klupama.

– Zagrebačke tržnice sinonim su za zdravu hranu, a mi smo upravo na toj lokaciji htjeli građanima prikazati kako se povrće i voće koje se prodaje u jutarnjim satima, poslijepodne može pretvoriti u maštovita i fina jela. – objasnila je organizatorica projekta Ivana Boras.

Druženje na otvorenom, popularizacija svježe domaće hrane s tržnica, trend street food događanja u svijetu te ljubav prema kuhanju neki su od razloga zašto su agencije Projektil i Senor pokrenule projekt kojemu budućnost miriše na dobro.

– Nakon pilota, 27. rujna, pripremamo novu sezonu Klope s klupa barem jednom mjesečno, iako ne vidimo zašto ne bi bila tjedno događanje kao u drugim metropolama. Postoji mogućnost da se uključi još ugostitelja, pa i amatera, još više kuhara i ljudi koji bi se družili i uživali u vikendu i ukusnoj, povoljnoj hrani oko 'velikog stola' na otvorenom.

‘Trbuh grada’, tržnica Dolac, postat će kuhinja na otvorenom. Fini zalogaji, uz glazbu, vino i koktele, posjetiteljima će se nuditi od 18 sati sve do večernjih sati, a hranu će pripremati cijeli niz restorana: Lari&penati, Klopa Perica, Kulinarijat, La Štruk, Baranjska citadela, Saft, Ginger sushi, Klub književnika, Amélie, Papa’s, Cukeraj, Delicija Libanesi, Bruno’s vegan concept, Wok by Matija, Pani Zagreb…

– Nadamo se da će broj ugostitelja rasti svakim novim događanjem, a za buduća događanja mogu nam se javiti svi zainteresirani koji se mogu kvalitetno predstaviti u street food konceptu. – istaknula je Ivana Boras.

Klopa s klupa nahranit će vaše tijelo i dušu, probudit će grad Zagreb i oživjeti tržnicu. Nemojte propustiti finu subotu na Dolcu!

Facebook event

Komentari na članak

Vezani članci

zdrava hrana

Zamrzavanje namirnica

Brzi i zdravi načini pripreme i čuvanja hrane

Neovisno o tome studirate li ili radite, uvijek možete pojesti zdravi obrok. Zato saznajte koje sve namirnice i jela možete zamrznuti i olakšajte si život.

„Dvorišta“ 2016

Najzabavnije događanje s dušom

Doživite čarobne ambijente jedinstvenih gornjogradskih dvorišta

Tijekom deset nezaboravnih dana posjetitelji „Dvorišta“ imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših gornjogradskih palača, gdje ih čeka puno dobre urbane zabave, slasni zalogaji i osvježavajući gutljaji.

Lubenice

Blagodati omiljenoga ljetnog voća

7 razloga zašto biste češće trebali jesti lubenice

Stiglo je ljeto i sezona lubenica. Saznajte koje blagodati vašem organizmu donosi redovita konzumacija mnogima omiljenoga ljetnog voća.

Menza na Cvjetnom

Studenti ekonomije ocjenjuju zagrebačke menze

„U menzi na Agronomskom fakultetu najgora atmosfera, a na FER-u najduži redovi“

Koja menza je najbolja? Koja ima hranu skoro poput mamine? U kojoj se najduže čeka u redu? Ako su vas ova pitanja ikada mučila, sada postoji rješenje. Studenti Ekonomije su se uhvatili posla i za vas recenziraju zagrebačke menze.

Pršut

Kulturna baština Hrvatske

Znate li nabrojati 12 jela hrvatske baštine?

Hrvatska agencija za hranu nabrojala je 12 jela čija priprema i proizvodnja spada u nematerijalnu kulturnu baštinu.