Fina hrana

Klopa s klupa: street food događanje na zagrebačkom Dolcu

Klopa s klupa

Klopa s klupa pokazat će građanima da hrana pojedena s nogu ili kupljena na ulici ne mora biti svedena na nezdrave zalogaje. Naprotiv, ona može biti pripremljena od zdravih, svježih i domaćih namirnica po sasvim pristupačnim cijenama!

Tržnica Dolac u subotu 27. rujna od 18 sati bit će oaza brze i zdrave hrane zbog finog projekta Klopa s klupa i restorana koji će svoje zalogaje pripremati na klupama.

– Zagrebačke tržnice sinonim su za zdravu hranu, a mi smo upravo na toj lokaciji htjeli građanima prikazati kako se povrće i voće koje se prodaje u jutarnjim satima, poslijepodne može pretvoriti u maštovita i fina jela. – objasnila je organizatorica projekta Ivana Boras.

Druženje na otvorenom, popularizacija svježe domaće hrane s tržnica, trend street food događanja u svijetu te ljubav prema kuhanju neki su od razloga zašto su agencije Projektil i Senor pokrenule projekt kojemu budućnost miriše na dobro

– Nakon pilota, 27. rujna, pripremamo novu sezonu Klope s klupa barem jednom mjesečno, iako ne vidimo zašto ne bi bila tjedno događanje kao u drugim metropolama. Postoji mogućnost da se uključi još ugostitelja, pa i amatera, još više kuhara i ljudi koji bi se družili i uživali u vikendu i ukusnoj, povoljnoj hrani oko 'velikog stola' na otvorenom.

‘Trbuh grada’, tržnica Dolac, postat će kuhinja na otvorenom. Fini zalogaji, uz glazbu, vino i koktele, posjetiteljima će se nuditi od 18 sati sve do večernjih sati, a hranu će pripremati cijeli niz restorana: Lari&penati, Klopa Perica, Kulinarijat, La Štruk, Baranjska citadela, Saft, Ginger sushi, Klub književnika, Amélie, Papa’s, Cukeraj, Delicija Libanesi, Bruno’s vegan concept, Wok by Matija, Pani Zagreb…

– Nadamo se da će broj ugostitelja rasti svakim novim događanjem, a za buduća događanja mogu nam se javiti svi zainteresirani koji se mogu kvalitetno predstaviti u street food konceptu. – istaknula je Ivana Boras.

Klopa s klupa nahranit će vaše tijelo i dušu, probudit će grad Zagreb i oživjeti tržnicu. Nemojte propustiti finu subotu na Dolcu!

Facebook event

Komentari na članak

Vezani članci

Vijesti

Dani otvorenih vrata udruga

Vrijeme je da udruge povećaju vidljivost svoga djelovanja

23. svibnja, u sklopu Dana otvorenih vrata udruga u Zagrebu se priprema konferencija o njihovoj ulozi u društveno-ekonomskom rastu i demokratskom razvoju. Dan kasnije građane očekuje šetnja kroz povijest udruživanja.

Znanstveni piknik na Zagrebačkom Velesajmu

Druga najveća manifestacija popularizacije znanosti u Europi

Posjetite Znanstveni piknik na Zagrebačkom Velesajmu

Znanstveni piknik je mjesto gdje znanost postaje zabavna. Edukatori brojnih udruga, institucija, škola i znanstvenih centara na ležeran, ali edukativan način prikazuju pokuse iz brojnih grana znanosti.

Nezdrava hrana

Svjetski tjedan mozga

Prehrambena (r)evolucija: „Jedite ono za što smo dizajnirani!”

Pokrenuta je Prehrambena (r)evolucija edukativnim predavanjima o tome koja je hrana dobra za mozak i crijeva, ali i za cjelokupno ljudsko zdravlje.

Fitness coach

Intervju sa Sandijem Imerovićem

Kako održati tjelesnu formu za vrijeme zimskih blagdana

Kako se ne bi brinuli o kilogramima koji se nakupljaju tjekom zimskih praznika, pitali smo stručnjaka, dobili odgovore i sada možemo uživati u tom razdoblju bez grižnje savjesti.

Air France - ekonomska klasa

Ekonomska klasa vs. prvi razred

FOTO: Večera u avionu – od tjestenine do patke i kozica

Napravili smo vam malu fotogaleriju hrane iz 6 različitih avionskih kompanija uspoređujući ekonomsku klasu i prvi razred.