Fina hrana

Klopa s klupa: street food događanje na zagrebačkom Dolcu

Klopa s klupa

Klopa s klupa pokazat će građanima da hrana pojedena s nogu ili kupljena na ulici ne mora biti svedena na nezdrave zalogaje. Naprotiv, ona može biti pripremljena od zdravih, svježih i domaćih namirnica po sasvim pristupačnim cijenama!

Tržnica Dolac u subotu 27. rujna od 18 sati bit će oaza brze i zdrave hrane zbog finog projekta Klopa s klupa i restorana koji će svoje zalogaje pripremati na klupama.

– Zagrebačke tržnice sinonim su za zdravu hranu, a mi smo upravo na toj lokaciji htjeli građanima prikazati kako se povrće i voće koje se prodaje u jutarnjim satima, poslijepodne može pretvoriti u maštovita i fina jela. – objasnila je organizatorica projekta Ivana Boras.

Druženje na otvorenom, popularizacija svježe domaće hrane s tržnica, trend street food događanja u svijetu te ljubav prema kuhanju neki su od razloga zašto su agencije Projektil i Senor pokrenule projekt kojemu budućnost miriše na dobro.

– Nakon pilota, 27. rujna, pripremamo novu sezonu Klope s klupa barem jednom mjesečno, iako ne vidimo zašto ne bi bila tjedno događanje kao u drugim metropolama. Postoji mogućnost da se uključi još ugostitelja, pa i amatera, još više kuhara i ljudi koji bi se družili i uživali u vikendu i ukusnoj, povoljnoj hrani oko 'velikog stola' na otvorenom.

‘Trbuh grada’, tržnica Dolac, postat će kuhinja na otvorenom. Fini zalogaji, uz glazbu, vino i koktele, posjetiteljima će se nuditi od 18 sati sve do večernjih sati, a hranu će pripremati cijeli niz restorana: Lari&penati, Klopa Perica, Kulinarijat, La Štruk, Baranjska citadela, Saft, Ginger sushi, Klub književnika, Amélie, Papa’s, Cukeraj, Delicija Libanesi, Bruno’s vegan concept, Wok by Matija, Pani Zagreb…

– Nadamo se da će broj ugostitelja rasti svakim novim događanjem, a za buduća događanja mogu nam se javiti svi zainteresirani koji se mogu kvalitetno predstaviti u street food konceptu. – istaknula je Ivana Boras.

Klopa s klupa nahranit će vaše tijelo i dušu, probudit će grad Zagreb i oživjeti tržnicu. Nemojte propustiti finu subotu na Dolcu!

Facebook event

Komentari na članak

Vezani članci

Voće kao izvor energije

Hrana koja će vam vratiti energiju u tren oka

Spasonosne namirnice za radne ljetne dane

Donosimo vam nekoliko zdravih namirnica koje će vam dati dodatnu, prijeko potrebnu energiju, ali će vam pomoći i pri održavanju zdravog i fit izgleda.

Sreća

Stara godina nam prolazi, nova nam dolazi

9 savjeta za sretniju 2016.

Stara 2015. godina je pri kraju, a dolazi nam nova 2016. Pripremili smo vam par savjeta za sretniju nadolazeću godinu.

Meri Bura

Predavanje „Hrana kao lijek”

Poboljšajte svoju prehranu uz savjete dr. Meri Bura

Predavanje je namijenjeno studentima medicine i svima koje zanimaju prirodno liječenje i zdrava prehrana. Pitanja na koje će doktorica Bura u svom predavanju su, između ostalih, zašto se debljamo i kako hranom možemo liječiti bolesti.

Oreo

Alkoholna poslastica

VIDEO: Napravite „pijane” Oreo kekse

Naučite kako napraviti ovu poslasticu.

naslovna

Student Vulgaris

Novogodišnje odluke, zameo ih vjetar

Što je brže, novi Porche Cayenne ili kršenje novogodišnjih odluka?