Društveno djelovanje

KA-MATRIX i Veleučilište u Karlovcu uvode novu metodologiju u akademsko obrazovanje

Projekt "Znanjem do zvijezde"

Projekt „Znanjem do Zvijezde” doprinijet će uspostavi održivog partnerstva primjenom edukativnog programa društveno korisnog učenja u svrhu jačanja društvene odgovornosti predstavnika organizacija civilnog društva, studenta i profesora Veleučilišta u Karlovcu.

KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj u partnerstvu s Veleučilištem u Karlovcu započela je provedbu projekta Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice, kojim se uvodi nova metodologija u akademsko obrazovanje. Partnerstvo je nastavak međusobne suradnje, kojom se radi na daljnjem razvoju turističkih šetnja kroz Zvijezdu, započetih još u 2016. godini.

Novina ovog nastavka bit će u stvaranju interpretacijskog plana za jedan lokalitet kao reprezent kulturne baštine u Zvijezdi te u širenju opsega provedbe društveno korisnog učenja. Provedbom projekta doprinijet će se uspostavi održivog partnerstva primjenom edukativnog programa društveno korisnog učenja u svrhu jačanja društvene odgovornosti predstavnika organizacija civilnog društva, studenta i profesora Veleučilišta u Karlovcu.

Društveno korisno učenje metoda je integracije akademske nastave i društvenog djelovanja u kojem studenti svoja znanja primjenjuju u svrhu rješavanja društvenog problema u zajednici. Tijekom provedbe projekta uspostavit će se online centar podrške, izradit će se priručnik te provesti brojne radionice, edukacije, studijska putovanja i javne rasprave.

Program već u svibnju započinje s prvim edukacijama razvijanja sposobnosti profesora i predstavnika organizacija civilnog društva za kvalitetnu primjenu metodologije. Projekt će trajati 21 mjesec, od 19. ožujka 2018. do 18. prosinca 2019. godine, a ukupna vrijednost iznosi 763 224,25 kuna. Sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 648 740,61 kuna (85%), a preostali iznos Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%).

Komentari na članak

Vezani članci

Osmišljen AnatoMRI – inovativan način učenja anatomije 2

Iskorak u medicinskoj znanosti

Osmišljen AnatoMRI – inovativan način učenja anatomije

AnatoMRI jedinstven je i nov način učenja nastao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a kao takav predstavlja korak naprijed za medicinsku znanost i anatomiju te ujedno olakšava učenje novih generacija studenata, na njima primjeren način, uz primjenu novih tehnologija.

Petrinja, crkva, park

Potpisan sporazum o izgradnji

U Petrinji studira 256 putnika, dom se gradi za njih sedamdesetak

Nakon dugo vremena, napokon je odlučeno kako će se graditi studentski dom u gradu Petrinji. Potrebe su za smještajem velike jer su studenti smješteni u privatnim smještajima te će im dom olakšati studiranje.

Duolingo

Duolingo

Besplatno učenje stranih jezika za sve

Želite naučiti strani jezik, a tečaj vam je preskup? Besplatno skinite aplikaciju Duolingo i bacite se na posao!

Filozofski fakultet u Zagrebu

Studentski projekti

Filozofski fakultet u Zagrebu sufinancira projekte, časopise i kulturne događaje studenata

Za sufinanciranje znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata, časopisa te simpozija, radionica, gostovanja i kulturno-zabavnih događaja izdvojit će se 80 000 kuna, a prijave traju do 3. ožujka 2017.

Grafit: how long could you..

Josip Maslov

Studenti su budući nosioci društva, ali su neki od njih idioti

Sarma i student. Hmmmmm. Mogao bih reći da je prosječan hrvatski student poput sarme, poput trudbeničke sarme stare majke poslane autobusom u Zagreb. Čim je malo jače podgriješ ona se lako raspada. Tako i student,  čim ga malo jače pogurneš, čim mu staviš i najmanji pritisak na leđa on ima tendenciju da se raspadne.