Predstavljanje Udruge za sindrom Down Zagreb

„Kromosom viška? Više radosti i ljubavi!“

najava koncerta

Članovi Udruge za sindrom Down Zagreb najavili su Vannin koncert u sklopu humanitarne akcije „Uljepšajmo njihov svijet“. Prihod s koncerta i dobrotvorne akcije namijenjen je edukaciji i angažmanu logopeda i rehabilitatora koji će raditi s najmlađom djecom sa sindromom Down.

Subota je započela oblačno, ali nakon silne ljubavi i sreće koja se mogla vidjeti i osjetiti na Trgu Petra Preradovića, sunce nije imalo drugog izbora nego zasjati punim sjajem. Naime, na trgu je 11. ožujka održano predstavljanje Udruge za sindrom Down Zagreb i njihove humanitarne akcije Uljepšajmo njihov svijet te najava Vannina koncerta 21. ožujka.

Koncert organiziraju Udruga za sindrom Down – Zagreb, Rotary klub Zagreb Gradec i Adria Media Zagreb pod pokroviteljstvom časopisa Story, INE, Večernjeg lista, Antene Zagreb i Mlinara. Službeno pokroviteljstvo potpisuju i gradonačelnik Milan Bandić te predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

– Cilj nam je bio osvijestiti građane o poteškoćama s kojima se susreću najmlađi downići te još jednom podsjetiti na veliki dobrotvorni koncert. Prihod s koncerta i dobrotvorne akcije namijenjen je edukaciji i angažmanu logopeda i rehabilitatora koji će s najmlađom djecom sa sindromom Down raditi od prvih dana njihovih života. – kažu organizatori.

Na druženju su se mogle kupiti Mlinarove krafne i muffini te ručni radovi djece iz udruge. Pridružila se i Inina maskota, Pumpić, koja je dijelila čokoladice i letke za koncert.

Foto: Studentski.hr

Druženju se, naravno, pridružila i Vanna. Naglasila je kako sve ovisi o publici i o tome koliko će se karata prodati te poziva sve da se uključe u humanitarnu akciju i na taj način pomognu udruzi. 

– Vidim to kao odličnu priliku da još jednom odsviram ono što sam svirala 2015. na jednom sličnom humanitarnom koncertu. Mogućnost da na taj način pomažem je nezamisliva, znate kako kažu, čovjek se najbolje osjeća kada radi nešto za nekog drugog. – rekla je Vanna.

Akciju je došao podržati i gradonačelnik Milan Bandić koji također poziva da svi kupe karte i dođu na koncert.

– Ja ću kupiti svoje dvije. Smatram se počasnim članom ove udruge s kojom surađujem već 11 godina, pozivam vas sve da kupite karte za naše Downovce. – naglasio je gradonačelnik Bandić.

FOTO: Studentski.hr

Roditelji udruge ponosno su gledali svoju djecu kako sudjeluju na predstavljanju, od najmanjih koji su podizali atmosferu svojim osmijesima do malo većih koji su dijelili letke i prodavali ogrlice, narukvice i ukrasne kutijice. Pokazali su da su aktivni članovi naše zajednice i da za ljude oko sebe imaju samo smijeh, zagrljaje i neizmjernu ljubav.

– Najvažnija stvar koji saznajem od svih ovih obitelji kojima se rodio downić jest da su svi oni upravo zbog toga postali bolji ljudi, više povezani, topliji, tolerantniji, veseliji. Mislim da to sve govori. – dodala je Vanna.

Karte možete nabaviti na poveznici po cijeni od 120 kn do 180 kn, a sve dodatne informacije potražite na Facebook stranicama udruge.

Komentari na članak

Vezani članci

Milky Chance

Indie-pop senzacija u Hrvatskoj

Globalni pop-fenomen Milky Chance na vrhuncu kreativnog stvaralaštva dolazi u Zagreb

Milky Chance nastupa u Tvornici kulture u sklopu aktualne europske turneje. Njihov hit „Stolen Dance“ ušao je u Shazam Hall of Fame kao jedna od „najshazamanijih“ pjesama ikad.

Vanna u Lisinskom

Uspješna humanitarna akcija

Vanna solističkim koncertom za najmlađe sa sindromom Down oduševila Lisinski

– Veliko mi je zadovoljstvo biti s vama koji ste kupnjom ulaznice pomogli djeci sa sindromom Down i podržali ovu akciju te na taj način pokazali da imate veliko srce. – rekla je Vanna za vrijeme koncerta.

scorpions

Legende u areni Stožice

Scorpionsi pripremaju snažan rock spektakl u susjednoj Sloveniji

Legendarnu grupu Scorpions najpoznatiju po velikom hitu "Wind of change", vjetar donosi u naše susjedstvo. Publika će tako uz jednu od najljepših svjetskih balada, konačno uživo čuti i hitove "Rock you like a hurricane", "Still loving you", "Send me an Angel" i mnoge druge.

Očuvanje okoliša

Ključni ovomjesečni datumi

Međunarodni dani u lipnju

Lipanj krije mnoge svjetske i međunarodne dane koji nas upozoravaju na važnost zaštite ljudskoga dostojanstva, ali i na zaštitu prirode i okoliša bez kojih je naš život nezamisliv.

Tram 11

Pioniri hrvatskog hip hopa nastupaju u Domu sportova

Tram 11 se vraća na pozornicu nakon 14 godina pauze

Ulaznice su u prodaji od srijede, 5. travnja. Cijena im u pretprodaji iznosi 80 kuna, a na dan koncerta 100 kuna.