Javni prijevoz

Iz ZET-a nam otkrivaju kada je u planu puštanje tramvajskog prometa na rotoru Remetinec

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/Rotor_Zagreb.jpg

Ako komisija za tehnički pregled da zeleno svjetlo rotoru Remetinec, već krajem siječnja na rotoru ćemo moći vidjeti automobile. Iz ZET-a nam otkrivaju kada će pustiti tramvaje u tom dijelu Zagreba u promet.

Nakon 13 mjeseci radova rekonstruirao se najveći infrastrukturni projekt – rotor Remetinec – koji je vrijedan 331,6 milijuna kuna te bi se napokon mogle riješiti gužve na ulazu u metropolu. Zasad su ceste asfaltirane, signalizacija je nacrtana, podvožnjaci su funkcionalni, a semafori postavljeni. Još je potrebno provođenje struje, tj. uključivanje javne rasvjete, svjetiljki u tunelu i drugih potrebnih kabela, prenosi Jutarnji.hr.

Voditelj gradilišta Goran Radić za Jutarnji.hr otkriva da je plan da se 9. siječnja pošalje zahtjev komisiji za tehnički pregled koja će izaći na teren i provjeriti ispravnost svih stavki koje čine rotor. Ako dobiju zeleno svjetlo, automobili će se već krajem siječnja voziti rotorom. 

Zbog cijele te obnove tramvaji još uvijek ne voze kroz Novi Zagreb. Zanimalo nas je kada će opet početi prometovati, stoga smo kontaktirali ZET. Evo što kažu:

– Puštanje tramvajskog prometa na rotoru Remetinec očekuje se u travnju 2020. godine

Komentari na članak

Vezani članci

Najtječa ZABA

Fotonatječaj "Zagreb očima studenta"

Fotkaj duh i ritam Zagreba i osvoji godišnji studentski pokaz!

Studenti, fotkajte duh i ritam Zagreba i osvojite nagradu koja će Vam dobro doći svakoga zagrebačkog dana – ZET-ov godišnji studentski pokaz!

Tramvaj iznutra I

Bilo je i vrijeme

Napokon smo dočekali besplatan internet u tramvajima

Zagrebački električni tramvaj radi na modernizaciji i podizanju standarda usluge javnog prijevoza te je uvođenjem besplatnog interneta u vozilima ugodno iznenadio mlađe generacije.

Tramvaj iznutra I

Autobusne i tramvajske karte

Vrste ZET-ovih karata

Saznajte koliko stoje karte za tramvaj i autobus te koju vam se najviše isplati kupiti.

https://www.flickr.com/photos/129250206@N07/30726715103/in/photolist-NPdrU4-23QfLDJ-P4VAir-K9xKZC-FcA8wN-6maCzw-q6283j-QKYDbN-4ZbiTB-2c2ezAY-254q3Zg-Q6tUP-9U6mrM-io3vgC-27gTGKf-fNG3Yj-24yjXTt-26q5qJ4-27bnUga-j4kgfV-2dtdF2d-255Pv7P-UsoFcB-UfNCyF-2bFT9ZV-PEaTWw-6VNqR9-K9xJmY-PEaUzA-fw7ifQ-Ha8SCM-s8ngSs-DVwr4R-j4nuPJ-248hUkF-ah3Sqv-j4pkhq-oZvKpg-mxzYTH-j4kiR6-qxQ9wn-j4pn15-mxpwjt-fw79Sj-j4mFXM-Mdr1Qx-GMLLaH-24wJEdS-cdAJQQ-YZ82aM/

Advent u Zagrebu

ZET u promet uvodi božićne vlakiće i turistička vozila

Posjetitelji adventa moći će se provozati u božićnom tramvaju iz 1924. u kojem će biti igrokaz i pokloni za djecu. Zbog uvođenja turističkih vozila i izvanrednih linija subotnji vozni red linije 101 bit će izmijenjen.

Grob 7 Caska - Sv. Juraj

Unikatni nalazi ispred crkve svetog Jurja

Arheološki muzej Zadar ugostio predavanje o princezi iz Caske

Mala ili princeza iz Caske živjela je između 886. i 975. godine. Znanstvenici su uspjeli rekonstruirati izgled.