LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje u Klubu Zona

Istraživanje pokazalo je li kohabitacija zamjena za brak

– Razumijevanje kohabitacije od posebnog je značaja u novije vrijeme kada postaje sve popularniji način života. – objašnjava Zvonimir Parać.

– Razumijevanje kohabitacije od posebnog je značaja u novije vrijeme kada postaje sve popularniji način života. – objašnjava Zvonimir Parać.

Predavanje Jesmo li skloni kohabitaciji? održat će se u utorak, 16. svibnja u 19:30 u Klubu Zona. Dr. sc. Gorana Bandalović s Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu prikazat će rezultate sociološkog istraživanja o stavovima mladih o kohabitaciji.

– Razumijevanje kohabitacije od posebnog je značaja u novije vrijeme kada postaje sve popularniji način života, no, neizbježno se nameće pitanje je li kohabitacija samo etapa u razvoju bračnih odnosa ili je možda zamjena za brak. – objašnjava Zvonimir Parać iz udruge Imaginacija.

Dodao je da će se na predavanju objasniti tko su zapravo kohabitanti, koje tipove kohabitacija poznajemo te će se dati odgovor na pitanje jesu li današnje generacije sklonije kohabitaciji od starijih generacija. Istraživanje je obuhvatilo studente Sveučilišta u Splitu i nezaposlene mlade, pa će se skrenuti pozornosti i na razlike u stavovima o kohabitaciji između muškaraca i žena te između studenata različitih fakulteta.

Predavanje se održava u ciklusu Mala škola sociologije. U njegovu sklopu Imaginacija – splitsko društvo sociologa jednom mjesečno održava predavanja o aktualnim društvenim pitanjima.

FOTO: PINTEREST