Besplatan program u središtu grada

Ilica Q'Art donosi jazz koncerte, second hand modnu reviju, gastro-blogere i atraktivne programe

Ilica Q'ART: gastro-blogeri

Britanski trg postat će velika pozornica na kojoj će uz DJ-e svoje pozicije zauzeti i gastro-blogeri te pripremati kreativne mirisno-okusne delicije. Park Akademije likovnih umjetnosti ugostit će jazz-glazbenike, a posjetitelje očekuju i druge besplatne atraktivne aktivnosti.

Projekt Ilica Q'ART održava se već treću godinu u samom središtu grada, u Ilici, oko Britanca i u parku Akademije likovnih umjetnosti. Traje od 7. do 9. lipnja, a cilj mu je osvijestiti važnost poštivanja zajednice u kojoj živimo, povećati kvalitetu života kroz održivu, pravednu budućnost te istaknuti važnost upcyclinga i recyclinga. Događaj organiziraju predsjednica Kreativnih i kulturnih industrija Ivana Nikolić Popović i profesor Akademije likovnih umjetnosti Aleksandar Battista Ilić.

Britanski trg postat će velika pozornica na kojoj će uz DJ-e svoje pozicije zauzeti i gastro-blogeri te pripremati kreativne mirisno-okusne delicije. Park Akademije likovnih umjetnosti ugostit će jazz-glazbenike, a među njima i Valeriju Nikolovsku, umjetnicu koja i sama reciklira i promovira održivost kao način života.

Nedjeljni program donosi i veliku novost – prvi se put u Zagrebu organizira veliki buvljak za građane na otvorenom od 11 do 14 sati. Svi su dobrodošli da donesu/iznesu na Ilicu stvari koje im više ne trebaju te ih prodaju ili zamijene za neke druge koje su im potrebne.

– Želja nam je skrenuti pažnju na stalno rastući konzumerizam kao negativan trend te na potrebu očuvanja okoliša i zajednice u kojoj živimo. – poručuju organizatori.

Modna revija MODQ'ART održat će se u nedjelju s početkom u 11 sati.

– Želimo naglasiti koliko je nepotrebno gomilanje odjeće te osvijestiti kod ljudi potrebu da se okrenu recyclingu i upcyclingu. U ulozi modela second hand odjeće naći će se i neke poznate osobe, među kojima Iris Androšević Pinjuh, Aleksandar Battista Ilić i Tihana Zalepugin Harapin. – dodaju iz organizacije.

Svi su sadržaji događaja besplatni, a dodatne se informacije nalaze na službenoj stranici.  

Komentari na članak

Vezani članci

Film "Pitka voda i sloboda"

Program u MM centru

Razgovor s Rajkom Grlićem i besplatne projekcije njegovih filmova u Savskoj 25

Redatelj Rajko Grlić u svojoj je više od pola stoljeća dugoj karijeri snimio pozamašan broj dugometražnih igranih filmova, o čijim će počecima porazgovarati s Višnjom Vukašinović nakon projekcija u MM centru.

Putovanje

Mogućnosti za putovanja

Otkrijte kako putovati besplatno na Europskom tjednu mladih u Puli

Većina nas želi putovati, ali nas obveze, manjak vremena ili novca često u tomu priječe. Mislite da nije moguće putovati besplatno? Dođite u Pulu na predavanje How to travel for free? i otkrijte koje su mogućnosti za putovanje s minimalnim budžetom.

Snimanje filma

Žene s videokamerama

Vox Feminae ekipa priprema besplatnu filmsku radionicu; uključuje sve faze od stvaranja ideje, preko snimanja, do montaže

Do 20. rujna zaprimaju se prijave za sudjelovanje na besplatnoj filmskoj radionici koja obuhvaća sve faze nastanka filma. U njezinu će sklopu polaznici snimiti svoj dokumentarni film koji će se prikazati na Vox Feminae Festivalu.

https://pixabay.com/en/couple-making-out-young-happy-731890/

Besplatno i anonimno

Nema maženja bez paženja – testirajte se na HIV!

Do 29. studenoga moguće je obaviti besplatno i anonimno testiranje na HIV, HZJZ – Rockefellerova 12, ISKORAK – Petrinjska 27.

Laptop i naočale

Predavanja i radionice na Tehničkom fakultetu

Computer Society Congress – teme šarolike, a ulaz besplatan

Razvoj videoigara, razvoj ugradbenih sustava u automobilskoj industriji, osnivanje startupa, podvodna robotika, blockchain – neke su od tema koje obrađuje Computer Society Congress. Ulaz je besplatan za sve zainteresirane.