Kulinarski savjeti

Igor Barberić muti veganske kolače na ZeGeVegeu; degustacija besplatna

Trg bana Josipa Jelačića perspektiva

Osim slatkih kolača, na radionicama kuhanja 7. i 8. rujna 2018. posjetitelji će moći saznati kako pripremiti, a potom i degustirati, primamljiva slana i slatka veganska jela:

Ako ste među onima kojima savršeni slatki kolač u papirnatoj košuljici ukrašen glazurom može izmamiti osmijeh i u najcrnjim danima, nemojte propustiti priliku posjetiti ZeGeVege festival 7. i 8. rujna 2018. na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Igor Barberić, poznati koreograf, redatelj i stalno lice ekipe Tvoje lice zvuči poznato, zamutit će 7. rujna u 13 sati čak tri veganske varijante popularnih cupcakesa.

Posjetitelji će imati priliku kušati ih, ali i dobiti konkretne savjete kako da ih sami, bez puno truda i bez skupih sastojaka, naprave doma. Igor će pričati i o tome kako je postao vegan, što to za njega znači i kako sve promovira veganstvo u svojem svakodnevnom životu. Naime, iza njega je već 18 godina vegetarijanstva, a na veganstvo se odlučio prije 9 godina kada je shvatio da životinje pate i zbog mlijeka, jaja i sira te da je takav način života najzdraviji i najodrživiji za planet.

– Dugogodišnjim veganskim stažem shvatio sam da je najbolji put za promociju veganskog načina života putem želuca. Na radionici 7. rujna 2018. u 13 sati, osim ukusnih veganskih cupcakesa, rado ću podijeliti i ostale savjete za kuhanje bez namirnica životinjskog podrijetla te otkriti kako je lako živjeti veganski i koliko mi je veganstvo promijenilo život. – poručuje  Igor Barberić.

Tijana Popivoda iz udruge Prijatelji životinja poziva sve da ne propuste uvijek odlično posjećene radionice kuhanja i predavanja na ZeGeVege festivalu, koji se u dva dana izmjenjuju svakih sat vremena:

– Osim Igorovih slatkih kolača, na radionicama kuhanja 7. i 8. rujna 2018. posjetitelji će moći saznati kako pripremiti, a potom i degustirati, primamljiva slana i slatka veganska jela: slatki i slani pohani kruh, omlet, čupavce, princes-krafne, mađarice, kocke od kakaa, tortu Schwarzwald, burek sa sirom, sir od suncokretovih sjemenki, pržene kuglice od slanutka (falafel), popečke od povrća itd.              

ZeGeVege festival također će ponuditi više od 100 izlagača zdrave biljne hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama; nekoliko restorana koji će nuditi sve – od palačinki, sladoleda do veganskih burgera; zabavne plesne točke i aktivističke sadržaje.

Komentari na članak

Vezani članci

Lucija Zebić

Intervju: Lucija Zebić

Menzu zamijeniti tržnicom i ostati unutar budžeta – studentica socijalnog rada zna kako

Razgovarali smo sa studenticom koja u svojoj skromnoj kuhinji bez pećnice priprema ukusna jela primjerena studentskom budžetu i slobodnom vremenu.

Povrće

Čuvanje namirnica

Kreativni načini kako će vam hrana duže trajati

Zbog krivog načina držanja hrane može nam se dogoditi da moramo prisilno baciti neiskorištene namirnice. Ponekim savjetima pomoći ćemo vam da produljite vijek trajanja hrane, a na taj način i uštedite novac.

Božićni stol

Obogatite blagdanski stol

Reci, pa fino ispeci!

Neovisno o tome jeste li potpuni početnici ili vrhunski kulinarski majstori, uz pomoć ovih recepata možete obradovati svoje ukućane za blagdane. Jednostavno, povoljno i ukusno!

Ruske delicije

Nesvakidašnji dvoboj u konobi Burin

Tradicionalna zagrebačka konoba priprema poseban meni za dan zaljubljenih

U konobi Burin održalo se zanimljivo natjecanje u pripremi jela između chéfa konobe Roberta Slogara i vlasnika Iločkih podruma Jure Mihaljevića.

Voće kao izvor energije

Biljni recepti

Gurmane oduševljava "Kuharica bez salmonele"

Dok afera "Salmonela" ne jenjava, Prijatelji životinja zarazi se odupiru slasnim veganskim receptima.