LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulinarski savjeti

Igor Barberić muti veganske kolače na ZeGeVegeu; degustacija besplatna

Osim slatkih kolača, na radionicama kuhanja 7. i 8. rujna 2018. posjetitelji će moći saznati kako pripremiti, a potom i degustirati, primamljiva slana i slatka veganska jela:

Osim slatkih kolača, na radionicama kuhanja 7. i 8. rujna 2018. posjetitelji će moći saznati kako pripremiti, a potom i degustirati, primamljiva slana i slatka veganska jela:

Ako ste među onima kojima savršeni slatki kolač u papirnatoj košuljici ukrašen glazurom može izmamiti osmijeh i u najcrnjim danima, nemojte propustiti priliku posjetiti ZeGeVege festival 7. i 8. rujna 2018. na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Igor Barberić, poznati koreograf, redatelj i stalno lice ekipe Tvoje lice zvuči poznato, zamutit će 7. rujna u 13 sati čak tri veganske varijante popularnih cupcakesa.

Posjetitelji će imati priliku kušati ih, ali i dobiti konkretne savjete kako da ih sami, bez puno truda i bez skupih sastojaka, naprave doma. Igor će pričati i o tome kako je postao vegan, što to za njega znači i kako sve promovira veganstvo u svojem svakodnevnom životu. Naime, iza njega je već 18 godina vegetarijanstva, a na veganstvo se odlučio prije 9 godina kada je shvatio da životinje pate i zbog mlijeka, jaja i sira te da je takav način života najzdraviji i najodrživiji za planet.

– Dugogodišnjim veganskim stažem shvatio sam da je najbolji put za promociju veganskog načina života putem želuca. Na radionici 7. rujna 2018. u 13 sati, osim ukusnih veganskih cupcakesa, rado ću podijeliti i ostale savjete za kuhanje bez namirnica životinjskog podrijetla te otkriti kako je lako živjeti veganski i koliko mi je veganstvo promijenilo život. – poručuje  Igor Barberić.

Tijana Popivoda iz udruge Prijatelji životinja poziva sve da ne propuste uvijek odlično posjećene radionice kuhanja i predavanja na ZeGeVege festivalu, koji se u dva dana izmjenjuju svakih sat vremena:

– Osim Igorovih slatkih kolača, na radionicama kuhanja 7. i 8. rujna 2018. posjetitelji će moći saznati kako pripremiti, a potom i degustirati, primamljiva slana i slatka veganska jela: slatki i slani pohani kruh, omlet, čupavce, princes-krafne, mađarice, kocke od kakaa, tortu Schwarzwald, burek sa sirom, sir od suncokretovih sjemenki, pržene kuglice od slanutka (falafel), popečke od povrća itd.              

ZeGeVege festival također će ponuditi više od 100 izlagača zdrave biljne hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama; nekoliko restorana koji će nuditi sve – od palačinki, sladoleda do veganskih burgera; zabavne plesne točke i aktivističke sadržaje.

FOTO: IVAN PERKOV / STUDENTSKI.HR