LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poruka premijera Milanovića studentima

„Idite tamo gdje su oni koji su bolji od vas!“

Premijer Zoran Milanović je u Splitu jasno poručio studentima: „Učite vani u zapadnoj Europi!“ Izjave premijera i reakcije donosimo u tekstu.

Premijer Zoran Milanović je u Splitu jasno poručio studentima: „Učite vani u zapadnoj Europi!“ Izjave premijera i reakcije donosimo u tekstu.

Premijer Zoran Milanović prisustvovao je svečanosti otvaranja Programa postakademskog zapošljavanja 20 studenata splitskog sveučilišta. Studenti će tako, uz redovit studij, pohađati nastavu kojom stječu poduzetnička znanja

Iskoristio je priliku u Splitu te se, kao i mnogi političari u posljednje vrijeme, obratio studentskoj populaciji. Njegovu izjavu, s portala Večernji list, prenosimo u cijelosti.

– Učite i idite van. Pokušajte organizirati svoj život na studiju tako da jedno vrijeme provedete u zapadnoj Europi. Idite tamo gdje su oni koji su bolji od vas. U kontaktima s njima doseći ćete razliku. Kao predsjednik Vlade, imao sam čast i sreću obići hrvatske iseljeničke zajednice u Novom Zelandu, Čileu, Ognjenoj zemlji, Pacifiku – i uvijek su bile zajednice Dalmatinaca. To su naši preci. Hrabri, poduzetni ljudi i avanturisti. Bili su poduzetnici. – ovim je riječima premijer završio svoje obraćanje splitskim studentima.

Reakcije na ove izjave nisu izostale. Jedan student već je za vrijeme govora dao odgovor:

– Birokracija šteka. Kad se vratimo sa stranih sveučilišta, ne priznaju nam ispite.

Helena Puljiz, glavna urednica tportala, na svoj je tweet o banalnosti izjave premijera dobila odgovor. Naime, Vlada Republike objašnjava da je premijer zapravo poručio studentima da odu na godinu dana. Kako to obično biva s političarima, izjava se ponovno negdje izgubila, pa je nitko nije ni čuo ni vidio.

reakcija Puljiz
 
Foto: twitter.com
 
 
FOTO: WIKIMEDIA COMMONS