LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Višednevne aktivnosti

HZJZ i MZO objavili preporuke za izvanučioničke aktivnosti tijekom koronavirusa

Donosimo preporuke Hrvatskoh zavoda za javnozdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji višednevnih izvanučioničkih aktivnosti za učenike.

Donosimo preporuke Hrvatskoh zavoda za javnozdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji višednevnih izvanučioničkih aktivnosti za učenike.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili su mogućnosti izvođenja izvanučioničke nastave vezano uz pandemiju koronavirusa

Smjernice za jednodnevne aktivnosti objavljene su još u kolovozu prošle godine, dok se u smjernicama za višednevne aktivnosti navodi da se nikako ne preporučuje organiziranje nastave u inozemstvu i da je moguće organizirati aktivnost koja podrazumijeva najviše tri noćenja zaredom.

Učenici i ostali trebaju imati negativan rezultat antigenskog testa ne stariji od 48 sati prije kretanja na put, osim ako spadaju u sljedeće kategorije osoba:
  • cijepljene s prvom dozom cjepiva Pfizer i Moderna unutra 22 do 42 dana, cjepiva AstraZeneca unutar 22 do 84 dana
  • cijepljene s obje doze cijepova Moderna, Pfizer i AstraZeneca
  • cijepljene prije 22 i više dana cjepivom Jannsen.
  • unazad 6 mjeseci preboljele COVID-19 (unazad 11 do 180 dana)
  • preboljele COVID-19 i primile jednu dozu cjepiva unutar 6 mjeseci od početka bolesti, a cijepljenje je provedeno prije manje od 180 dana
  • posjeduju Digitalnu COVID potvrdu. 
Testiranje se provodi u organizaciji nadležnih zavoda za javno zdravstvo ili drugim zdravstvenim ustanovama brzim antigenskim testovima koje su zavodi zaprimili iz robnih zaliha. Troškove organizacije testiranja treba snositi turistička agencija, odnosno ono treba biti obuhvaćeno cijenom putovanja.

Detaljnije informacije moguće je pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY