LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Run for a cause“

Humanitarna akcija za dječji osmijeh!

Sva prikupljena sredstva donirat će se Odjelu za nedonoščad Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Sva prikupljena sredstva donirat će se Odjelu za nedonoščad Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Kako bi prikupili sredstava za opremanje Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb, zagrebački klubovi Rotaract, u suradnji s organizatorima Zagrebačkog maratona, organiziraju humanitarnu akciju „Run for a cause“. Sva prikupljena sredstva donirat će se Odjelu za nedonoščad Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Akcija ima podršku Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

– Potrebe svake zdravstvene ustanove u svijetu velike su i prate želju pružanja što bolje medicinske usluge svakom pacijentu. Tako i u Klinici za pedijatriju želimo ostvariti najbolje uvjete našim pacijentima. Rado bismo nabavili još aparata potrebnih za bolji rad Klinike. – rekao je prof. Boris Filipović-Grčić.

– Želimo potaknuti sve one koji svojom fizičkom aktivnošću mogu pomoći onima koji nemaju takvu sreću da nam se pridruže i naprave dobru stvar. Dječji osmijeh jedna je od najvrjednijih stvari, a svi mi možemo, uključivanjem u ovu akciju, osigurati ih barem nekoliko. Također, jedan od ciljeva je i potaknuti građane na aktivnost kroz sport i pomaganje zajednici, i to u nadi da će ova akcija zaživjeti i u drugim gradovima na području Republike Hrvatske. – kaže Vedran Pražić, mag.ing.aedif.

Financijska sredstva prikupljat će se prodajom gumenih narukvica te donacijama pravnih i fizičkih osoba. Narukvice imaju natpis #runforacause, a cijena jedne iznosi 10 kuna. Prodavat će se na štandovima diljem grada za vrijeme maratona te će je za vrijeme akcije prodavati članovi Rotaracta.

Akcija traje od 23. rujna do 17. listopada, no posebno se naglašavaju 10 . i 11. studenoga (dan prije i dan održavanja samog maratona).

Donacije možete uplatiti na izdvojeni račun Udruge za humanitarne akcije otvoren u Zagrebačkoj banci – IBAN: HR8323600001501692445.

Više informacija možete pronaći na Facebook-stranici akcije.