Inovativni program edukacija

HUB385 Academy priprema polaznike za poslove budućnosti

HUB385 Academy priprema polaznike za poslove budućnosti

– Akademiju smo zamislili kao platformu koja nudi dodatnu edukaciju i koja će otkriti, usmjeriti i podržati talentirane pojedince i time pomoći u izgradnji pametnijeg i konkurentnijeg društva. – ističe Ivana Šoljan.

HUB385 Academy naziv je inovativnog programa edukacija, predstavljenog 18. listopada u prostorijama istoimenog centra inovacija na zagrebačkoj Trešnjevci. S kurikulumom, koji je usmjeren na rezultate i prilagodljiv svim razinama predznanja, predstavlja potpuno novi koncept obrazovanja, pomoću kojega će polaznici u rekordnom vremenu steći raznovrsne tehnološke vještine i znanja koja su tražena na globalnom tržištu rada, ali i neophodna za razvoj vlastitog tech startupa.

Ivana Šoljan, suosnivačica inovacijskog centra HUB385, Ivan Kunović, voditelj dječjih radionica za robotiku, elektroniku i programiranje te Michael Anderson, popularni motivacijski govornik, tom su prigodom predstavili prve radionice. Naime, one će se od 2. studenoga svaki tjedan održavati u prostoru popularnog zagrebačkog centra inovacija.

 HUB385 pokrenuli smo s ciljem stvaranja snažne i kreativne zajednice koja će razvijati nova  i pametna rješenja i time mijenjati naše društvo nabolje. Obrazovanje, odnosno dijeljenje znanja u tom procesu igra ključnu ulogu. HUB385 Academy pokrenuli smo iz evidentne potrebe za specijaliziranim i efikasnim, aktualnim radionicama koje će svakome, neovisno o stupnju predznanja, omogućiti da usvoji najtraženije vještine današnjice i time si širom otvori vrata za karijeru svojih snova,  izjavila je Ivana Šoljan te dodala:  Akademiju smo zamislili kao platformu koja nudi dodatnu edukaciju i koja će otkriti, usmjeriti i podržati talentirane pojedince i time pomoći u izgradnji pametnijeg i konkurentnijeg društva.

Zbog velikog interesa za STEM obrazovanjem, IKT tehnologijama i metodologijama upravljanja poslovanjem, koncipirane su radionice koje će zadovoljiti svakoga zainteresiranoga. Academy Workshops otvoreni su za laike ili entuzijaste koji žele naučiti kako automatizirati dron, razviti vlastitu iOS aplikaciju ili isprintati 3D uređaj. Tvrtkama je namijenjen PRO Workshops program koji će ponuditi niz znanja iz upravljanja projektima, ali i uvid u najnovije tehnološke trendove koji će uskoro postati nezamjenjivi. Najmlađi će moći sudjelovati na Junior Workshopsu, gdje će imati priliku unaprijediti svoja znanja o STEM području, tehnologiji i kodiranju.

Predavači su vrhunski domaći i strani stručnjaci iz područja robotike, mehanike, programiranja, 3D printa, IoT-a, UX-a, ali i menadžmenta i strateškog planiranja. S velikim brojem uspješnih projekata i tvrtki iza sebe, iskusni će mentori polaznicima približiti cijeli proces od ideje do razvoja proizvoda i plasmana na tržište te upravljanja poslovnim procesima.

 Polaznici dječjih radionica kroz igru jednostavno i brzo usvajaju osnovna znanja iz mehanike, robotike i programiranja. Uče koristiti motore i senzore, a vlastitu kreaciju na kraju će upogoniti programom koji će sami izraditi. Program je posebno razvijen tako da motivira i osnažuje djecu te razvija osnovna logička znanja koja će joj dobro doći u daljnjem razvoju. Cilj je djetetu pružiti osnovne alate i pomoći mu razviti  intuitivna znanja kako bi samostalno došlo do rješenja. Takav pristup u djetetu probuđuje želju za stvaranjem i znatiželju.  istaknuo je Ivan Kunović, voditelj dječjih radionica.

Otkad je otvoren početkom godine, inovacijski centar HUB385 ubrzo je postao kreativno središte domaće ICT industrije, koje okuplja mlade developere, digitalce i startup entuzijaste. Uz pomoć renomiranih inozemnih i domaćih stručnjaka dosad su organizirane brojne radionice, tehnološka događanja, meetupi i hackathoni usmjereni na nove tehnologije koje rješavaju lokalne probleme.

Više informacija potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Davor Pavuna - Kako naći svoje unikatne predispozicije

Davor Pavuna

Kako naći svoje unikatne predispozicije = zanimanje!?!​

Davor Pavuna je jedan od vodećih stručnjaka na polju energetike toliko kompetentan da ga je čak i američki predsjednik Obama angažirao za svog savjetnika. Počašćeni smo njegovim angažmanom na našem mladom portalu.

Obrazac

Mjere aktivne politike zapošljavanja preusmjerit će se na novac iz EU fondova

HZZ ne ukida stručno osposobljavanje za mlade

Iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje poručili su kako u praksi to znači da se ne radi o stvarnoj obustavi, jer se niti jedna mjera privremenom obustavom ne dovodi u pitanje, nego se samo redefinira.

Razgovor za posao

Studentski poslovi

Agencija za zapošljavanje optužena za nepotpunu isplatu plaće, a kriv poslodavac?!

Neugodnosti prilikom rada preko ugovora na radu ili preko studentskog ugovora česta su pojava, pa se tako na Facebooku nedavno na meti našla agencija za zapošljavanje „Manpower”. Jedna osoba za svoje neugodno iskustvo optužila je spomenutu agenciju. Drugi nam je pak radnik, student, iznio svoje neugodno iskustvo za koje smatra da je kriv njegov poslodavac.

Djevojka piše

Zapošljavanje nakon fakulteta

Kako steći korisna poslovna iskustva tijekom studiranja?

S obzirom na to da studij često ne pripremi mlade za tržište rada, mnogi se, zbog nedostatka iskustva, boje stupanja u poslovni svijet. Ipak, postoje mnogi načini koji omogućuju stjecanje korisnoga iskustva tijekom studiranja.

Novi Zeland zastava

Odlazak u inozemstvo

Kako raditi, studirati i stanovati u Novom Zelandu

Zbog niskih stopa ubojstava i nasilnih demonstracija te zbog iznimnog poštivanja ljudskih prava, Global Peace Index Novi je Zeland proglasio drugom najpoželjnijom destinacijom za preseljenje. Kolika je minimalna satnica, koja su zanimanja hitno potrebna te kakav im je zdravstveni sustav, pročitajte u tekstu.