Posljednji susret mladih grada Splita

Hrvatsko Nadzemlje vodi mlade u potragu za srećom

Susret mladih grada Splita u lipnju

Je li sreća najveća čovjekova obmana i zabluda ili je pak stvarnost koja nam je na dohvat ruke, ali je zbog raznoraznih razloga nismo sposobni prepoznati, saznajte na susretu mladih u Splitu.

Hrvatsko Nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira posljednji susret mladih grada Splita u ovoj akademskoj godini.

– Kažu da šećer dolazi na kraju. Ali nisu svi ljubitelji slatkoga, dok nekima šećer i škodi. Stoga smo za kraj šeste sezone Hrvatskog Nadzemlja pripremili temu oko koje čovjek ne može pobjeći: potraga za srećom! – poručuju mladi Splićani.

Aristotel je definirao sreću kao najveće dobro. Gdje naći i kako ostvariti to najviše dobro? U stvarima, poslovnim uspjesima, životnom ostvarenju ili pak ljudima? Mnogo je različitih putova i ponuda u suvremenome svijetu na kojima pokušavamo ostvariti ovu težnju našega srca – biti sretan. Međutim, svi nas putovi ne vode istome cilju te nam stoga sreća izgleda kao nedosanjani i neostvarivi san, a život kao bolna i prazna pustinja. Malo je potrebno da budemo sretni, ali to malo nam uvijek nekako nedostaje! A koliko god čovjek bio nesretan ili se pak osjećao nesretnim, svatko je barem na trenutak bio nečija sreća.

Je li sreća najveća čovjekova obmana i zabluda ili je pak stvarnost koja nam je na dohvat ruke, ali je zbog raznoraznih razloga nismo sposobni prepoznati? Na ova i još mnoga pitanja odgovorit će doktor filozofije fra Ante Akrap, profesor filozofije i logike sa splitskog KBF-a.

Susret će se održati 15. lipnja 2016. s početkom u 20.30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Uveličat će ga glazbeni sastav mladih Snaga Vjere iz Kaštel Novoga svojim pjevanjem. Susret vodi i animira Hrvatsko Nadzemlje.

Detalje pronađite na Facebook događaju. Pogledajte video najavu susreta i poziv fra Ante Akrapa:

Komentari na članak

Vezani članci

Tmoe

Švedski kantautor u Zagrebu

The Tallest Man on Earth u kinu SC-a

Jedan od najzanimljivijih svjetskih kantautora napokon dolazi u Zagreb. Tallest Man on Earth ovoga četvrtka, 15. rujna, nastupa u kinu SC-a pod generalnim sponzorstvom SuperUho festivala.

Prophets Of Rage

Koncertna poslastica u Domu sportova

Potaknuta političkom situacijom supergrupa Prophets Of Rage stiže u Hrvatsku

Vijest o dolasku benda Prophets Of Rage u Zageb uzdrmala je veliku bazu fanova. Ulaznice po najpovoljnijoj cijeni kreću u prodaju 15. prosinca.

KMS

Klub mladih Split

Mladi Splićani proslavili 500 dana uspješnog rada

Povodom obljetnice svog rada, osnivači Kluba mladih Split, Tomislav Mamić i Romana Caktaš, ispričali su nam kako je sve započelo i koji su planovi Kluba.

Projekt "Reci, pa ispeci"

Edukacija učenika o ljudskim pravima

Projekt "Reci, pa ispeci" završio objavom video radova

U Učeničkom domu "Podmurvice" održale su se radionice o ljudskim pravima i radionice videokativizma. Objavljeni radovi izrađeni su tijekom projekta.

Zlatna vrata

12. kolovoza

Split: uskoro se slavi Međunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih uspostavljen je 17. prosinca 1999. godine UN-ovom rezolucijom 54/120 kada je određeno da će se obilježavati 12. kolovoza.