Posljednji susret mladih grada Splita

Hrvatsko Nadzemlje vodi mlade u potragu za srećom

Susret mladih grada Splita u lipnju

Je li sreća najveća čovjekova obmana i zabluda ili je pak stvarnost koja nam je na dohvat ruke, ali je zbog raznoraznih razloga nismo sposobni prepoznati, saznajte na susretu mladih u Splitu.

Hrvatsko Nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira posljednji susret mladih grada Splita u ovoj akademskoj godini.

– Kažu da šećer dolazi na kraju. Ali nisu svi ljubitelji slatkoga, dok nekima šećer i škodi. Stoga smo za kraj šeste sezone Hrvatskog Nadzemlja pripremili temu oko koje čovjek ne može pobjeći: potraga za srećom! – poručuju mladi Splićani.

Aristotel je definirao sreću kao najveće dobro. Gdje naći i kako ostvariti to najviše dobro? U stvarima, poslovnim uspjesima, životnom ostvarenju ili pak ljudima? Mnogo je različitih putova i ponuda u suvremenome svijetu na kojima pokušavamo ostvariti ovu težnju našega srca – biti sretan. Međutim, svi nas putovi ne vode istome cilju te nam stoga sreća izgleda kao nedosanjani i neostvarivi san, a život kao bolna i prazna pustinja. Malo je potrebno da budemo sretni, ali to malo nam uvijek nekako nedostaje! A koliko god čovjek bio nesretan ili se pak osjećao nesretnim, svatko je barem na trenutak bio nečija sreća.

Je li sreća najveća čovjekova obmana i zabluda ili je pak stvarnost koja nam je na dohvat ruke, ali je zbog raznoraznih razloga nismo sposobni prepoznati? Na ova i još mnoga pitanja odgovorit će doktor filozofije fra Ante Akrap, profesor filozofije i logike sa splitskog KBF-a.

Susret će se održati 15. lipnja 2016. s početkom u 20.30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Uveličat će ga glazbeni sastav mladih Snaga Vjere iz Kaštel Novoga svojim pjevanjem. Susret vodi i animira Hrvatsko Nadzemlje.

Detalje pronađite na Facebook događaju. Pogledajte video najavu susreta i poziv fra Ante Akrapa:

Komentari na članak

Vezani članci

Kava

Preživite rokove uz kavu

14 trikova koje mora znati svaki ljubitelj kave

Vjerujemo da mnogi od vas ne mogu zamisliti počinjanje jutra bez kave i zato je vrijeme da svoja jutra učinite još boljima uz ovih 14 trikova.

Tko će privremeno zasjesti na TV prijestolje

U iščekivanju GOT-a

Serije koje privremeno mogu zauzeti omiljeno TV prijestolje

Nema te serije koja bi mogla zamijeniti "Igru prijestolja" iskrenim ljubiteljima, no ipak vam donosimo popis koji bi mogao barem privremeno okupirati vaša srca koja su već krenula s iščekivanjem serije koja se bliži kraju.

"Knjiga žalbi i pohvala"

Udruga Studenti za studente Split

Knjiga žalbi i pohvala ponovno na splitskim fakultetima

U Knjigu žalbi i pohvala možete upisati sve svoje kritike, komentare i pohvale na račun vaših obrazovnih ustanova, Sveučilišne knjižnice u Splitu i Studentskog centra, odnosno studentskih domova i menzi.

„Lito ide mala“

Hrvatsko Nadzemlje Split

Briga za tijelo tema je posljednjeg susreta mladih Splićana

Ususret ljetnim praznicima mladi Splićani raspravljat će o važnosti brige o vlastitom tijelu te granici između ukusnog i neukusnog.

Paul McCartney

Na današnji dan

Član najuspješnijeg rock benda u povijesti postao vitez

Bivši Beatle primio je najveće britanske počasti 1997., a posvetio ih je ostalim članovima benda i rodnom gradu.