Regionalno natjecanje „Idea KnockOut”

Hrvatski pauk-robot STEMI ide u Las Vegas

STEMI robot

– Cijeli svijet dolazi u Las Vegas na CES 2017 i iskoristit ćemo ovu priliku da predstavimo naš projekt, upoznamo svjetsku robotičku scenu i pokažemo da i Hrvatska zaslužuje svoje mjesto na toj sceni. – rekao je Marin Trošelj.

Riječki projekt STEMI pobjednik je regionalnog natjecanja Idea KnockOut koji organizira časopis BUG. U konkurenciji od čak 20 timova pobjedu je odnio heksapodni robot koji se može složiti pomoću uputstava s mobilne aplikacije.

Pobjedom na ovom start-up natjecanju tim je osvojio glavnu nagradu – odlazak na CES 2017 i izlagački štand na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova potrošačke elektronike, gadgeta, tehnoloških inovacija i start-up koji se svake godine održava u Las Vegasu. STEMI će imati priliku predstaviti se pred 170 000 predstavnika tehnološke industrije, investitora i medija.

Foto: Media Val

STEMI je poseban po tome što je namijenjen djeci starijoj od 13 godina i služi za populariziranje STEM-a (odnosno znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike) među mladima. Pomoću projekata poput robota pauka, kojim se može upravljati pomoću svog pametnog telefona, voditelji projekta žele pokazati kako učenje može biti inovativno i zabavno.

– Mislim da u pravo vrijeme radimo pravu stvar koja je potrebna cijelom svijetu. Cijeli svijet dolazi u Las Vegas na CES 2017 i iskoristit ćemo ovu priliku da predstavimo naš projekt, upoznamo svjetsku robotičku scenu i pokažemo da i Hrvatska zaslužuje svoje mjesto na toj sceni. – rekao je voditelj projekta Marin Trošelj, koji je, kao i cijeli tim, oduševljen pobjedom.

Više informacija potražite na službenoj stranici projekta.

Komentari na članak

Vezani članci

FER-ov robot

Humanitarna akcija

Adventska groznica obuzima robote s FER-a, poslužuju kuhano vino i kolače

Robot Pepper primat će narudžbe, Franka pripremati jela, a Baxteru je pripala čast posluživanja kuhanog vina i čokoladnih kolača građanima koji će se pridružiti humanitarnoj akciji koja se pokreće na FER-u.

Predstavljanje projekta 1

„Hrvatska stvara“

Pred mnogobrojnim mladima na FER-u započela velika hrvatska stvaralačka priča; visoki dužnosnici pružili potporu projektu

Tvrka STEMI i Udruga Programerko na zagrebačkom su FER-u predstavili projekt „Hrvatska stvara“. Osnivanju Code Clubova diljem države, koje isti uključuje, svoju su potporu dali ministar Pavić, veleposlanik Dalgleish, državni tajnik Antičić i brojni drugi, a svoje su izume izložili mnogi hrvatski stvaratelji.

STEMI

Peto izdanje u Ivanić-Gradu

Izložba inovacija „I3G” prerasla u nacionalno događanje

Nakon četiri uspješne godine i zbog sve većeg interesa sudionika, izložba je u ovoj petoj godini održavanja prerasla u nacionalno događanje na kojem se predstavlja više od 70 škola i fakulteta te već afirmirani inovatori i poduzetnici.

Shaesta Waiz i Bakhita Al Muheiri

Avijacija

Da su itekako talentirane za zrakoplovstvo, pokazuju žene u Boeingu 777

– Zrakoplov ne zna jeste li žena ili muškarac, koja je vaša religija ili životna priča. – ističe Shaesta Waiz.

Pavao Pahljina

Učenje stvaranjem

Hrvatski „start-up” STEMI inovativnim paukom robotom postigao uspjeh svjetskih razmjera

STEMI je uspješni hrvatski „start-up” čiji je prvi proizvod prepoznat diljem svijeta. Nudeći nesvakidašnje iskustvo učenja, on potiče inovatora u svakome, a o njegovoj viziji slušat ćemo na konferenciji „Should I Stay or Shoud I Go”.