Potpisan Ugovor o suradnji

Glazba mladima: Hrvatska diskografska udruga i ZAPRAF sklopili suradnju s portalom Studentski.hr

Ugovor o suradnji s HDU-om i ZAPRAF-om

Ugovorom o suradnji HDU, ZAPRAF i Studentski.hr dogovorili su međusobnu potporu u daljnjim projektima, kako zajedničkim, tako i pojedinačnim. Tijekom proljeća provest će niz različitih interaktivnih aktivnosti za studente i mlade.

S početkom Mjeseca glazbe u Zagrebu, ove godine posebno posvećenog mladima, Hrvatska diskografska udruga (HDU) i Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) 3. travnja potpisale su Ugovor o suradnji s portalom Studentski.hr. Njime se nastoji približiti glazba mladima, a suradnja će u brojna glazbena događanja Hrvatske diskografske udruge uključiti članove portala i njegove čitatelje. O svim zbivanjima i zajedničkim aktivnostima u daljnjoj će suradnji biti više riječi i na samome portalu uz medijske najave upućene upravo mladima.

– Glazbena industrija na našim područjima predstavlja pravu malu riznicu umjetničkog bogatstva koja krije puno više od krajnjeg produkta (glazbene snimke). Ovom prigodom želimo mlade upoznati s pozadinom glazbene industrije, približiti mladima priču o glazbi, i to onu priču kakvu još možda nisu upoznali. Lijepo je vidjeti da mladi cijene i podržavaju ovu umjetnost, i vjerujem da zajedničkim snagama možemo doprinijeti sveukupnoj svijesti mladih u poštivanju glazbenih uradaka i njihovoj glazbenoj kulturi. – izjavio je Želimir Babogredac, predsjednik HDU-a.

U travnju će se, uz medijske najave Mjeseca glazbe, provesti i istraživanje među mladima o njihovim glazbenim navikama i znanju o autorskim i srodnim pravima, a rezultati će biti objavljeni krajem travnja. Njime se nastoji proniknuti u navike slušanja glazbe kod ciljane populacije između 16 i 30 godina, utvrditi koji su trendovi načina konzumacije glazbe među njima i koji se pritom glazbeni stvaralački i diskografski potencijal otvara na tržištu u skladu s interesima mladih.

Uz istraživanje ovog će se mjeseca provesti i edukacija na jednom od fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čiji je cilj približiti mlađoj populaciji procese glazbenog stvaralaštva i uputiti ih u autorska i srodna te kolektivna prava. U razgovoru s posjetiteljima sudjelovat će gosti iz domaće diskografske produkcije, ekonomisti i glazbenici te domaći izvođači koji će iz prve ruke objasniti stavke razgovora i odgovoriti na pitanja zainteresiranih. Ovo će biti tek prvo u nizu predavanja; HDU i ZAPRAF organizirat će s portalom Studentski.hr više predavanja na fakultetima u Zagrebu kroz godinu.

– Uzimajući u obzir značaj glazbe kod mladih i njene konzumacije u ovom digitalnom dobu, izuzetno mi je zadovoljstvo što smo postigli dogovor o suradnji upravo sa Studentskim.hr. Vjerujem da ćemo kroz zajedničke projekte mladima uspjeti dodatno približiti glazbu i sve njene specifičnosti, upoznati ih s autorskim i srodnim pravima te značajem koji glazba ima ne samo u našoj kulturi već i u gospodarstvu. – izjavila je direktorica ZAPRAF-a Maja Vidmar Klarić.

Već 4. travnja u 13 sati u Kinu Europa HDU organizira tribinu pod nazivom Playlista naših mladih: Koga poznaju milenijalci – Štulića ili Cecu? Na njoj će sudjelovati glazbeni znalci te bivša studentica i novinarka portala Studentski.hr, a kroz ostale aktivnosti u Mjesecu glazbe i tijekom Dana prodavaonica ploča HDU, ZAPRAF i Studentski.hr organizirat će zajedničke nagradne natječaje u kojima će biti nagrađeni upravo mladi. Uz medijske će najave događanja na portalu biti objavljen i sadržaj edukativnog karaktera o intelektualnom vlasništvu te autorskim i srodnim pravima.

– Portal Studentski.hr usmjeren je mladima i nakon više od pet godina možemo reći da smo među njima stekli visoku reputaciju zahvaljujući kvalitetnom sadržaju i uspješnim suradnjama s partnerima čiji su projekti namijenjeni našoj ciljnoj populaciji. Glazba je posebno interesno područje mladih i drago nam je da možemo biti spona između uspješnih glazbenih organizacija i onih koji pokazuju interes za projekte ovakvog tipa. Veselimo se suradnji! – izjavio je Nikola Jelovečki, voditelj portala Studentski.hr.

Ugovorom o suradnji HDU, ZAPRAF i Studentski.hr dogovorili su međusobnu potporu u daljnjim projektima, kako zajedničkim, tako i pojedinačnim. Sve informacije o događanjima ovih organizacija bit će dostupne na portalu Studentski.hr te na stranicama HDU-a i ZAPRAF-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Plakat za Brucošijadu

Brucošijada FER-a

Poznata prva imena Brucošijade FER-a koja će se održati 7. studenog

Trideset i treća Brucošijada FER-a održat će se 7. studenog, a sada su predstavljeni i prvi izvođači koji će nastupiti

Špancirfest

Festival u Varaždinu

Čak 56 besplatnih koncerata na ovogodišnjem Špancirfestu

Šezdesetak koncertnih sati, nove svjetske zvijezde koje će se zaljubiti u Varaždin i publika koja svake godine hrli na jedan od najpopularnijih hrvatskih festivala, obilježit će novo izdanje Špancirfesta.

Indietones u KSET-u

KSET

Večeras Indietones u KSET-u

Indietones, novi program KSET-a, starta večeras u 20 sati.

Zagreb Guitar Fest

Zagreb Guitar Festival

Najveća svjetska gitaristička imena dolaze u Zagreb

U sklopu Zagreb Guitar Festivala održavat će se koncerti na kojima će svoju virtuoznost pokazivati najveća svjetska gitaristička imena. Osim njih, publika će moći poslušati i buduće zvijezde klasične i jazz glazbe, a svaka će večer završavati druženjima i jazzom.

Zatvaranje Dallas Music Shopa

Dallas Music Shop

Rasprodaja povodom zatvaranja zagrebačkog Dallas Music Shopa

Kultna zagrebačka prodavaonica glazbe, Dallas Music Shop, zatvara svoja vrata te tim povodom provodi veliku rasprodaju CD-a, DVD-a, ploča i majica.