LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nakon nepune dvije godine izlaženja

Ugasilo se hrvatsko izdanje Rolling Stonea

Razlog gubitka licence preveliki su troškovi koje tvrtka S3 Mediji – u vlasništvu Tonija Moškova, ujedno i glavnog urednika časopisa – više nije mogla pokriti.

Razlog gubitka licence preveliki su troškovi koje tvrtka S3 Mediji – u vlasništvu Tonija Moškova, ujedno i glavnog urednika časopisa – više nije mogla pokriti.

Nakon što četiri mjeseca nije izašao novi broj, hrvatska je verzija časopisa Rolling Stone ugašena. Urednik časopisa Toni Moškov, ujedno i direktor tvrtke S3 Mediji d.o.o. koja je držala licencu za izdavanje, u priopćenju medijima objavio je da njegova tvrtka od 1. listopada 2015. više ne posjeduje licencu za izdavanje časopisa Rolling Stone.

Uz tiskano izdanje – koje se izdavalo na području Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije – nema više ni mrežne platforme ni društvene mreže zajedničkog imena Rolling Stone Hrvatska.

Kao razlog gubitka licence Moškov je naveo prevelike troškove izdavanja koje tvrtka više nije mogla pokriti. S druge strane, suradnici glavnog urednika najavljuju tužbe zbog neisplaćenih honorara i plaća. Po riječima članova redakcije, netodug za plaće petnaestak ljudi iznosi između 300 i 400 tisuća kuna. Najizravnija je bila Mirela Priselac Remi, pjevačica grupe Elemental. Ona je na svom profilu na Facebooku optužila Moškova za prevaru jer joj duguje novac za deset mjeseci rada na prijevodima za časopis.

Toni Moškov je u razgovoru s Hinom izjavio da dug ipak nije tako velik. Spomenuo je i mogućnost suradnje s investitorom iz EU koji bi osigurao dodatne prihode, pa tako i daljnje objavljivanje časopisa. Na pitanje je li licenca izgubljena Moškov je kazao kako do ponedjeljka ujutro nije u mogućnosti odgovoriti na takva pitanja.

Zadnji broj izašao je u lipnju ove godine Srpanjski broj bio je završen i prelomljen, ali su ga novinari, lektori i prevoditelji odbili predati zbog nagomilanih dugova i neisplaćenih plaća. Facebook-stranica hrvatskog izdanja Rolling Stonea pretrpana je porukama nezadovoljnih pretplatnika i stalnih kupaca časopisa jer informacija o prestanku objavljivanja nije objavljena javno i direktno.

Osim Rolling Stonea, tvrtka S3 Mediji posjeduje licence za objavljivanje još dva časopisa – Women's Health i Top Gear. S obzirom na to da se ni ta dva časopisa već mjesecima nisu pojavili na kioscima, za očekivati je da su i te licence izgubljene, a tvrtka S3 Mediji pred velikim financijskim problemima.

FOTO: FOTO: TPORTAL,HR