Projekt Akademije za umjetnost i kulturu

Festival mladog teatra – za one koje zanima gluma, javni nastup, nutricionizam ili samo žele pogledati monodramu

Mladi teatar
https://pixabay.com/photos/staging-theatre-emotion-drugs-258631/

Ako vas zanima gluma, javni nastup, nutricionizam ili pak samo želite pogledati monodramu, posjetite Bale u Istri. Slavonski projekt, koji okuplja sudionike iz Europe, Azije i Amerike, očekuje vas baš tamo od 12. do 20. rujna.

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku provodi projekt Festival mladog teatra kojim će osnažiti međunarodne kulturne suradnje i razmijeniti iskustva mlađe dobne skupine i profesionalnih voditelja, stoji na službenoj stranici Fakulteta. Od 12. do 20. rujna vrijeme je održavanja manifestacije, a mjesto je općina Bale u Istarskoj županiji. 

Okruženje idealno za ambijentalni teatar okupit će sudionike iz Europe, Azije i Amerike te će se tijekom osam dana festivala promovirati teatar kao mjesto dijaloga različitih profesija, između ostaloga, glumaca, glazbenika, kostimografa, scenografa, nutricionista te pedagoga. 

Neke od mentorskih radionica koje možete očekivati su: Umjetnička glumačka osobnost, Menadžment i osobnost i javni nastup, Osnovni elementi glume i scenske igre glume, Glas i govorne tehnike. Održavat će ih profesori mentori s osječke Akademije u sportskoj dvorani Bale, Kaštelu Bembi, tvrđavama Fort Forno i San Benedetto te u kinodvorani. Osim toga možete odslušati nutricionistička savjetovanja i predstavljanje knjige Roberta Raponje Pisma studentima te pogledati rumunjsku lutkarsku monodramu Ilonka, monodramu Je li ribe spavaju te predstavu freiburške škole glume Casanova. 

Tijekom posljednja tri dana Festivala svjedočit ćete virtualnoj borbi umjetnika te dvama dijelovima završne glumačke prezentacije. Detaljan program dostupan je na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstavljanje "Šest milimetara"

Obilazak knjige „Šest milimetara"

„Vrijedimo samo dok nam srce kuca"

Ispovijest koja govori o tome kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, s kakvim se teškoćama tijekom liječenja mora suočiti te kako prilagoditi prehranu i aktivnosti obišla je 30 gradova diljem Hrvatske.

Ilustracija: medijska istraživanja

Najpopularniji novinari u Hrvatskoj

Istraživanje Presscuta i Medianeta

Mislav Bago, Aleksandar Stanković, Goran Milić, Zoran Šprajc i Denis Latin su odnijeli titulu najpopularnijih novinara na Weekend Media festivalu u Rovinju.

Tvornica "Prvomajska"

Istarski župan Valter Flego i načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein razgovarali su s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem

Istra: Planira se obnova proizvodnje u bivšoj "Prvomajskoj"

ISTARSKI župan Valter Flego i načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein razgovarali su danas u Zagrebu s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem o problematici vlasništva nad nekretninama bivše tvornice alatnih strojeva „Prvomajska“ u Raši, koje iz dana u dan sve više propadaju. Rješenje tog problema vide u što bržem pokretanju proizvodnje, za što postoje tri pisma namjere potencijalnih ulagača.

Zgrada rektorata Sveučilišta u Puli

Poticanje poduzetništva u Istri

Poduzetništvo kao rješenje krize: završna konferencija

Inkluzivno poduzetništvo znači mladi, stari, muškarci, žene, zaposleni, nezaposleni... Ti!

Istrapedia online

Istarska internetska enciklopedija poziva sve studente da pomognu u kreiranju sadržaja

Istrapedia je otvorila natječaj za studente

Pravo sudjelovanja imaju studenti preddiplomskih i diplomskih studija koji se školuju u Istri, Hrvatskoj ili inozemstvu.