Projekt Akademije za umjetnost i kulturu

Festival mladog teatra – za one koje zanima gluma, javni nastup, nutricionizam ili samo žele pogledati monodramu

Mladi teatar
https://pixabay.com/photos/staging-theatre-emotion-drugs-258631/

Ako vas zanima gluma, javni nastup, nutricionizam ili pak samo želite pogledati monodramu, posjetite Bale u Istri. Slavonski projekt, koji okuplja sudionike iz Europe, Azije i Amerike, očekuje vas baš tamo od 12. do 20. rujna.

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku provodi projekt Festival mladog teatra kojim će osnažiti međunarodne kulturne suradnje i razmijeniti iskustva mlađe dobne skupine i profesionalnih voditelja, stoji na službenoj stranici Fakulteta. Od 12. do 20. rujna vrijeme je održavanja manifestacije, a mjesto je općina Bale u Istarskoj županiji. 

Okruženje idealno za ambijentalni teatar okupit će sudionike iz Europe, Azije i Amerike te će se tijekom osam dana festivala promovirati teatar kao mjesto dijaloga različitih profesija, između ostaloga, glumaca, glazbenika, kostimografa, scenografa, nutricionista te pedagoga. 

Neke od mentorskih radionica koje možete očekivati su: Umjetnička glumačka osobnost, Menadžment i osobnost i javni nastup, Osnovni elementi glume i scenske igre glume, Glas i govorne tehnike. Održavat će ih profesori mentori s osječke Akademije u sportskoj dvorani Bale, Kaštelu Bembi, tvrđavama Fort Forno i San Benedetto te u kinodvorani. Osim toga možete odslušati nutricionistička savjetovanja i predstavljanje knjige Roberta Raponje Pisma studentima te pogledati rumunjsku lutkarsku monodramu Ilonka, monodramu Je li ribe spavaju te predstavu freiburške škole glume Casanova. 

Tijekom posljednja tri dana Festivala svjedočit ćete virtualnoj borbi umjetnika te dvama dijelovima završne glumačke prezentacije. Detaljan program dostupan je na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Extraordinary education

Razvoj poduzetničkog duha u obrazovanju

Početak pilot-projekta 'Extraordinary Education - Poduzetničko obrazovanje u Istri'

Projektom je omogućena petodnevna edukacija iz poduzetništva po posebnom, licenciranom programu, a koju besplatno pohađa 18 studenata FET-a, 20 srednjoškolskih učenika te 23 nezaposlene žene. Organizatori edukacije su Istarska županija (Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, FET, IDA i HGK ZK Pula.

HNK noću

HNK poziva

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu prvi put priprema Fašnički koncert

Kako je Antonin Dvořak uglazbio život kao karneval i jesu li urotnici iz Verdijeva Krabuljnog plesa zalutali u plesnu Quadrillu Johanna Straussa?

Patricia Smoljan

Studentska emisija Indeks

Do istarske županijske stipendije najlakše dolaze studenti medicine, računarstva i informatike

Interes za istarsku županijsku stipendiju je vrlo veliki tako da čak i ako se zadovolje svi potrebni kriteriji teško se dolazi do stipendije. Tim povodom studenti iz emisije Indeks su porazgovarali sa pročelnicom za društvene djelatnosti IŽ.

Kuća istarskih fresaka naslovnica

Revitalizacija istarskog zaleđa

Otvorena Kuća istarskih fresaka

U istarskom gradiću Draguću je 26.lipnja svečano otvorena Kuća istarskih fresaka. Dio je to projekta „Revitas II“ kojem je namjena revitalizacija istarskog zaleđa.

Svetvinčenat

Suvremeni plesni tokovi

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat slavi punoljetnost

Festival plesa i neverbalnog kazališta Sanvinčenat od 2000. godine naovamo ugostio je više od 200 radova mnogobrojnih domaćih i inozemnih plesnih i kazališnih trupa, Postao je jedinstvena kulturna manifestacija koja će novim izdanjem proslaviti svoju punoljetnost.