LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
CINAZ-ove aktivnosti

Erasmusovci pronašli blago u Zadru

U suradnji sa zadarskim ogrankom ESN-a, udruga CINAZ organizirala je "Treasure Hunt" za tridesetak stranih studenata. Oni su se upoznali s važnim lokacijama u Zadru rješavajući zanimljive zagonetke i promovirajući studentsku mobilnost.

U suradnji sa zadarskim ogrankom ESN-a, udruga CINAZ organizirala je "Treasure Hunt" za tridesetak stranih studenata. Oni su se upoznali s važnim lokacijama u Zadru rješavajući zanimljive zagonetke i promovirajući studentsku mobilnost.

Nakon službenog priznanja i pohvale Eurodesk Awards 2017. iz Bruxellesa za prošlogodišnju foto izložbu Lica mobilnosti u konkurenciji 34 projekta iz 11 zemalja članica EU, Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ nastavlja i ove godine s obilježavanjem europske kampanje s ciljem poticanja mladih na mobilnost i informiranja o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje.

Tim povodom u suradnji sa zadarskim ogrankom ESN-a 3. listopada organizirala je Eurodesk Treasure Hunt ili potragu za blagom u sklopu Erasmus Student Welcome Weeka. Tridesetak stranih Erasmus studenata iz različitih zemalja upoznalo se s važnim lokacijama u Zadru rješavajući zanimljive zagonetke i izazove, ujedno promovirajući studentsku mobilnost i program Erasmus+ putem fotografija i videouradaka. Ključne lokacije koje su morali otkriti bile su Narodni trg, most, Gradska knjižnica Zadar, Morske orgulje, crkva sv. Donata, Trg Pet bunara, kip Špire Brusine i studentska menza. Sa svakom riješenom zagonetkom dobili su puzlu te na kraju sastavili Erasmus sliku s porukom za mlade.

Foto: CINAZ

Cilj aktivnosti bio je na zabavan i zanimljiv način razmijeniti iskustvo i informacije s Erasmus studentima o lokalnoj zajednici te promovirati studentsku mobilnost među mladima i Erasmus+ program u lokalnoj zajednici. Svi sudionici dobili su Time to Move ruksake kao nagradu te informacije o radu udruge mladih CINAZ, zadarskom Eurodeskovom multiplikatoru.

Udruga CINAZ namjerava organizirati još različitih aktivosti tijekom ovog mjeseca. Dodatne informacije o kampanji, događajima i organizatorima, kao i interaktivna karta odnosno tražilica događanja, nalaze se na poveznici na kojoj je moguće pretraživati i događaje u ostalim hrvatskim gradovima.

FOTO: CINAZ