Izložba fotografija

Emocijama inspiriranima glazbom Julien Duval najavljuje Foto dane mladih

Izložba Juliena Duvala

– Želio sam na neki način dati inspiraciju mladim fotografima i pokazati im da glazbena fotografija može biti umjetnička. – rekao je Julien Duval na otvorenju izložbe.

Ovoga tjedna Karlovac postaje središte kreativnosti, umjetnosti i kulturnih zbivanja za mlade fotografe. Ususret 7. Foto danima mladih, u prekrasnom ambijentu Starog grada Dubovca otvorena je izložba fotografa francuskog podrijetla Juliena Duvala. Osnovni motiv izložbe koji se proteže kroz sve fotografije jest trenutak, odnosno emocija inspirirana glazbom.

– Želio sam na neki način dati inspiraciju mladim fotografima i pokazati im da glazbena fotografija može biti umjetnička te da je bez obzira na snažnu konkurenciju ipak moguće pronaći svoj put u svijetu festivalske fotografije. – rekao je Julien Duval na otvorenju izložbe.

Direktor festivala, Filip Trezner najavio je brojne sadržaje u kojima će od 10. do 15. kolovoza imati priliku uživati i sudionici i publika.

– Trudili smo se ove godine produkciju festivala podići na još višu razinu, kako bismo sudionicima i Karlovčanima omogućili vrhunski glazbeni, filmski i fotografski doživljaj. Kroz ukupno osam izložbi koje će biti otvorene za vrijeme Foto dana mladih, dvije večeri PickUp Music Festivala sa izvrsnim Let3 i Jinxima te filmskom projekcijom na čak jedanaestmetarskom platnu, najvećem dosad postavljenom u Karlovcu, želimo podignuti ljestvicu u organizaciji događanja, a našim međunarodnim sudionicima pružiti nezaboravne uspomene. – istaknuo je Filip Trezner.

Pred nama je početak Foto dana mladih i njegovo prvog međunarodno izdanje. Osnovu programa čini fotografsko natjecanje u tri kategorije: Turistička, Reklamna i Umjetnička fotografija. O svemu će odlučivati žiri u sljedećem sastavu: Lili Zaneta, Denis Stošić i Dinko Neskusil, koji će kroz tri dana natjecateljskog programa pratiti rad mladih fotografa, suradnju s modelima, ali i kreativna rješenja koja će uhvatiti objektivima svojih fotoaparata.

Komentari na članak

Vezani članci

Izložba "Recikliraj, ideje iz prošlosti"

Izložba u Arheološkom muzeju

Prikazuje se aktivna uloga recikliranih materijala u društvu

Jacqueline Balen, Andreja Kudelić i Ina Miloglav odabrale su predmete iz bogate arheološke kulturne baštine napravljene od različitih materijala te ih postavile u okvire nekoliko tema za izložbu „Recikliraj, ideje iz prošlosti" koja će se moći pogledati u Arheološkom muzeju do 10. prosinca.

Vladimir skate film festival 2018, izložba

Vladimir skate film festival

Hrvatska domaćin skateboarding manifestacije koja je prema mnogima najznačajnija u Europi i svijetu

9. Vladimir počinje 26. rujna izložbom sedam umjetnika različitih stilova i estetika, ali sa zajedničkim motivom – skateboardingom. Događaj će u Fažani, Puli i na Brijunima okupiti ukupno stotinjak skejtera i umjetnika iz cijelog svijeta.

Goran Ribarić

Filmske manifestacije u Karlovcu

Predstavljanje filmskih početaka Čejen Černić i Gorana Ribarića, danas priznatih autora

Program „Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?“ uključuje danas priznate autore i autorice koji su svoj filmski put i uspjeh započeli na Filmskoj reviji mladeži (ili pak na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece). Ove se godine predstavljaju redatelji Čejen Černić i Goran Ribarić.

Striptolerancija 1

Stripotolerancija

Suzbijanje govora mržnje izložbom stripa

U splitskoj Info zoni se ovog četvrtka otvaraju radovi mladih autora koji govore o suzbijanju govora mržnje, razvoju tolerancije i multikulturalnosti. Njihove stripove možete pogledati do kraja travnja.

Rovinj photodays

Međunarodni natječaj suvremene fotografije

„Rovinj Photodays" 2014.

Ovogodišnji natječaj je internacionalnog karaktera i otvoren je za sve fotografe suvremene fotografske scene.