Vikend odlučivanja

Dopusti Bogu da uđe u tvoj proces odlučivanja, poručuju iz SKAC-a

Strah, zabrinutost

Od 3. do 5. studenog održat će se vikend odlučivanja temeljen na ignacijanskoj duhovnosti. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 1. studenog.

Božanski je odlučivati! Zato Studentski katolički centar Palma u Zagrebu organizira trening odlučivanja kroz koji će mladi naučiti njegove osnovne principe temeljene na ignacijanskoj duhovnosti.

Ako razmišljaš, dvojiš, sumnjaš – oko izbora svog životnog poziva, osobe tvog života, studija, nekog angažmana, veće promjene svog života, dopusti Bogu da uđe u tvoj proces odlučivanja, poručuju organizatori. Uzevši kao polaznu točku izbor koji želiš učiniti, možeš se osvrnuti na prošlost i prepoznati ono što si do sada proživio, imenovati uvjete pod kojima će tvoje odluke bile slobodne, potražiti što o tome kaže Evanđelje i što savjetuje kršćanska tradicija. Tome služi ovaj vikend odlučivanja.

Program za cilj ima otkriti:

  • Na koji način upisati svoju odluku u dinamiku svoje vlastite povijesti?
  • Kako si pomoći molitvom i razlučivanjem iz škole sv. Ignacija Loyolskog?
  • Kako razumjeti volju Božju?
  • Što konkretno učiniti u bližoj budućnosti?

Događaj će se održati od 3. do 5. studenog 2017. godine u samostanu Misionara Krvi Kristove, na zagrebačkoj adresi Razgled 3, Šestine. Dva dana ispunjena nagovorima, vremenom za osobno razmišljanje, trenucima razmjene iskustva molitvom i odmorom vodit će p. Tvrtko Barun SJ i suradnici.

Troškovi kuće, odnosno smještaja i hrane iznose 240 kuna. Prijave se vrše na poveznici do 1. studenog, a jedini uvjet koji kandidati moraju ispunjavati je da imaju konkretnu odluku za donijeti u svom životu. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na adresi e-pošte tima Ignacijevske duhovne obnove – idom.skac@gmail.com.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.facebook.com/940362292643701/photos/gm.784268495103825/1888834101129844/?type=3&theater

Studentski zbog Građevinskog fakulteta u Rijeci

Sudionicima ovogodišnje Građevinijade u Bugarskoj opravdani izostanci s predavanja

Za sudjelovanje u novom izdanju Građevinijade studenti geodezije i građevine riječkog Sveučilišta prijaviti se mogu do 10. travnja, na što će potrošiti samo 165 eura. A posebnim će ih pravilima i fakultet dodatno potaknuti na odlazak.

Ako stvarate greškama, prijavite se za "/'fu:bar/"

Novomedijska umjetnost

Ako stvarate greškama, prijavite se za "/'fu:bar/"

Glitch umjetnici mogu se prijaviti na zagrebačko okupljanje "/'fu:bar/" do 1. rujna. Organizatori će razmatrati sve uratke koje je moguće predstaviti kao digitalni ispis, zvučni zapis, web objekt ili video projekciju.

ERFUSS

Međunarodni kongres studenata

ERFUSS '18. poziva studente svih struka da daju svoj doprinos edukacijsko-rehabilitacijskoj

Od 13. do 15. travnja u prostorijama Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta održat će se treće izdanje ERFUSS-a, a prijave za aktivne sudionike svih struka zaprimaju se do 9. ožujka.

FROOOM!

FROOOM! fimske radionice

Filmska magija za zagrebačke osnovnoškolce

FROOOM! već petu godinu zaredom organizira filmske radionice za zagrebačke osnovnoškolce. Mališani razvijaju vlastite trikove te snimaju animirane, igrane i dokumentarne filmove koje FROOOM! mentori prijavljuju na domaće i strane filmske festivale.

Rektorat
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_Josipa_Jurja_Strossmayera_u_Osijeku#/media/Datoteka:Rektorat_Osijek.JPG

Raspodjela financijskih sredstava

Studentski zbor osječkoga Sveučilišta raspisao natječaj za studentske programe 2016.

Prilika za studentske udruge i organizacije te studentske zborove sastavnica osječkoga Sveučilišta za sufinanciranje projekata i programa koji doprinose promociji i razvoju Sveučilišta i studentskoga života u Osijeku.