Vikend odlučivanja

Dopusti Bogu da uđe u tvoj proces odlučivanja, poručuju iz SKAC-a

Strah, zabrinutost

Od 3. do 5. studenog održat će se vikend odlučivanja temeljen na ignacijanskoj duhovnosti. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 1. studenog.

Božanski je odlučivati! Zato Studentski katolički centar Palma u Zagrebu organizira trening odlučivanja kroz koji će mladi naučiti njegove osnovne principe temeljene na ignacijanskoj duhovnosti.

Ako razmišljaš, dvojiš, sumnjaš – oko izbora svog životnog poziva, osobe tvog života, studija, nekog angažmana, veće promjene svog života, dopusti Bogu da uđe u tvoj proces odlučivanja, poručuju organizatori. Uzevši kao polaznu točku izbor koji želiš učiniti, možeš se osvrnuti na prošlost i prepoznati ono što si do sada proživio, imenovati uvjete pod kojima će tvoje odluke bile slobodne, potražiti što o tome kaže Evanđelje i što savjetuje kršćanska tradicija. Tome služi ovaj vikend odlučivanja.

Program za cilj ima otkriti:

  • Na koji način upisati svoju odluku u dinamiku svoje vlastite povijesti?
  • Kako si pomoći molitvom i razlučivanjem iz škole sv. Ignacija Loyolskog?
  • Kako razumjeti volju Božju?
  • Što konkretno učiniti u bližoj budućnosti?

Događaj će se održati od 3. do 5. studenog 2017. godine u samostanu Misionara Krvi Kristove, na zagrebačkoj adresi Razgled 3, Šestine. Dva dana ispunjena nagovorima, vremenom za osobno razmišljanje, trenucima razmjene iskustva molitvom i odmorom vodit će p. Tvrtko Barun SJ i suradnici.

Troškovi kuće, odnosno smještaja i hrane iznose 240 kuna. Prijave se vrše na poveznici do 1. studenog, a jedini uvjet koji kandidati moraju ispunjavati je da imaju konkretnu odluku za donijeti u svom životu. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na adresi e-pošte tima Ignacijevske duhovne obnove – idom.skac@gmail.com.

Komentari na članak

Vezani članci

Student life

Novosemestralne odluke

10 laži koje svaki student ponavlja na početku semestra

Kod svakog studenta početak novog semestra idealan je za mijenjanje starih, loših navika. Postoje stvari koje ste barem jednom rekli da ćete promijeniti, no ponekad se sve ne odvije po planu.

AI BattleGround

Studentsko natjecanje

Programerima umjetne inteligencije i do 10 000 kuna na natjecanju „AI BattleGround“

U tijeku su prijave za natjecanje "AI BattleGround". Pravo sudjelovanja imaju studenti svih hrvatskih sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visoke škole).

Sudjelujte u seminaru „Poduzetnik početnik“

Poslovna edukacija

„Poduzetnik početnik” uvodi vas u svijet poslovanja

Ako planirate pokrenuti vlastito poslovanje i naučiti nešto o poduzetničkoj klimi u kojoj se nalazite, predlažemo vam sudjelovanje na seminaru koji će zasigurno odgovoriti na sva vaša pitanja.

Sveučilište

Stipendija za sve državljane Hrvatske, Češke i Bugarske

Potpuna stipendija za Babson College u SAD-u

Kronospan Foundation pruža vam šansu za dobivanje potpune stipendije za studij iz područja društvenih znanosti na Babson Collegeu u SAD-u.

Stipendija u Izraelu

Financijska podrška

Izrael nudi stipendije hrvatskim studentima

Hrvatske studentice i studente očekuje godišnja stipendija za studij u Izraelu te kratkoročna stipendija za Ljetni tečaj hebrejskog jezika.