Tema slobode

Donatorska večera uz Vlatka Štampara i brojni događaji održat će se u sklopu Tjedna SSMH-a

Vlatko Štampar, donatorska večera

U ponedjeljak, 25. studenog, kreće Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska u sklopu kojega će se održati brojne radionice, okrugli stolovi i ostali zanimljivi sadržaji. Osim toga, održat će se i „dONatorska večera” na kojoj će nastupati poznati „stand-up” komičar Vlatko Štampar.

Svjetski savez mladih Hrvatska ponovno okuplja više od 500 mladih u Zagrebu na konferenciji Uspon do slobode ili slobodan pad? koja će se održati od 25. do 29. studenog 2019. godine Tjedan SSMH-a središnja je konferencija koju organizira udruga Svjetski savez mladih Hrvatska i jednom godišnje kroz pet dana okuplja stotine mladih, stručnjake, poduzetnike te poznate osobe iz javnog života.

Ovogodišnja konferencija aktualizirat će temu slobode nizom događaja poput okruglih stolova, tribina i dnevnih radionica na kojima će tražiti autentičnu definiciju slobode i raspravljati o aktualnim društvenim temama poput očuvanja okoliša, zapošljavanja mladih, kulture, transhumanizma i modernih tehnologija.

Program će početi 25. studenog u 18 sati okruglim stolom Perspektiva u stečaju na kojemu će Božo Petrov, Ivan Vidiš, Luka Zrinski i Marko Burčul govoriti o povećanju zapošljavanja mladih. Govornici će raspraviti o mjerama, pravima i poticajima za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih te staviti naglasak na važnost ekonomskih sloboda za mlade u hrvatskom društvu.

Drugi dan konferencije rezerviran je za umjetnost. Tribina prigodna naziva Ulaz slobodan - od djela do zajedništva u utorak, 26. studenog, u 19 sati okupit će stručnjake iz različitih umjetničkih područja koji će mladima osvijestiti presudan značaj umjetnosti za doživljaj ljudskog dostojanstva, njezinu ulogu u oblikovanju ljudskog zajedništva ite ih potaknuti na ostvarenje izvrsnosti kroz vlastita djela.

U srijedu, 27. studenog, u 18 sati na okruglom stolu Transhumanizam - sloboda bez odgovornosti? raspravljat će se o izazovima modernih tehnologija i transhumanizma s Krešimirom Mišakom, Bojanom Jerbićem i Odilonom Singboom. Stručnjaci iz tehničkih i humanističkih znanosti analizirat će prednosti i potencijalne prijetnje razvoja modernih tehnologija i umjetne inteligencije u budućnosti.

Tema je posljednjeg okruglog stola Održivost ekoloških frustracija, a tiče se zaštite okoliša i ekološkog aktivizma. U četvrtak, 28. studenog, u 18 sati govornici Vladimir Paar, Ante Bagarić, Branko Grisogono i Lidija Srnec ponudit će različito shvaćanje o klimatskim promjenama i utjecaju ekološkog aktivizma na društvo, ekonomiju i politiku. Vruću raspravu dodatno će ugrijati pitanja o ekološkom aktivizmu mlade Grete Thunberg o kojoj govori cijeli svijet.

Tjedan SSMH-a završava u petak, 29. studenog, u 19 sati u Ritmu Grada večerom nazvanom dONatorska večera, a za ugodnu atmosferu i pregršt smijeha pobrinut će se stand-up komičar Vlatko Štampar. Osim toga, dijelit će se i brojne pripremljene nagrade.

Više informacija o večeri možete pronaći ovdje, dok su detalji Tjedna SSMH-a dostupni na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Posljednji susret H. Nadzemlja

Tribina

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja okončali sezonu temom „Blud i oko njega trud”

Kroz svoje je predavanje predavač posljednje ovosezonske tribine za mlade obrazložio zašto mladi padaju uopće u grijeh bluda.

kanadski guverner

„Mladi, radite besplatno!“

Kanadski guverner na zanimljiv način želi riješiti nezaposlenost mladih

Unatoč vidljivom napretku u odnosu na proteklih nekoliko godina, Poloz smatra da mladi i drugi nezaposleni Kanađani trebaju steći više iskustva putem neplaćenih stažiranja i volonterskog rada, a sve to dok se ne oporavi posrnulo tržište rada.

Rektorat Sveučilišta u Rijeci

„Mladi u suvremenom društvu“

Riječko sveučilište pokreće prvi studij za osposobljavanje stručnjaka za rad s mladima

Riječko sveučilište i Institut za društvena istraživanja potpisali su sporazum o pokretanju pilot-projekta cjeloživotnog učenja „Mladi u suvremenom društvu“. Riječ je o prvome studijskom programu u Hrvatskoj za osposobljavanje stručnjaka za rad s mladima.

Šetnja ulicom

SveKuž u Splitu

Četvrti Sveučilišni kružok: Mladi u politici

Tema ovoga Sveučilišnog kružoka bit će „Mladi u politici“, a u tu svrhu će doći mladi koji su aktivni u različitim političkim strankama.

1

Podrška u studiranju

Osječko sveučilište nudi rješenje za „Patnje mladih studenata“

Prijavite se na radionice za lakšu borbu protiv svakodnevnih studentskih izazova koje će provoditi Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku.