Međunarodni volonterski projekt

Darivanje knjiga i na FOI-ju

Knjige1

Knjižničari u Hrvatskoj ponovno obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga. Manifestaciji se po drugi put priključio i FOI koji će prikupljene knjige donirati Prenoćištu za beskućnike.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače. Riječ je o volonterskom projektu pod geslom Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj kojim se želi ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da na taj dan daruju knjigu ili slikovnicu.

Ove godine knjižničari u Hrvatskoj po četvrti put obilježavaju ovaj dan, a knjižnica Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu po drugi put priključila se ovom međunarodnom projektu.

Poziva svoje sugrađane da se od 12. do 23. veljače 2018. godine pridruže akciji te da knjige dostave na adresu knjižnice FOI-ja – Pavlinska 2, Varaždin, radnim danom od 8:00 do 18:00 sati.

Prikupljene knjige darovat će korisnicima Prenoćišta za beskućnike varaždinske udruge Novi put.

Komentari na članak

Vezani članci

Bibliocikliranje

Bibliocikliranje

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta bibliocikliraju!

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu u rujnu će biciklima putovati od Zagreba do Splita u cilju promicanja čitanja i zdravog života.

Knjižnica

Od samog početka do suvremenih knjižnica

15 zanimljivih činjenica o knjižnicama

Iako vam se čini da su knjižnice nepopularne ustanove koje više ničemu ne služe, one obiluju zanimljivostima koje vam donosimo u tekstu.

British Library

Veličanstvene knjižnice svijeta

FOTO: Predivne knjižnice u kojima je ljepše učiti

Knjižnice su građene kako bi bile lijepe, privlačne i trajne. U kombinaciji s neprocjenjivim bogatstvom koje posjeduju, njihov ogroman, ali intiman prostor posjeduje čaroliju koju druge građevine nemaju.

prelog-ruzicka

Knjižnica u HAZU

Nobelovci Leopold L. Ružička i Vladimir Prelog dobili Memorijalnu sobu

Sobe sadržavaju različite dokumente i osobne stvari dvojice nobelovaca te će svojim multimedijskim postavom približiti posjetiteljima život i djelo Ružičke i Preloga.

More knjiga na Zrinjevcu 2016 – Book&Cocktail Happy Hour

More ljudi svakodnevno uživa u moru knjiga

Knjige, tulum i kokteli ovog vikenda na pješčanoj plaži na Zrinjevcu

Subotnja večer rezervirana je za Book&Surf Party, u sklopu kojeg će mladi zagrebački umjetnici viziju užitka čitanja i svijeta knjiga prenijeti na surf daske. Za ludu zabavu i pravi morski ambijent bit će zadužen DJ.