Međunarodni volonterski projekt

Darivanje knjiga i na FOI-ju

Knjige1

Knjižničari u Hrvatskoj ponovno obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga. Manifestaciji se po drugi put priključio i FOI koji će prikupljene knjige donirati Prenoćištu za beskućnike.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače. Riječ je o volonterskom projektu pod geslom Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj kojim se želi ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da na taj dan daruju knjigu ili slikovnicu.

Ove godine knjižničari u Hrvatskoj po četvrti put obilježavaju ovaj dan, a knjižnica Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu po drugi put priključila se ovom međunarodnom projektu.

Poziva svoje sugrađane da se od 12. do 23. veljače 2018. godine pridruže akciji te da knjige dostave na adresu knjižnice FOI-ja – Pavlinska 2, Varaždin, radnim danom od 8:00 do 18:00 sati.

Prikupljene knjige darovat će korisnicima Prenoćišta za beskućnike varaždinske udruge Novi put.

Komentari na članak

Vezani članci

Isaac Asimov

Na današnji dan

Rođen Isaac Asimov

Od 1965. godine njegovi osobni papiri se čuvaju u knjižnici Mugar Memorial, gdje zauzimaju 464 kutije i oko 71 metra prostora na policama. Napisao je ili uredio preko 500 knjiga te preko 90.000 pisama i razglednica.

More knjiga na Zrinjevcu 2016 – Book&Cocktail Happy Hour

More ljudi svakodnevno uživa u moru knjiga

Knjige, tulum i kokteli ovog vikenda na pješčanoj plaži na Zrinjevcu

Subotnja večer rezervirana je za Book&Surf Party, u sklopu kojeg će mladi zagrebački umjetnici viziju užitka čitanja i svijeta knjiga prenijeti na surf daske. Za ludu zabavu i pravi morski ambijent bit će zadužen DJ.

Book

Književno polemiziranje

Klub čitatelja Osijek i ove godine poziva knjigoljupce na sastanke

Na susretima koji će se održavati svake predzadnje srijede u mjesecu raspravljat će se o pročitanom djelu te dijeliti različita mišljenja o njemu uz opuštenu i prijateljsku atmosferu.

Harry Potter knjige

Dječja književnost

Splitske ambulante dobivaju male slobodne knjižnice

U sklopu projekta „HRČAK u splitskim dječjim abulantama” prikupljaju se knjige i slikovnice u periodu od 20. rujna do 15. listopada. Njegova je svrha poticanje čitanja od najranije dobi, ublažavanje stresa prilikom boravka djece u ambulanti te promoviranje čitanja kao alternative ekranima raznih uređaja.

Finale Knjiške posvuduše

Klub mladih KLOOZ u Zadru

Finale Knjiške posvuduše u KLOOZ-u

KLOOZ organizira završnu književnu večer, a gosti su dvoje aktivnih članova udruge ZaPis - Lada Vukić i Mario Padelin!