Međunarodni volonterski projekt

Darivanje knjiga i na FOI-ju

Knjige1

Knjižničari u Hrvatskoj ponovno obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga. Manifestaciji se po drugi put priključio i FOI koji će prikupljene knjige donirati Prenoćištu za beskućnike.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače. Riječ je o volonterskom projektu pod geslom Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj kojim se želi ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da na taj dan daruju knjigu ili slikovnicu.

Ove godine knjižničari u Hrvatskoj po četvrti put obilježavaju ovaj dan, a knjižnica Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu po drugi put priključila se ovom međunarodnom projektu.

Poziva svoje sugrađane da se od 12. do 23. veljače 2018. godine pridruže akciji te da knjige dostave na adresu knjižnice FOI-ja – Pavlinska 2, Varaždin, radnim danom od 8:00 do 18:00 sati.

Prikupljene knjige darovat će korisnicima Prenoćišta za beskućnike varaždinske udruge Novi put.

Komentari na članak

Vezani članci

„Bookcrossing” Studentskog informativnog kutka

Poslastica za knjigoljupce

„Bookcrossing”: SIK organizira razmjenu knjiga uz brojna iznenađenja

„Bookcrossing” se održava u organizaciji udruge Studentski informativni kutak u utorak, 20. ožujka 2018, u 18 sati u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.

Bookcrossing kućica

Udruga CINAZ

Razmjena književnih naslova u „Bookcrossing kućici"

Ostavite svoju knjigu na policama „Bookcrossing kućice" koja se nalazi iza Gradske knjižnice Zadar, a uzmite neku iz njene baze.

More knjiga na Zrinjevcu 2015 – plaža

More knjiga na Zrinjevcu

Bestseleri nadohvat ruke na najzabavnijoj i najljepšoj zagrebačkoj plaži

U parku Zrinjevac prostiru se pješčana plaža, udobne ležaljke, suncobrani i pregršt knjiga. Doživljaju prave morske atmosfere doprinijet će bogata gastronomska ponuda te ugodna glazba.

Zagrebački HNK partner Zagreb Book Festivala

Zagrebački HNK partner Zagreb Book Festivala

Provedite prijepodneva s irskim autorima u kazališnom bistrou

Zagrebački HNK bit će domaćin jutarnjeg programa "Irish coffee" u sklopu kojeg će svakog dana festivala ponajbolji irski autori biti predstavljeni publici.

Studenti 4

Riječki studenti vole čitati:

Znate li da Rijeka ima Studentski čitateljski klub?

Tina Kovačić nam otkriva što je to Studentski čitateljski klub koji djeluje u Rijeci već dvije godine te navodi aktivnosti kojima se bave članovi SČK-a :)