Međunarodni volonterski projekt

Darivanje knjiga i na FOI-ju

Knjige1

Knjižničari u Hrvatskoj ponovno obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga. Manifestaciji se po drugi put priključio i FOI koji će prikupljene knjige donirati Prenoćištu za beskućnike.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače. Riječ je o volonterskom projektu pod geslom Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj kojim se želi ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da na taj dan daruju knjigu ili slikovnicu.

Ove godine knjižničari u Hrvatskoj po četvrti put obilježavaju ovaj dan, a knjižnica Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu po drugi put priključila se ovom međunarodnom projektu.

Poziva svoje sugrađane da se od 12. do 23. veljače 2018. godine pridruže akciji te da knjige dostave na adresu knjižnice FOI-ja – Pavlinska 2, Varaždin, radnim danom od 8:00 do 18:00 sati.

Prikupljene knjige darovat će korisnicima Prenoćišta za beskućnike varaždinske udruge Novi put.

Komentari na članak

Vezani članci

Dan hrvatskih knjižnica

Na današnji dan

Danas se besplatno učlanite u knjižnice

Povodom Dana hrvatskih knjižnica brojne knjižnice širom zemlje svojim korisnicima nude besplatno učlanjenje.

Bibliocikliranje

Bibliocikliranje

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta bibliocikliraju!

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu u rujnu će biciklima putovati od Zagreba do Splita u cilju promicanja čitanja i zdravog života.

Stari svesci knjiga

Knjige koje su promijenile svijet

„Imao sam u životu samo jednog pravog i iskrenog prijatelja – knjigu”

Jeste li znali da Hrvati prosječno pročitaju tri knjige u jednoj godini? Ili, pak, da je jedna od najutjecajnijih knjiga na svijetu Mein Kampf?

knjiga

Razmjena knjiga

Povijest „bookcrossinga” u svijetu i Hrvatskoj

Saznajte zanimljivosti o povijesti „bookcrossinga”, njegovu nazivu i podrijetlu te se pridružite „bookcrossingu” udruge Studentski informativni kutak.

Never judge a book

Čitaj prije nego gledaš!

16 knjiga koje dobivaju filmsku adaptaciju ove godine

Knjiški moljci će reći da se uvijek čita knjiga prije nego se gleda film, a s obzirom na to da su neki od najočekivanijih filmova ove godine adaptacije knjiga, nadopunite svoju listu čitanja.