Hrvatsko Nadzemlje Split

Dame imaju prednost na susretu mladih u Splitu

Susret mladih grada Splita u travnju

Hrvatsko Nadzemlje na idućem susretu otkriva da je žena zapravo bila glavna u obitelji i uzvišenija od muškarca prema izvještaju iz Knjige Postanka i svom daru.

Hrvatsko Nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira susret mladih grada Splita. Tema ovog susreta je Žena: više od rebra?.

U javnosti i mentalitetu Dalmacije, države, svijeta, svemira pa čak i grada Splita općenito vlada mišljenje da je žena bila zapostavljana i diskriminirana u patrijarhalnom sustavu židovskoga naroda. No s time se ne slažu mladi Splićani.

– Ali kako je dobri, stari filozof Morpheus iz filma Matrix rekao: „But what if I told you..." tako vam i mi kažemo da to nije baš bilo tako. Što kad bi vam rekli da je zapravo žena bila glavna u obitelji? Da je žena, na jedan način, uzvišenija od muškarca prema izvještaju iz Knjige Postanka i prema svom daru? Da su situacije u Bibliji, koje se u našem nazovi tako suvremenom mentalitetu smatraju diskriminirajućim, zapravo bile na korist i zaštitu žena, a ne protiv nje i slično? – poručuju iz Hrvatskog Nadzemlja.
 

Stručnjak koji će razjasniti te enigme je gost predavač dr. sc. fra Domagoj Runje, doktor biblijske teologije, profesor i prodekan za nastavu na KBF-u u Splitu. Susret će se održati 20. travnja 2016. s početkom u 20:30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Glazbeni sastav mladih Dodir milosrđa iz Podstrane će svojim pjevanjem uveličati susret. Susret vodi i animira Hrvatsko Nadzemlje.

Detalje pronađite na Facebook događaju. U videu pogledajte kako fra Domagoj Runje poziva mlade na susret:

Komentari na članak

Vezani članci

Japanski jezik i kultura hit na pulskom Sveučilištu

Vijesti iz studentskih klupa

Japanski jezik i kultura hit na pulskom Sveučilištu

Prošle se godine na Sveučilištu u Puli počeo izvoditi preddiplomski studij japanskog jezika i kulture. Studentska emisija "Indeks" otkriva što je motiviralo studente da se upišu.

Božićni susret mladih grada Splita i okolice

Hrvatsko Nadzemlje Split

Božićni susret mladih grada Splita i okolice

Postoji li Božić bez Coca-Cole i filma „Sam u kući“? Je li u Isusovo vrijeme postojao Djed Božićnjak? Možemo li ljubav drugima darovati bez (skupih) darova? Odgovore saznajte na susretu mladih grada Splita u organizaciji Hrvatskog Nadzemlja.

Cure na biciklu naslovna

Problematične situacije snalažljivog spola

Ženske tragedije koje zahtijevaju solidarnost kolegica

Odvojite trenutak u kojem ćete suosjećati sa zajedničkim tegobama snalažljivijeg spola i u kojem ćete im se nasmijati. Upravo ženske tragedije žene čine posebnima.

Red Bull 2016

Globalna pustolovina za studente iz cijelog svijeta

Prijavi svoju ekipu na najluđe studentsko putovanje Europom

Ako mislite da je nemoguće proputovati Europu samo s limenkama Red Bulla, možda će vas ohrabriti činjenica da su u proteklom izdanju ovog natjecanja ekipe za svega nekoliko Red Bullova uspjele dobiti vožnju avionom, smještaj u najboljim hotelima, večeru s lokalnom hip hop zvijezdom, skok padobranom i mnogo, mnogo toga.

Začela po alkoholu svetome

Luka Basa

Začela po alkoholu svetome

Pustite mlade da piju, da trabunjaju, rade i uče. Da dolaze mamurni na ispite. I da te iste ispite prođu. Educirat će se sami kad im dođe iz guzice u glavu. Kada se jednog dana stvarno dogodi začeće po alkoholu svetome.