Hrvatsko Nadzemlje Split

Dame imaju prednost na susretu mladih u Splitu

Susret mladih grada Splita u travnju

Hrvatsko Nadzemlje na idućem susretu otkriva da je žena zapravo bila glavna u obitelji i uzvišenija od muškarca prema izvještaju iz Knjige Postanka i svom daru.

Hrvatsko Nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira susret mladih grada Splita. Tema ovog susreta je Žena: više od rebra?.

U javnosti i mentalitetu Dalmacije, države, svijeta, svemira pa čak i grada Splita općenito vlada mišljenje da je žena bila zapostavljana i diskriminirana u patrijarhalnom sustavu židovskoga naroda. No s time se ne slažu mladi Splićani.

– Ali kako je dobri, stari filozof Morpheus iz filma Matrix rekao: „But what if I told you..." tako vam i mi kažemo da to nije baš bilo tako. Što kad bi vam rekli da je zapravo žena bila glavna u obitelji? Da je žena, na jedan način, uzvišenija od muškarca prema izvještaju iz Knjige Postanka i prema svom daru? Da su situacije u Bibliji, koje se u našem nazovi tako suvremenom mentalitetu smatraju diskriminirajućim, zapravo bile na korist i zaštitu žena, a ne protiv nje i slično? – poručuju iz Hrvatskog Nadzemlja.
 

Stručnjak koji će razjasniti te enigme je gost predavač dr. sc. fra Domagoj Runje, doktor biblijske teologije, profesor i prodekan za nastavu na KBF-u u Splitu. Susret će se održati 20. travnja 2016. s početkom u 20:30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Glazbeni sastav mladih Dodir milosrđa iz Podstrane će svojim pjevanjem uveličati susret. Susret vodi i animira Hrvatsko Nadzemlje.

Detalje pronađite na Facebook događaju. U videu pogledajte kako fra Domagoj Runje poziva mlade na susret:

Komentari na članak

Vezani članci

Gang Of Four

Koncert u Tvornici kulture

Zagrebačkoj publici ponovno će se ukazati Gang Of Four glazbena avangarda

Glazbeni velikani koji progovaraju o socijalnim i političkim bolestima društva ponovno stižu u Zagreb. Koncert benda Gang Of Four možete poslušati 10. rujna u Tvornici kulture.

Posljednje "Nevidljive sile"

Zaklada Sveučilišta u Rijeci

Nakon "Nevidljivih sila", nastavlja se mapiranje znamenitih žena u Rijeci

Posljednja tribina u ciklusu "Nevidljive sile" održat će se 13. lipnja. Ususret završetku projekta, Zaklada Sveučilišta poziva sve zainteresirane da se priključe daljnjem mapiranju znamenitih žena koje su svojim djelovanjem doprinijele Rijeci kakvu poznajemo danas.

Večer društvenih igara u Klubu mladih Split

Klub mladih Split

Zabavite se na Večeri društvenih igara!

Klub mladih Split ovaj petak ponovno organizira zabavnu večer društvenih igara.

Naslovna

Skandalozna ženska odjeća kroz povijest

FOTO: Razvoj ženske mode od skrivanja gležnjeva do pokazivanja tangi

Naviknuli smo se na to da žene i muškarci danas svijetom šetaju polugoli i to nam ne predstavlja problem. Unatoč mnogim kampanjama i pokretima koji tvrde da su i žene i muškarci pretvorili odjeću u hodajuću reklamu za seks, danas način odijevanja nema granica. Provjerite koji su komadi odjeće bili skandal svojeg doba, iako se danas nazivaju staromodnima.

https://www.flickr.com/photos/151003422@N02/34873915521/in/photolist-V8FW6x-5usLYd-6HKVCu-aEbUzX-23PBsNR-dAbbGh-ckLP6E-2e4Qc8v-tP4s4-ou3HTL-od6WNC-bpNH6F-4pzorF-bcNXfi-oeXFJV-7NT8Ag-bcNRw6-8P8oFd-dgj9Jr-7JULF8-raA1Ud-6Xyd9j-6h65Nc-HztHJE-nvSz5y-i6uTbZ-2bxe5mS-7YULf1-oy637F-nLGWUR-odCLBU-5rM7KN-nNjbES-biJ5M-odc7c9-27UMqaw-nNqGRH-nveAYN-bcP3Gr-bcP5uZ-nt9DTr-nvSsD8-2bpjtbC-2anULju-7JpecU-odraCt-4JiSVj-9VytCN-bcNQ7Z-odcQun

Na današnji dan

Prije 75 godina Francuskinje su dobile pravo glasa

U jednoj od najrazvijenijih država u Europi žene su pravo glasa dobile ne tako davne 1944., a nakon toga sve je više država počelo omogućavati ženama pravo glasa i jamčiti im jednakost s muškarcima pred zakonom.