LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Grupno financiranje projekata

Crowdfunding tribina

Crowdfunding je globalna inicijativa u kojoj se kolektivno financiraju zanimljive i inovativne ideje pojedinaca.

Crowdfunding je globalna inicijativa u kojoj se kolektivno financiraju zanimljive i inovativne ideje pojedinaca.

U srijedu, 13. studenog s početkom u 20:00 sati u zagrebačkom klubu Pepermint održat će se tribina o crowdfundingu, globalnoj inicijativi kojom se kolektivno financiraju zanimljive i inovativne ideje pojedinaca. Tribinu organiziraju Hrvoje Hafner, osnivač bloga crowdfunding.hr i Doniralice, prve hrvatske online crowdfunding platforme te Davor Runje iz agencije „Drap”. 

Najpoznatije stranice za crowdfunding su Kickstarter i Indiegogo. Sam koncept zaobilazi tradicionalno uhodani postupak traženja institucionalnih investitora za pokretanje zanimljivih projekata, a financiranje okreće širokoj masi zainteresiranih individualaca. Uz dobru ideju i još bolju promidžbenu kampanju moguće je skupiti dovoljan početni kapital za realizaciju idejnog projekta. Ako u online kampanji projekt u danom vremenskom roku sakupi unaprijed zadana sredstva, kreće razvoj, proizvodnja i distribucija krajnjim korisnicima koji su zapravo i donirali novac za realizaciju. Koliko je ovaj način financiranja popularan dovoljno govori činjenica da će ove godine u svijetu biti prikupljeno preko 5 milijardi dolara. U Hrvatskoj je crowdfunding još u povojima, no zasad broji oko 150 tisuća dolara za 64 projekta. Cilj tribine je približavanje ovog trenda širim interesnim skupinama u Hrvatskoj.

Na tribini će svoja iskustva podijeliti autori uspješnih domaćih crowdfunding kampanja: Vanda Voloder (Enfojer), David Zovko (Simavision), Livija Stanišić i Mladen Šimić (WhyKnot), Yves Taquet (Goulash Disko Festival) te Brian Wimberley (go Quixotic). Poseban gost bit će Luka Piškorič iz slovenske crowdfunding inicijative koja je dosad u kampanjama prikupila milijun dolara. Ako ste u mogućnosti, svakako posjetite ovaj zanimljivi događaj!

FOTO: CROWDFUNDING PLAKAT