Kvaliteta iskustva studiranja

CPSRK FOI dobio vrijedno priznanje na europskoj razini za suradnju s poslovnim sektorom

CPSRK FOI

U društvu 40-ak pozitivnih primjera renomiranih europskih obrazovnih institucija, istraživačkih centara i poduzeća našao se CPSRK s Fakulteta organizacije i informatike koji uspostavlja i njeguje aktivnu suradnju s 50-ak poduzeća na godišnjoj razini te dodatno pruža studentima podršku u provedbi stručne prakse u gotovo 700 poduzeća.

Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK FOI), koji od 2012. godine djeluje na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, uvršten je među europske primjere dobre prakse suradnje između akademskog i poslovnog sektora. Kao jedan od prvih karijernih centara osnovanih na nekom visokom učilištu u Hrvatskoj dobio je vrijedno priznanje na europskoj razini.

U proteklih šest godina djelovanja istaknuo se kao jedan od vodećih karijernih centara na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj koji aktivno radi na poboljšanju kvalitete cjelokupnog iskustva studiranja za studentice i studente FOI-ja na način da ih podržava, motivira i karijerno usmjerava neovisno o studijskom programu. Studenti FOI-ja, zavisno od studijskog programa koji pohađaju, studij mogu završiti kao prvostupnici/magistri informatike ili prvostupnici/magistri ekonomije.

Kroz mnogobrojne aktivnosti i događanja koja organizira tijekom cijele akademske godine Centar pomaže studentima kako bi se uspješno nosili s akademskim izazovima, napredovali tijekom studija i počeli graditi svoju karijeru već tijekom studentskih dana, s posebnim naglaskom na aktivnosti u suradnji s poslodavcima kao najvažnijim partnerom CPSRK-a. Njegove primarne aktivnosti u suradnji s poslodavcima uključuju:

  • financijsko, logističko i mentorsko podržavanje studentskih inicijativa i natjecanja,
  • organizaciju Tjedna karijera,
  • posjete poduzećima,
  • pozvana predavanja i radionice predstavnika poduzeća,
  • administraciju i provedbu stručne studentske prakse,
  • informiranje o prilikama za zaposlenje putem portala cpsrk.foi.hr i Facebook-stranice,
  • podršku studentskom poduzetništvu kroz projekt Startup@FOI,
  • objave priča uspješnih FOI alumnija.

Centar uspostavlja i njeguje aktivnu suradnju s 50-ak poduzeća na godišnjoj razini te dodatno pruža studentima podršku u provedbi stručne prakse u gotovo 700 poduzeća s kojima Fakultet organizacije i informatike ima potpisan sporazum o suradnji. Kroz sve te aktivnosti ne samo da koristi studentima pri širenju izbora za stručnu praksu, koja je za njih na završnoj godini diplomskih studija obavezna, ili pri izboru prvog poslodavca i lakšem pronalasku posla, već koristi i poslodavcima u pronalasku profesionalnih kadrova za razvoj svog poslovanja.

Sve spomenute aktivnosti prepoznala su ne samo druga visoka učilišta u Hrvatskoj kojima je CPSRK mentor u osnivanju karijernih centara, već i Europska komisija u sklopu provedbe projekta University-Business Cooperation. Naime, u sklopu spomenutog projekta, kojem je cilj pružiti sveobuhvatniji i ažurniji uvid u stanje suradnje između poslovnog i akademskog sektora u Europi, odabrano je 40-ak primjera dobre prakse na razini cijele Europe. Primjer CPSRK-a, kao jedinog karijernog centra iz Hrvatske, tako se našao u društvu drugih pozitivnih primjera renomiranih europskih obrazovnih institucija, istraživačkih centara i poduzeća.

Primjeri svih dobrih praksi dostupni su na mrežnoj stranici projekta, a izvještaj o CPSRK-u može se preuzeti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Kako najefikasnije predstaviti svoju poslovnu ideju

Put do uspjeha

Najefikasniji način kako predstaviti svoju poslovnu ideju i oduševiti poslodavca

Naučite osnove pisanja poslovnog sažetka kako biste vaše ideje jasno i efikasno prezentirali vašim potencijalnim poslodavcima i suradnicima.

Dan FOI-ja 2017.

Svečana sjednica

Povodom Dana FOI-ja dekan najavio skorašnju izgradnju kampusa

Na FOI-jevoj svečanoj sjednici dekan se osvrnuo na postignuća u protekloj akademskoj godini, dodijelio je nagrade studentima i nastavnicima, ali je posebno istaknuo da nije odustao od projekta izgradnje sveučilišnog kampusa.

Akademija likovnih umjetnosti

Rad i kolegijalnost

Taje li profesori likovnih akademija studentima istinu o budućnosti?

Kao i mnogi studenti raznih fakulteta i studenti likovnih akademija u neizvjesnosti su kada je u pitanju budućnost njihovih karijera. Poslije fakulteta imaju mogućnost raditi kao profesori ili postati samostalni likovni umjetnici. Govore li profesori likovnih akademija istinu svojim studentima? Je li situacija zaista pesimistična? Ima li budućnosti za studente poslije akademije?

„Zdravlje za sve“, naslovna

Dobra djela

FOTO: Studenti i djelatnici HKS-a ujedinjeni u humanitarnoj akciji za djevojčice u Beninu

– Suradnja s Dječjim domom u budućnosti prerast će u projekt koji će u sebi objedinjavati duhovnu i pastoralnu, odgojnu i zdravstvenu dimenziju kojim Hrvatsko katoličko sveučilište želi istaknuti jednu od važnih misija. – istaknuo je rektor HKS-a.

Natali Dizdar_KKL

Kastafsko kulturno ljeto

Na vrhuncu karijere Natali Dizdar objedinjuje proteklih 13 godina rada pred kastavskom publikom

Svrstana među najcjenjenije vokale u zemlji, Natali Dizdar stiže s novim albumom pred publiku Kastafskog kulturnog leta, u čijem će programu i objediniti svojih proteklih 13 godina rada.