Kvaliteta iskustva studiranja

CPSRK FOI dobio vrijedno priznanje na europskoj razini za suradnju s poslovnim sektorom

CPSRK FOI

U društvu 40-ak pozitivnih primjera renomiranih europskih obrazovnih institucija, istraživačkih centara i poduzeća našao se CPSRK s Fakulteta organizacije i informatike koji uspostavlja i njeguje aktivnu suradnju s 50-ak poduzeća na godišnjoj razini te dodatno pruža studentima podršku u provedbi stručne prakse u gotovo 700 poduzeća.

Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK FOI), koji od 2012. godine djeluje na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, uvršten je među europske primjere dobre prakse suradnje između akademskog i poslovnog sektora. Kao jedan od prvih karijernih centara osnovanih na nekom visokom učilištu u Hrvatskoj dobio je vrijedno priznanje na europskoj razini.

U proteklih šest godina djelovanja istaknuo se kao jedan od vodećih karijernih centara na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj koji aktivno radi na poboljšanju kvalitete cjelokupnog iskustva studiranja za studentice i studente FOI-ja na način da ih podržava, motivira i karijerno usmjerava neovisno o studijskom programu. Studenti FOI-ja, zavisno od studijskog programa koji pohađaju, studij mogu završiti kao prvostupnici/magistri informatike ili prvostupnici/magistri ekonomije.

Kroz mnogobrojne aktivnosti i događanja koja organizira tijekom cijele akademske godine Centar pomaže studentima kako bi se uspješno nosili s akademskim izazovima, napredovali tijekom studija i počeli graditi svoju karijeru već tijekom studentskih dana, s posebnim naglaskom na aktivnosti u suradnji s poslodavcima kao najvažnijim partnerom CPSRK-a. Njegove primarne aktivnosti u suradnji s poslodavcima uključuju:

  • financijsko, logističko i mentorsko podržavanje studentskih inicijativa i natjecanja,
  • organizaciju Tjedna karijera,
  • posjete poduzećima,
  • pozvana predavanja i radionice predstavnika poduzeća,
  • administraciju i provedbu stručne studentske prakse,
  • informiranje o prilikama za zaposlenje putem portala cpsrk.foi.hr i Facebook-stranice,
  • podršku studentskom poduzetništvu kroz projekt Startup@FOI,
  • objave priča uspješnih FOI alumnija.

Centar uspostavlja i njeguje aktivnu suradnju s 50-ak poduzeća na godišnjoj razini te dodatno pruža studentima podršku u provedbi stručne prakse u gotovo 700 poduzeća s kojima Fakultet organizacije i informatike ima potpisan sporazum o suradnji. Kroz sve te aktivnosti ne samo da koristi studentima pri širenju izbora za stručnu praksu, koja je za njih na završnoj godini diplomskih studija obavezna, ili pri izboru prvog poslodavca i lakšem pronalasku posla, već koristi i poslodavcima u pronalasku profesionalnih kadrova za razvoj svog poslovanja.

Sve spomenute aktivnosti prepoznala su ne samo druga visoka učilišta u Hrvatskoj kojima je CPSRK mentor u osnivanju karijernih centara, već i Europska komisija u sklopu provedbe projekta University-Business Cooperation. Naime, u sklopu spomenutog projekta, kojem je cilj pružiti sveobuhvatniji i ažurniji uvid u stanje suradnje između poslovnog i akademskog sektora u Europi, odabrano je 40-ak primjera dobre prakse na razini cijele Europe. Primjer CPSRK-a, kao jedinog karijernog centra iz Hrvatske, tako se našao u društvu drugih pozitivnih primjera renomiranih europskih obrazovnih institucija, istraživačkih centara i poduzeća.

Primjeri svih dobrih praksi dostupni su na mrežnoj stranici projekta, a izvještaj o CPSRK-u može se preuzeti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Splitu

Sveučilište u Splitu i Grad Split

Dogovorena suradnja koja će studentima omogućiti stjecanje praktičnoga znanja

Detaljni plan bit će definiran najkasnije do početka akademske godine, a ova će suradnja omogućiti studentima stjecanje praktičnoga znanja.

Karijera pod povećalom

Konferencija za učenike srednje škole

„Karijera pod povećalom” otvara vrata karijera srednjoškolcima

Poduzetnici i kompanije predstavit će spektar poslova koji nude unutar svoje strukture, a poznati predavači podijelit će priču o njihovom putu u karijeri.

međunarodno priznanje

Na današnji dan

SAD priznale Republiku Hrvatsku

Na današnji dan 1992. godine, SAD je konačno priznao nezavisnost Republike Hrvatske, učinivši to čak i poslije Irana, Tadžikistana i Libije koji su priznali Hrvatsku prije SAD-a.

Job Fair 2018, fotka s prošlogodišnjeg predavanja

Sajam karijera na FER-u

Ovogodišnji „Job Fair” pokazuje pravo lice izbora karijera u tehnološkoj industriji

Organizatori „Job Faira” još su jednom pripremili bogat program koji ovog puta uključuje i vrlo vrijedne radionice. Sudeći prema objavljenom programu, zabave također neće nedostajati.

KIF Zagreb

Suradnja s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo

Značajna godina za KIF: početak interdisciplinarne suradnje kineziologije i medicine rada

– Proučavanjem specifičnosti različitih radnih zadataka kineziologija rada u suradnji s medicinom rada svakako može i treba dati svoj doprinos otklanjanju uzroka nekih negativnih zdravstvenih učinaka koje taj posao ostavlja na mišićno-koštani sustav, a time i dati svoj doprinos sigurnosti na radu i očuvanju radne sposobnosti radnika. – istaknuo je dekan KIF-a.