LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VAŽNOST INTEGRACIJE

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu edukativnim videom senzibilizira javnost o prihvaćanju Ukrajinaca

Kampanja Sinergija integracije dio je akcijskog plana Slavonsko srce za obitelji Ukrajine u sklopu kojeg je u Osijeku osnovan Info centar za raseljene osobe iz Ukrajine.

Kampanja Sinergija integracije dio je akcijskog plana Slavonsko srce za obitelji Ukrajine u sklopu kojeg je u Osijeku osnovan Info centar za raseljene osobe iz Ukrajine.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu izbacio je edukativni video uradak kojim se želi senzibilizirati javnost o važnosti integracije raseljenih osoba, a dio je kampanje Sinergija integracije kroz koju se raseljenim osobama, s fokusom na sukobe u Ukrajini, želi pružiti potpora.


Javnom kampanjom želimo povećati razinu svijesti šire javnosti o potrebama integracije ukrajinskih obitelji na području Osječko – baranjske županije, ali i ostalih dijelova Hrvatske. Uz video uradak koji ima za cilj pružiti osjećaj nade, zajedništva i ljubavi izradili smo i ostale promotivne i edukativne materijale kao što su slikovnice, bojanke i kratke priče kojima želimo osigurati smanjenje jezične barijere te povezati djecu iz različitih kultura, izjavio je voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Tomislav Ramljak




Kampanja Sinergija integracije dio je akcijskog plana Slavonsko srce za obitelji Ukrajine u sklopu kojeg je u Osijeku osnovan Info centar za raseljene osobe iz Ukrajine u kojem su mogli dobiti sve informacije o prijavi boravka, stjecanju iskaznice za strance pod privremenom zaštitom, pravima iz sustava socijalne skrbi, zapošljavanju, ostvarivanju zdravstvene zaštite i obrazovanju.

Početkom lipnja osnovan je i Dnevni centar u kojem se svakodnevno provode razne aktivnosti i radionice za raseljene osobe iz Ukrajine.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA