LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija Stožera civilne zaštite RH

Božinović: Ništa od ozbiljnijeg popuštanja mjera, nije bilo rastjerivanja mladih ispred HNK-a

Ministar Božinović na današnjoj je konferenciji za medije potvrdio da se ne razmatra popuštanje mjera 15. ožujka te demantirao rastjerivanje mladih ispred HNK-a.

Ministar Božinović na današnjoj je konferenciji za medije potvrdio da se ne razmatra popuštanje mjera 15. ožujka te demantirao rastjerivanje mladih ispred HNK-a.

Nakon što je danas Stožer civilne zaštite RH na konferenciji za medije iznio najnovije podatke o koronavirusu, koji zabrinjavaju zbog rasta broja novozaraženih, bilo je riječi, između ostalog, i o popuštanju epidemioloških mjera te još jednom o okupljanju mladih pored Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Vezano: Ponovno zabrinjavajuće brojke: Nova su 962 slučaja koronavirusa
Budući da se epidemiološka situacija pogoršala, vjerojatno neće doći do značajnih popuštanja mjera 15. ožujka do kad su na snazi trenutne.

– Ne bih u ovom trenutku specificirao popuštanje mjera. Mi smo procijenili da možemo ići s određenim mjerama, ali epidemiološka situacija donekle se pogoršala. Neko ozbiljnije popuštanje mjera ne razmatra se. Ako ima korekcija, one se mogu učiniti, ali nešto krupnijeg karaktera – mislim da ne. – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.


Vezano: Definitivno je gotovo s okupljanjima mladih; ispred HNK-a sinoć dežurala policija
Osvrnuo se kasnije i na sprječavanje okupljanja mladih koje se učestalo odvijalo pored HNK-a:

– Nije bilo ni rastjerivanja mladih ispred HNK-a. Mladi se nisu okupili jer je bilo hladno i padala je kiša. Policija je naučila da je se želi predstaviti represivnijom nego što ona je.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE