LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EUVOX olokšava odabir liste na izborima za Europski parlament

Birajte pametno na EU izborima uz EUVOX anketu!

Najsuvremenija online glasačka platforma za pomoć pri odabiru stranke na EU izborima.

Najsuvremenija online glasačka platforma za pomoć pri odabiru stranke na EU izborima.

EUVOX je računalna aplikacija napravljena za izbore za Europski parlament 2014. godine na nivou cijele Europske unije. Njezina svrha je pomoć građanima EU pri odabiru političke opcije koja je najbliža njihovim političkim uvjerenjima i željama. Ideja je da se sve informacije o političkim opcijama koje se natječu na europskim izborima prikažu na jednom mjestu te da građani mogu brzo doći do informacija koje ih zanimaju.

EUVOX je najsuvremenija online glasačka platforma. Pri rješavanju anketnog upitnika građani mogu dobiti jasniju sliku vlastite političke pozicije. Također mogu usporediti svoje stavove sa stavovima različitih političkih stranaka i lista. Aplikaciju financiraju Zaklada Otvoreno društvo i Opća uprava za komunikacije Europskog parlamenta. U izradu EUVOXA uključeni su sveučilišni izborni stručnjaci iz svih zemalja EU. U Hrvatskoj su zadaću stvaranja upitnika ispunili znanstvenici s Fakulteta političkih znanosti.

Ako ste još neodlučni za koga glasovati na izborima, želite vidjeti u koju točno poziciju političkog spektra spadate ili jednostavno na jednom mjestu želite vidjeti puno informacija o hrvatskim političkim strankama - otvorite i isprobajte EUVOX!