LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svijet umjetnosti

Besplatno učenje novinarskog izražavanja u novinarskoj školici KURZIVa

Svi koji žele bolje upoznati novinarske žanrove i izražavanje još uvijek imaju priliku prijaviti se na radionicu KURZIVa.

Svi koji žele bolje upoznati novinarske žanrove i izražavanje još uvijek imaju priliku prijaviti se na radionicu KURZIVa.

KURZIV, platforma za pitanja kulture, medija i društva organizira besplatnu radionicu usmjerenu na učenje osnovnih novinarskih žanrova i izražavanja. Radionica pod nazivom Svijet umjetnosti će se održati od listopada 2014. do siječnja 2015. godine u prostorijama klubova Booksa i Mama.

Ovogodišnji program obuhvatiti će suvremenu i kritičku umjetnost, a polaznici će imati priliku naučiti sve o osnovnim novinarskim žanrovima poput reportaže, eseja ili audio priloga. Predavanja će se održavati svaki ponedjeljak i srijedu u večernjem terminu, a radionice radijskog novinarstva biti će subotom. 

Prijaviti se mogu svi od 20. do 30. godine života do 5. listopada, ne moraju imati novinarskog iskustva, a uz prijavu na mail novinarska.skolica@gmail.com moraju dostaviti i svoj životopis (do 150 znakova), motivacijsko pismo (do 1800 znakova), osvrt na neki kulturni događaj (od 1800 do 2500 znakova), te kontakt podatke.

Novinarska škola prima do 12 kandidata, a oni koji će selekcijskim postupkom biti odabrani biti će kontaktirani do 9. listopada. Inače, KURZIV je podržan od strane Ministarstva kulture i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

FOTO: KULTURPUNKT..HR