Stjecanje novih vještina

Besplatno naučite Brailleovo pismo!

Brajica

Ako se i vi želite naučiti koristiti Brailleovim pismom, prijavite se na besplatni tečaj u trajanju od 60 sati koji organizira Hrvatska knjižnica za slijepe.

1824. godine Louis Braille osmislio je sustav taktilnog pisanja i čitanja namijenjen slijepim i slabovidnim osobama koji se i danas naziva po njemu. Omogućivši osobama oštećena vida samostalnost i samodostatnost u mnogim životnim situacijama, Brailleovo pismo zaista se može nazvati revolucionarnim.

Ako i vi želite naučiti ovaj izniman sustav čitanja i pisanja, prijavite se na besplatni tečaj u trajanju od 60 sati koji organizira Hrvatska knjižnica za slijepe. Predavanja će se održavati dva puta tjedno u trajanju od 45 minuta u prostorima Knjižnice, na adresi Augusta Šenoe 34/1 u Zagrebu. Cilj je osposobiti vas za samostalno korištenje brajice, a na kraju će se održati i kratka provjera čitanja i pisanja.

Polaznici će biti podijeljeni u grupe od maksimalno 5 sudionika s kojima će raditi slijepa osoba. Dobrodošli su svi slijepi, slabovidni i videći članovi knjižnice, kao i oni koji žele obnoviti svoje znanje. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na telefon 01 6444 045 ili na e-mail ivana.vinko@hkzasl.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Okrugli stol 10

Okrugli stol Menadžerske mudrosti i potrebe

Poznati menadžeri u sklopu kolegija otvorenog za javnost otkrivaju tajne velikih poduzeća

Na okruglom će stolu sudjelovati brojni utjecajni hrvatski menadžeri i vlasnici tvrtki koje, prema istraživanju, najbolje posluju te će svima zainteresiranima otkriti brojne tajne vlastitog poslovanja.

profesor, asistent, odijelo, ploča

Za splitske studente

Talk&Grow: Sveučilište organizira niz besplatnih radionica za razvoj karijere

Sveučilište u Splitu tijekom ove akademske godine organizira niz besplatnih radionica koje će unaprijediti vještine studenata ključne za uspješnu karijeru. Za one koji su pri završetku studija, posebno će biti zanimljiva radionica pisanja životopisa i molbe ili radionica u kojoj će imati priliku proći simulaciju poslovnog intervjua.

Infinium tečaj

Infinum Student Academy

Domaća tvrtka nudi studentima besplatni tečaj programiranja

U tijeku su prijave za novo izdanje besplatnog tečaja programiranja koji provodi tvrtka Infinum. Riječ je o obliku obrazovanja koje je prijeko potrebno tržištu rada i brzorastućim tehnološkim kompanijama.

Slikarstvo

Besplatni edukativni program

HDLU s Algebrom osposobljava likovne umjetnike za rad u kulturnim i kreativnim idustrijama; prijaviti se mogu i studenti

U ponedjeljak, 21. listopada, na Algebri započinje edukativni program osposobljavanja za rad u kulturnim i kreativnim industrijama seminarom koji će pružiti sudionicima uvid u mogućnosti zaposlenja. Sudjelovanje je besplatno.

Tomislav Tenodi i Petra Zorić

Osvojila 4 nagrade

Studenti napravili aplikaciju Oculi koja pomaže slijepim i slabovidnim osobama

Aplikacija Oculi omogućuje brže surfanje i lakše korištenje pametnih uređaja slijepim i slabovidnim osobama, a izradili su je Tomislav Tenodi i Petra Zorić.