LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Smanjenje troškova

Autohop došao i u Hrvatsku

Hrvati su jedan od naroda koji će uskro imati priliku putovati jeftinije dijeljenjem troškova s "nepoznatim" suputnicima.

Hrvati su jedan od naroda koji će uskro imati priliku putovati jeftinije dijeljenjem troškova s "nepoznatim" suputnicima.

U Hrvatskoj je, nakon Mađarske zaživio još jedan servis za dijeljenje vožnje, Autohop.

Osnivač ove inicijative je mladi Mađar Istvan Haidekker. Autohop je s radom krenuo u Mađarskoj još 2012. godine, a nakon širenje u Srbiju i Rumunjsku došao je i u Hrvatsku.

Razlog pokretanja inicijatve jest preskup prijevoz, a dijeljenjem troškova cijena puta smanjit će se za sve putnike.

Osim ovog servisa, prijašnjih se godina na području Europe pričalo i o Carpoolingu, platformi za organizaciju prijevoza.  Pokazalo se kako je najbolji način ostvarenje servisa ipak kontakt preko društvenih mreža. Vjeruje se kako će se u idućoj godini postići brojka od milijun putnika u Srbiji i Hrvatskoj koji će koristiti Autohop.

Antonija Bilić Arar, zadužena za marketing u Hrvatskoj, smatra da su korisnici jedva dočekali platformu koja im olakšava pronalazak vozača ili suputnika i to zbog činjenice što je pretraživanje olakšano, ne moraju se javno ostavljati kontakt podatci te povezivanje je jednostavnije. Do sada su se ovakve akcije nalaska prijevoza događale u Facebook grupama, gdje su se podatci ostavljali javno (primjer je ostavljanje telefonskih brojeva), dok ova platforma osigurava privatnost i zaštitu podataka korisnika.

Uključenjem u mrežu korisnika ovog servisa omogućeno je i pregledavanje profila svih korisnika, pogotovo potencijalnih suputnika. Izgleda da ekonomija dijeljenje ne ide u prilog vladama država u kojima se ova platforma nastoji proširiti, stoga će se morati pronaći način da se on ipak pojavi na hrvatskom tržištu.

FOTO: VECERNJI.HR