Prikupljanje financijskih sredstava

Aukcija slika Zaklade Sveučilišta u Rijeci promiče kulturu doniranja

Donatorska aukcija slika Zaklade UNIRI

Prvog dana prosinca održat će se humanitarna aukcija kojom se prikupljaju sredstva za Centar za biomodeliranje i inovacije u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Centar za rehabilitaciju i Dnevni centar za rehabilitaciju "Slava Raškaj."

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d.d. kao partner na projektu 25. studenog su na konferenciji za mediji najavili svoju četvrtu aukciju slika koja će se održati 1. prosinca. Cilj joj je prikupljanje sredstava za potrebe u sustavu socijalne skrbi te razvojne ciljeve Zaklade i Sveučilišta povezujući poslovni svijet i znanje kroz filantropiju i kulturu doniranja.

U uvodnoj riječi doc.dr.sc. Iva Rinčić, predsjednica Zaklade Sveučilišta u Rijeci navela je kako je tijekom tri dosadašnje aukcije prikupljeno više od 200.000 kuna, što je bio dodatni poticaj i razlog za organizaciju ovogodišnje. Ideje su pomaganje, humanitarni rad, razvijanje društvene odgovornosti, povezivanje svijeta znanosti i privrede s humanim ciljem, ali i razvijanje filantropije, tim više što je u Rijeci ove godine otvoren prvi Hrvatski centar filantropije.

Zahvalila je tvrtki Metis d.d. na partnerstvu i praćenju u projektu. Ujedno je pozvala sve zainteresirane da se uključe i dođu na aukciju na kojoj je preko četrdeset autora doniralo svoja djela vrijednosti od nekoliko stotina do desetak tisuća kuna. Prikupljena sredstva će se donirati Centru za biomodeliranje i inovacije u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Centru za rehabilitaciju, Dnevnom centru za rehabilitaciju Slava Raškaj. Dio je namijenjen Zakladi za daljnje poticanje studentskih projekata.   

U nastavku su izlagali predstavnici doniranih centara. Ispred Centra za biomodeliranje i inovacije je doc. dr. sc. Sven Maričić istaknuo značaj ove donacije koja će pomoći u nabavci tehnologije, radu sa studentima i transferiranju znanja. Nadodao je da vjeruje da je ovo samo prva u nizu akcija koja će Centru pomoći u daljnjem rastu i razvoju.

Gordana Saršon, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka, koji djeluje pune 32  godine, navela je kako njegovi štićenici imaju brojne potrebe te smatra da je ova donacija, baš kao i dosadašnja pomoć, došla kao dar s neba. Ankica Sušić, ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Slava Raškaj navela je kako planiraju nabaviti novo vozilo koje im je nužno potrebno te sustavno stručno educirati djelatnike tako da su im namijenjena sredstva više nego dobrodošla.

Na kraju konferencije ispred tvrtke Metis d.d., Dorotea Pešić Bukovac i Jerry Paić, predsjednik Uprave, istaknuli su kako im je veliko zadovoljstvo tradicionalno sudjelovati u ovoj akciji. Zahvalivši se autorima doniranih djela i svima uključenima, pozvali su ostale privrednike diljem županije da se složno uključe kupnjom nekog umjetničkog djela i tako pomognu ovu humanitarnu akciju. Dobrodošli su i svi pojedinci koji mogu na aukciji, shodno svojim mogućnostima, jer biti će veliki raspon djela i cijena, pronaći željeno umjetničko djelo i tako društveno odgovorno djelovati i pomoći zajednici u daljnjem razvoju.     

Komentari na članak

Vezani članci

Karnevalska grupa Kampus

Peto godišnje doba

Pripremite maske - vrijeme je karnevala

U tradiciji naših krajeva običaji maskiranja sežu daleko u prošlost. Kažu da potječu iz rimskog doba i da se time tjeralo zlo i zima, a ujedno su i odraz društvenih prilika, no zajedničko im je prerušavanje, pjesma i ples, uz obilje  hrane, pića i veselja. Sve u svemu, jedno ludo razdoblje u godini koje zovemo peto godišnje doba i koje nas nikada ne ostavlja ravnodušnim.

Rikon

Rikon 2016.

Horor priče, izvanzemaljci i čudesne zvijeri na Filozofskom fakultetu u Rijeci

Ove godine konvencija fantastike Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Konvencija nudi bogati program predavanja, radionica i kvizova na temu horora, znanstvene fantastike i fantastike.

Djeca

Gradnja bolje budućnosti

Studentski zbor Građevinskog fakulteta organizira humanitarni koncert za djecu s poteškoćama

Nakon što su članovi Zbora prošle godine uspješno pomogli domu za nezbrinutu djecu, ove su godine odlučili pomoći udruzi DiP, koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju, poremećajima u ponašanju i kroničnim bolestima, organizirajući radionice i druge aktivnosti.

uniri

Izravan kontakt s poslodavcima

Sajam poslova na Građevinskom fakultetu u Rijeci

Nudi se mogućnost upoznavanja s potrebama tržišta rada i informiranje o poticajima za zapošljavanje.

TEDx Rijeka

Kako je Rijeka dobila svoj TEDx?

Dođite na prvu TEDx konferenciju u Rijeci!

Tema prvog TEDx University of Rijeka događaja - „ACT - Many people dream, only few act”.