Izložba u Galeriji Modulor

„Arhitekturom i naprednom energetskom učinkovitošću” najavljuju se Dani pasivne kuće na Arhitektonskom fakultetu

Arhitektura

U Galeriji Modulor moguće je besplatno pogledati izložbu koja se temelji na konceptu napredne energetske učinkovitosti. Ona je ujedno najava 12. Dana pasivne kuće koji će se održati na Arhitektonskom fakultetu, a na kojima će autor održati predavanje na istu temu.

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor otvara u ponedjeljak, 4. studenog 2019. u 19 sati, izložbu pod nazivom Arhitektura i napredna energetska učinkovitost Ljubomira Miščevića, mag. ing. arch. Moguće ju je pogledati do 10. studenog 2019., a ulaz je besplatan. 

Radi se ujedno i o najavi 12. Dana pasivne kuće u Hrvatskoj koji će se od 8. do 10. studenog 2019. održati na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u Kačićevoj 26. U okviru trodnevnog međunarodnog programa uz izložbe i stručne obilaske autor će održati predavanje Arhitektura i napredna energetska učinkovitost.

Izložba je retrospektiva projekata i ostvarenja autora koja obuhvaća četrdeset godina stvaralaštva, koje se temelji na konceptu napredne energetske učinkovitosti od pasivne sunčane (bioklimatske) arhitekture do arhitekture energetskog standarda pasivne kuće + te primjene izvornih prostornih, tehnoloških, tehničkih i oblikovnih rješenja u arhitekturi raznih funkcionalnih tipova u novogradnji, obnovi i urbanizmu. Zaokružit će razdoblje od prvog projekta i ostvarenja pasivne sunčane obiteljske kuće Š1 u Zagrebu 1979., sve do recentnog projekta dogradnje Tehničke škole Ruđera Boškovića – Regionalnog centra kompetentnosti energetskog razreda A++, odnosno energetskog standarda pasivne kuće plus, također u Zagrebu.

Razvoj energetski visoko učinkovite arhitekture različitih namjena, novogradnje i obnove, od pasivne sunčane preko niskoenergetske do standarda pasivne kuće plus, prikazan je višegodišnjim ciklusom od pet prethodnih izložbi održanih u Galeriji Modulor za arhitekturu i dizajn u Centru za kulturu Trešnjevka.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.pinterest.com/pin/807481408173202567/

Filozofski fakultet

Riječke studentske godine 1968 – 1971. dobile svoju izložbu

Ako se 13. prosinca nađete u Rijeci, nemojte propustiti pogledati izložbu Riječke studentske godine 1968 – 1971. koju organizira Odsjek za povijest Filozofskoga fakulteta.

otvorenje izložbe Piri Reis - kartograf Sulejmana Veličanstvenog

Svečano otvorena izložba u Zadru

Piri Reis – kartograf Sulejmana Veličanstvenog

Izložba je otvorena do 27. siječnja 2014.

Supeus

Projekt obnovljivih izvora energije

Nova uprava Supeusa, studentske udruge za energetsku učinkovitost

Projekt ukazuje na probleme ekonomije, ekologije i energetske učinkovitosti

 Biennale Mozaik Rijeka

Promišljanje umjetnosti

Riječki "Biennale Mozaika" otvara se prema novim umjetničkim formama

Udruga A.na.nas je pripremila novo izdanje projekta "Biennale Mozaika Rijeka". Ono uključuje grupnu izložbu, zvučno-mozaični performans te različite intervencije u javnom prostoru.

Pogon Jedinstvo

Društvena problematika

Izložba multimedijalnog rada pod nazivom "Potrošeni oblik"

Izložba hrvatskog multimedijalnog umjetnika srednje generacije - Sandra Đukića.